files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat Iuventy z tripu aj so skalpom majstra od vicemajsteriek sveta

Päť zápasov za päť dní odohrali minulý týždeň hádzanárky Iuventy Michalovce. Zverenky trénera Petra Dávida si najskôr v stredu predohrali duel štrnásteho kola MOL ligy v Hodoníne, kde vyhrali 41:23, čím si upevnili druhé miesto v tabuľke. Následne sa vo štvrtok zastavili v nemeckom Dachau, kde v prípravnom dueli zdolali tamojšieho treťoligistu 46:25. No a v závere týždňa sa už po tretíkrát v rade predstavili vo švajčiarskom St. Gallene na 34. ročníku turnaja Stadtwerk Cup, kde boli ich súpermi majster Švajčiarska LC Bruhl, majster Španielska Rocasa Gran Canaria a tretí tím nemeckej ligy TuS Metzingen.

Michalovčanky v St. Gallene nakoniec obsadili tretie miesto. Nemeckému tímu podľahli hladko 28:40, švajčiarskemu majstrovi a víťazovi turnaja tesne 25:29 a rovnakým výsledkom zdolali Gran Canariu. Získali tak skalp majstra od vicemajsteriek sveta, keďže Španielky počas víkendu dokráčali na svetovom šampionáte v Japonsku až do finále. „Takto som sa na to ešte nepozeral, ale určite nás skalp španielskeho majstra teší,“ smeje sa tréner Iuventy Peter Dávid, ktorý sa následne pustil do hodnotenia skoro týždňového triu. Iuventa totiž do Hodonína vyrazila v stredu ráno a zo Švajčiarska prišla v pondelok na obed. „V prvom rade som rád, že sme program prispôsobili tak, že sme mohli odohrať päť zápasov za päť dní. Našimi súpermi boli družstvá rozdielnych výkonnostných kategórii. Čo sa týka turnaja, ten mal obrovskú kvalitu a dobre nás preveril. Takýchto zápasov by som si prial určite viacej. Turnaj ukázal, že s kvalitnými celkami dokážeme udržať krok, no aj to, že to ešte nevieme celých šesťdesiat minút.“

Okrem „čierneho októbra“ spokojnosť

Michalovčanky stredajší duelom v Hodoníne ukončili jesennú časť MOL ligy. V štrnástich zápasoch našli premožiteľa dvakrát, raz sa im podarilo remizovať. Prehra 25:26 na pôde rozbehnutého Mostu by až tak nebolela, viac ale bolela porážka v Dunajskej Strede, teda na ihrisku nováčika súťaže. A to, že medzi týmito dvoma prehrami bola aj domáca remíza so Slaviou Praha pre Iuventu znamená najhorší mesiac v roku. „Nebyť „čierneho októbra“ bola by spokojnosť,“ trefne podotkol Peter Dávid na margo výsledkovej krízy Michalovčaniek v desiatom kalendárnom mesiaci roka 2019, v ktorom prehrali ešte dvakrát v druhom kole Pohára EHF s francúzskym Nice. „S výnimkou tohto mesiaca môžeme byť spokojní. Pred októbrom sme vyhrali to, čo sme aj mali vyhrať a teší ma, že sme sa po spomenutej kríze nakopli a vyhrali v ďalších šiestich zápasoch v rade, čím sme si upevnili druhé miesto v tabuľke,“ pokračuje kormidelník Iuventy.

V sobotu proti poľskému Jaroslawu

Michalovčanky zápasmi vo švajčiarskom St. Gallene kalendárny rok 2019 ešte neskončili. V sobotu od 16.00 hod. ich totiž čaká prípravný duel proti účastníka najvyššej poľskej ligy SPR JKS Jaroslaw, ktorý vedie Michalovčan Vít Teleky. „Tento zápas nám takisto prišiel vhod, pretože naše mladé družstvo potrebuje hrať. Budeme hrať 3x30 minút takže každá hráčka dostane výraznú porciu minút aby ukázala, že má na to hrať ešte viac,“ dodáva na záver Peter Dávid.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.12.2019 14:13:01 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.