files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s vianočnými dresmi, aj s cieľom odčiniť posledné prehry

Štvrtú porážku v rade utrpeli v stredajšom 31. kole Tipsport ligy hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Tí sa po reprezentačnej pauze hotovali zlomiť víťaznú sériu Popradu. Kamzíci ich ale dostali znova na zem. Po výhre 8:2 zaknihovali už ôsme víťazstvo v rade a michalovskú Duklu zosunuli v tabuľke z pásma play-off na deviatu priečku.

V úvodnej časti to na takú vysokú prehru Zemplínčanov rozhodne nevyzeralo. Po góle Lalancetteho dokonca hostia viedli 1:0. Popradčanom sa v prvej tretine podarilo vyrovnať a v ďalších dvoch spustili doslova uragán. Po druhej časti viedli 5:1 a bolo rozhodnuté. Zarážajúce bolo hlavne to, že Michalovčania inkasovali dvakrát aj pri vlastných presilovkách. „Je to ťažké hodnotiť,“ rozhovoril sa útočník Dukly Tomáš Hričina. „Veľmi sa k strede už vracať ani nechcem. V piatok nás čaká zápas s Košicami. V Poprade nám prakticky nič nefungovalo. Dostali sme blbé góly a potom sme sa zosypali,“ pokračuje Hričina, ktorý na našu následnú otázku, že po „zápase blbec“ môže vyjsť slnko reagoval takto. „Všetci do jedného sme nehrali dobre. Robili sme obrovské chyby, za ktoré nás súper trestal. Takto zle už hrať nemôžeme. Je to len v nás. Túto prehru musíme hodiť za hlavu a hrať úplne inak. Ja verím, že je to v našich silách.“

V špeciálnych vianočných dresoch do špecifického zápasu

Michalovčania do vianočných sviatkov odohrajú ešte dva zápasy a v oboch sa predstavia pred vlastnými fanúšikmi. Vedenie klubu zareagovala na vianočnú náladu a na zápasy pripravilo špeciálne sady vianočných dresov.

V piatok proti Košiciam (začiatok o 18.00 hod.) a v nedeľu proti MAC Budapešť (začiatok o 17.30 hod.) tak Michalovčania priblížia divákom vianočnú náladu aj takto. „My v prvom rade musíme začať hrať svoj hokej. Potom môžeme hrať s každým. V piatok nás čakajú silné Košice, ktoré sú veľmi ťažkým súperom. Musíme sa na nich dobre pripraviť,“ konštatuje Tomáš Hričina, mimochodom jeden z dvoch odchovancov košického hokeja v michalovských službách. „Bude to pre mňa špecifickejší zápas. Košice sú moje materské mesto, vyrastal som tam. Je to špecifický zápas, v ktorom rozhodne chcem uspieť,“ zdôrazňuje Hričina, ktorý v závere opísal aj hlavné sily košického tímu. „Majú dobré mužstvo od prvej až po štvrtú päťku. Silní sú hlavne v presilovkách. Musíme si dať na nich v tomto pozor.“

Chudého pohár trpezlivosti pretiekol

Ani nie tak štvrtá prehra v rade, skôr spôsob, akým sa k nej Michalovčania v stredu dostali zanechal stopy aj na trénerovi Miroslavovi Chudému. Ten si po prehre v Poprade rozhodne servítku pred ústa nedával. Ušili sme si z hanby kabát. To, čo sme predviedli od druhej tretiny, je jednoducho hanba. Do prvého gólu sme hrali to, čo sme hrať chceli, ale potom sme Popradu servírovali jednu gólovú prihrávku za druhou. Hrali sme proti sebe a nie proti Popradu. Súper nás vytrestal. Niektorí hráči sa asi cítia v Michalovciach veľmi komfortne. Beriem to aj na seba, pretože som bol až príliš trpezlivý. Ten pohár trpezlivosti však práve teraz pretiekol a toto sa už tolerovať nedá. Hráči zabudli, že netreba iba brať, ale musia aj niečo odovzdať. Toto nenechám bez odozvy a reakcia určite príde. Poprad je v laufe, ale toto bolo skôr o nás a našich chybách,“ poznamenal po vysokej prehre Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.12.2019 15:46:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.