files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa vyprášila Šaľu 35:28 a zostáva na druhom mieste MOL ligy

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v pätnástom kole MOL ligy nad HK Slovan Duslo Šaľu 35:28 (19:12) a natiahli svoju víťaznú sériu na sedem zápasov. Michalovčanky si upevnili druhú pozíciu v tabuľke, na vedúci Most strácajú tri body. Najbližšie budú v hre v sobotu 12. Januára, kedy sa predstavia v šlágri šestnásteho kola v Porube, doma ich uvidíme až v nedeľu 19. januára, kedy v tradičnom čase od 17.30 hod. privítajú Prešov.

 

Priamy súboj o druhé miesto v tabuľke, aj o najlepší slovenský tím odštartovali lepšie domáce hráčky. Tie sa v tretej minúte ujali vedenia po presnej strele Trúnkovej a v siedmej minúte po góle tej istej hráčky viedli 4:2. Šaľa kontrovala dvoma gólmi svojej najlepšej strelkyne Némethovej a vyrovnaný stav bol aj na konci desiatej minúty. Práve v tomto úseku sa zápas začal pretáčať na stranu Iuventy. Tá si vypracovala viacgólový náskok. V štrnástej minúte viedla 9:6, na čo tréner Šale Ján Packa reagoval oddychovým časom. Ten ale Iuventu nevykoľajil, ba naopak. Michalovčanky natiahli polčasové vedenie na 19:12, keď posledné slovo patrilo ich kapitánke Patrícii Wollingerovej, ktorá podstrelom v posledných sekundách stanovila polčasový stav.


Tréner Šale Ján Packa v druhom dejstve skúšal niečo urobiť s výsledkom aj osobnou obranou na neudržateľnú Wollingerovú (v zápase dala jedenásť gólov), ani to však jeho tímu nepomáhalo. Šali sa síce podarilo v druhej tridsaťminútovke mierne skorigovať, keď viackrát prehrávala o päť gólov (raz aj o štyri), Iuventa ale držala opraty šlágra pätnásteho kola spoločnej súťaže vo svojich rukách. Tá v samom závere ešte natiahla svoje vedenie a po výhre 35:28 nielenže natiahla svoju víťaznú sériu na sedem zápasov, ale aj ukončila šesťzápsovú sériu výhier Dusla, od ktorého odskočila v tabuľke na tri body.

Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa 35:28 (19:12)
Pok. hody: 8/7 - 8/5. Vylúčené: 2 - 2. Rozhodovali: Daňo a Vydra. Divákov: 830.
IUVENTA: Kordowiecká, Jablonská - Pustá, Štefaniková 1, Kišiková 4, Trifunovičová 3, Trúnková 6, Milenkyová, M. Kakaščíková, Štefánová, A. Holejová 1, Wollingerová 11/6, Bajčiová 6/1, Radovičová 3, Rovňáková, I. Michalcová.
HK SLOVAN DUSLO: Chudovská, Furgaláková - Takáčová 1, Rácková 2, Obstová 2, Gajdošová, Špendlová, Konigová 4, Pócsiková 1, Matušincová 5, Ušiaková 2, Némethová 11/4, Tisajová.  




Uverejnené: 05.01.2020 20:47:35
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.