files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Natiahnu „michalovskí lišiaci“ sériu bez prehry aj v Trenčíne?

Aj keď sa krátko pred Vianocami zdalo, že hokejistom HK Dukla Ingema Michalovce nebude kapustnica chutiť najlepšie, zverenci trénera Miroslava Chudého sa v posledných dňoch roka 2019 poriadne oklepali. Po piatich prehrách v rade prišli tri víťazstvá, ktoré ich vrátili do boja o play-off. Aktuálne michalovskej Dukle patrí deviate miesto, no na siedmy Miškolc jej hráči strácajú iba štyri body. Zlepšenú formu budú môcť potvrdiť v sobotu vo svojom prvom zápase roka 2020. Predstavia sa v Trenčíne v súboji dvoch momentálne najlepších Dukiel na Slovensku. Získajú v treťom meraní síl so slávnejšou Duklou konečne nejaké body a natiahnu tak sériu zápasov, v ktorých bodujú na päť?

V šatni nováčika Tipsport ligy po prehre v Poprade (2:8) bolo zrejme poriadne horúci. Od tohto momentu totiž „ingemáci“ podávajú diametrálne odlišné výkony. Zlepšený výkon síce stačil najskôr len na prehru po predĺžení s Košicami (1:2), následne tri výhry ale zlepšili náladu nielen v šatni, ale aj v trénerskej miestnosti, vo vedení, aj na tribúne. „Po debakli v Poprade sme si v šatni povedali pár teplých slov. Už doma proti Košiciam sme vstúpili na ľad ako iné mužstvo. Netreba sa teraz pozerať na to, či máme päť prehier, alebo päť víťazstiev. Takisto aj Zvolen má nabitý káder a prehral tuším sedem zápasov v rade. Musíme sa pozerať iba na seba a ísť od zápasu k zápasu, aby sa nám podarilo splniť cieľ, ktorý sme si dali pred dvoma mesiacmi a je ním účasť v play-off. Možno je dobré, že nás táto kríza postihla ešte v starom roku, nie v januári, kde sa bude podľa mňa lámať chlieb účasti v prvej šestke, či play-off,“ konštatuje kapitán michalovskej Dukly Marek Kolba.

Rok 2019 ukončila michalovská Dukla Ingema víťazstvom nad Novými Zámkami (4:1), ktorým jej hráči zavŕšili sériu troch víťazstiev v rade. Tú chcú natiahnuť aj na začiatku roka 2020. Svoj prvý duel v ňom odohrajú v sobotu v Trenčíne, kde nastúpia v súboji dvoch Dukiel. V prvých dvoch zápasoch s Trenčanmi ťahali za kratší koniec. Pod hradom Matúša Čáka prehrali 0:3, doma futbalovo 1:2. „Všetci vieme, že nás čaká ťažký zápas. Ešte sme s nimi nebodovali, takže je najvyšší čas,“ podotýka Marek Kolba, ktorý ale vie, že to bude ťažké. „Trenčínu to teraz ide veľmi dobre, takže očakávam aj plnší štadión. Posledný domáci duel s Banskou Bystricou prehrali, teraz sa budú chcieť určite revanšovať. Musíme sa dobre pripraviť a ísť si za svojim,“ dodáva michalovský kapitán k sobotňajšiemu duelu.

Začnú tretí rok po sebe víťazstvom?

Doteraz najúspešnejší rok v histórii michalovského hokeja začala Dukla víťazne, keď na domácom ľade zdolala Dubnicu 6:1. Rok predtým takisto doma porazili jej hráči Spišskú Novú Ves 5:1. Naposledy prehrali na úvod roka v roku 2017, kedy na domácom ľade podľahli Prešovu 2:3 po predĺžení. Všetky tieto zápasy ale boli v druhej najvyššej súťaži. Ako odštartujú Michalovčania rok, kedy pôsobia v Tipsport lige?

Peter Brendza



Uverejnené: 03.01.2020 11:24:35 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.