files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jednobodová rehabilitácia Dukle nechutila

Výkonom sa síce hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce rehabilitovali za stredajšou hanebnú prehru v Poprade (2:8), výsledkom však nie. Po piatej prehre v rade, keď Košiciam na vlastnom ľade podľahli 1:2 po predĺžení, síce bola spokojnosť s výkonom, no nie s konečným rezultátom, ktorý nepreťal nepríjemnú sériu ťahajúcu sa s Michalovčanmi od začiatku decembra.

„Čo z toho, keď sme opäť prehrali,“ povzdychol si po zápase, v ktorom "lišiaci" podali jeden z najlepších výkonov na domácom ľade skúsený útočník Gabriel Spilar. Michalovčania síce viedli po góle Korhonena, Dávid Skokan ale dvoma presnými zásahmi otočil skóre v prospech oceliarov, ktorí sa po tejto výhre katapultovali na prvú priečku v tabuľke „Výkonom sme sa možno rehabilitovali, no máme iba bod. Jazýčkom na váhach boli skúsení hráči. Za nich dali dva góly, my sme ich nedali. Toto je teda aj na mojich pleciach. S bodom ja osobne spokojný nie som,“ sype si popol na hlavu 39-ročný útočník Dukly. Ten netajil, že po prehre v Poprade padli v šatni aj tvrdšie slová. „Určite sme sa nehladkali. Nebolo to príjemné. Každý si ale tým musí prejsť. Musíme sa s tým vysporiadať. Reči sú reči, ale všetko sa musí ukázať na ľade. Keď podáme taký výkon ako proti Košiciam aj v nedeľu proti Budapešti, bude to dobré,“ pokračuje Spilár.

Michalovčania hlavne predvedeným výkonom ukázali, že ich nedatívna séria prehier by sa v nedeľu skončiť mohla. Od 17.30 privítajú MAC Budapešť, ktorý je v tabuľke pod nimi, ale... „V Extralige ľahký súper nie je ani jeden a to platí aj o Budapešti. Podľa mňa nás čaká ešte ťažší zápas, ako proti Košiciam. Tie hrajú viac systémovo, Budapešť bude hrať otvorený hokej. Musíme sa dobre pripraviť a zobrať si z piatka pozitíva,“ dodáva na záver Gabriel Spilar.

Pohovor s legionármi

Tréner Miroslav Chudý po prehre s Popradom poriadne premiešal zostavu. Na tribúne ostal Eduard Šimun, no a po prvýkrát v sezóne aj holandský zadák Mike Dalhuisen. Už dlhšie na nej sedí aj fínsky útočník Aki Juusela, o ktorom sa hovorí, že v tíme skončí. „Je to otázka na vedenie klubu,“ reaguje Peter Bartoš, asistent trénera, ktorý na tlačovke zastúpil hlavného lodivoda Miroslava Chudého. „Po prehre s Popradom sme sa museli porozprávať so zahraničnými hráčmi. My sme ich tu brali ako posily a ťahúňov tímu. Zvyšok družstva je ten, ktorý uspel v prvej lige. Všetky výsledky by sa teda mali odvíjať od legionárov. Ich výkony a prístup v posledných dueloch nebol taký, aký by sme chceli vidieť. Pre každého hráča platia rovnaké pravidlá. Keď niektorý nebude podávať také výkony, na aké má, bude sedieť. Uvidíme teda, ako na to zareagujú. V kádri máme aj hráčov, ktorí čakajú na šancu od začiatku sezóny. Je na každom jednom aby sa ukázal a rozhodol o tom, či bude hrať aj v ďalších zápasoch,“ dodáva Peter Bartoš.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.12.2019 13:44:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.