files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvojbodový zásah Dukly u vicemajstra

Zdá sa, že črtajúca sa kríza michalovskej Duly Ingema je definitívne preč. Tipsportligový nováčik v sobotňajšom 35. kole bodoval po tretíkrát v rade, keď zvíťazil v priamom súboji o ôsmu priečku na ľade vicemajstra HK Nitra 5:4 po predĺžení. Zverenci trénera Miroslava Chudého síce ostali na deviatom mieste, bodovo sa ale vyrovnali ôsmej Nitre a navyše majú oproti Corgoňom o jeden odohraný duel menej.

Michalovčania sa nakopli štyrmi bodmi pred Vianocami a aj v povianočnom kole sa im podarilo zabodovať. A spod Zobora si dokonca mohli odniesť aj všetky tri body. Veď v 22. minúte viedli 3:0. Domácim sa ale po troch presilovkových góloch ešte v druhej tretine podarilo vyrovnať a dokonca na začiatku tretej časti viedli.3. Hostia však Hričinom poslali duel do predĺženia, v ktorom potrestal chybu nitrianskej obrany rutinérsky Gabriel Spilar. „Samozrejme, že stratený náskok trošku mrzí, no tešia aj dva body, pretože išlo o šesťbodový duel,“ rozhovoril sa strelec jedného z michalovských gólov Jakub Linet. Spolu s ním a spomenutými Hričinom so Spilarom sa dvakrát presadil aj jeho kolega z útoku Igor Safaralejev. „Do Nitry sme išli s cieľom zabodovať, takže s tým spokojnosť je. Myslím si, že sme tam podali dobrý výkon. Škoda premárneného náskoku, ale sme radi, že sme to v závere otočili a dotiahli duel do víťazného konca,“ pokračuje ešte k zápasu v Nitre Jakub Linet.

Hráčom Dukly sa tak už druhýkrát v tejto sezóne u súpera stalo, že stratili trojgólový náskok a vzápätí museli bojovať o víťazstvo. V oboch prípadoch sa im zadarilo, no v budúcnosti by sa mohli takýmto pre fanúšikov infartkovým stavom vyhnúť... „Absolútne si to neviem vysvetliť, čo sa stalo. Držíme zápas v rukách a zrazu... Oni sa chytili na presilovkách. Asi sme príliš chceli a z toho sa niekedy pritrafí aj faul. Vedeli sme, že ich sila je v presilovkách. Vedeli sme, že im ich nemáme dovoliť, no aj tak tri využili. Našťastie, sme sa z toho dostali a získali dva dôležité body. Vďakabohu aj za ne. Pred zápasom by sme ich určite brali,“ zdôrazňuje stredný michalovský útočník.

Zverenci trénera Miroslava Chudého odohrajú do konca roka 2019 ešte jeden zápas. V pondelok, v predvečer Silvestra o 17.30 hod. privítajú na svojom ľade Nové Zámky. „S veľmi úspešným rokom pre michalovský hokej sa chceme rozlúčiť víťazstvom,“ podotýka Jakub Linet, ktorý ale vie, že nič ľahké na Duklu v pondelok nečaká. „V Extralige nie je ani jeden súper a ani jeden zápas ľahký. Aj Nové Zámky majú svoju silu. Ukázali ju aj v sobotu, keď na ľade majstra z Banskej Bystrice prehrali iba 0:1. Čaká nás teda ťažký súper, no ja verím, že to zvládneme a s rokom sa rozlúčime výhrou.“

Peter Brendza



Uverejnené: 29.12.2019 13:07:42 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.