files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Deväť predajných artiklov MFK Zemplín Michalovce

Už prvého januára 2020 sa spustí pre futbalistov ďalšie prestupové obdobie, tentoraz zimné. Ako v každom doteraz sa určite bude hovoriť aj o odchodoch hráčov MFK Zemplín Michalovce. Po jeseni piaty tím najvyššej Fortuna ligy v lete nikoho nepredal a keďže s financiami z predaja sa v rozpočte počíta, je dosť možné, že v prípade dobrej ponuky vedenie klubu niektorého z hráčov pustí do futbalového sveta. My sme vybrali deviatku hráčov, o ktorých by mal byť podľa nás najväčší záujem. Momentálne sme nepočítali s tými futbalistami, ktorým posledným decembrovým dňom končí zmluva a ani s tými, ktorí sú v metropole Zemplína na hosťovaní.  

Matúš Kira

Na prvé miesto v rebríčku žiadanosti zaraďujeme brankára tímu Matúša Kiru. Ten sa v posledných dvoch sezónach dostal na svojom poste medzi absolútnu špičku ligy. Na prelome rokov 2018 a 2019 vychytal sériu bez gólu, ktorú doteraz nikto neprekonal. Aj na konci jesene nedostal gól 270 minút, čím výrazne pomohol svojmu tímu k deviatim bodom. Sme o tom presvedčení, že keby nebol brankársky trh presýtený a nebolo by na ňom veľa aj golmanov, ktorí môžu prestúpiť zadarmo, Kira by už v Michalovciach zrejme nebol. A po zime ani byť nemusí, keďže sa šušká o viacerých záujemcoch zo Slovenska, ale aj zo zahraničia.

Llazaros Rota

Z hráčov v poli bude zrejme najväčší záujem o tých, ktorí hrajú na kraji. Na prvé miesto z nich dávame pravého beka Llazarosa Rotu. Dvadsaťdvaročný Grék s albánskym pasom odohral na jeseň štrnásť zápasov, v ktorých zaznamenal jeden gól, keď napol sieť Zlatých Moraviec. Vo viacerých dueloch sa prezentoval nielen skvelou defenzívou, ale aj ofenzívnymi chúťkami, čím ukázal, že je prototypom moderného krajného beka. O takých je záujem vždy a preto je možné, že v zime odíde. Aj pri ňom sa spomína záujem zahraničia, ale aj zo Slovenska, kde sa hovorí hlavne o Dunajskej Strede.

Matúš Vojtko

Ďalší krajný obranca Michaloviec Matúš Vojtko sa na jeseň taktiež zapísal do povedomia skautov. Aj napriek zraneniu, kvôli ktorého vynechal niekoľko zápasov, ukázal, že sa znova posunul vyššie. Viac by mu možno pomohlo, keby bol v reprezentácii do 21 rokov, no tam sa zatiaľ nedostal. Keď však bude pokračovať v tých výkonoch, aké podával na jeseň, môže v nej byť už na jar. Ale to už nemusí byť v Michalovciach. Vojtko má totiž iba devätnásť rokov a pre väčšie kluby môže byť preto o to zaujímavejší.

Issa Modibo Sidibe

Dlhšie sa spomína, že Michalovčanom chýba strelec. Zdá sa ale, že ho konečne našli. Reprezentant Nigeru Issa Modibo Sidibe nastrieľal na jeseň sedem gólov. Sidibe je momentálne medzi kanoniermi na treťom mieste a pri očakávanom odchode Šporara môže dokonca zabojovať aj o koruna kráľa strelcov. To však nemusí, keďže sa môže stať, že klub na neho dostane ponuku, ktorú neodmietne. Za pol roka si totiž v Michalovciach urobil dobré meno.

Peter Kolesár

To si urobil vo vlaňajšej sezóne aj stredopoliar Peter Kolesár. Ten sa svojimi výkonmi prepracoval aj do reprezentácie do 21 rokov, kde má dokonca miesto v základnej zostave. Práve to by ho malo radiť medzi najväčšie predajné artikle michalovského tímu. Jeho cena je zrejme najvyššia zo všetkých hráčov, vzhľadom na vek, ako aj post, na ktorom hrá. Pri ponuke sa nemusí pozerať na to, že mu príliš jeseň nevyšla a na čas vypadol aj zo základnej zostavy, reprezentácia by mala tieto karty prebiť.

Jose Carrillo Mancilla

Jeden španielsky stopér sa už z Michaloviec predal do popredného klubu. Carrillo je na najlepšej ceste, aby napodobnil Vernona de Marca, ktorý momentálne hráva u lídra Fortuna ligy a účastníka skupinovej fázy Európskej ligy Slovana Bratislava. Dvadsaťštyriročný rodák z Granady sa už stal pilierom michalovskej obrany, ktorá v závere jesene neinkasovala. Aj to išlo na vrub Carrilla, ktorý vzhľadom na vek môže byť stále zaujímavý aj pre vyšší futbal.

Pedro Martinez Garcia

Nositeľ mien troch španielskych reprezentantov ideálne zapadol do michalovského systému. Od svojho príchodu odohral jedenásť duelov, v ktorých zaknihoval dva góly. V strede poľa ukázal viacero dobrých vecí, vedel sa zapojiť do kombinácie, aj ohroziť súperovu bránu. Takisto relatívne mladý hráč s pasom hráča Európskej únie, môže byť pre zahraničný trh veľmi zaujímavý.

Armen Hovhannisjan

Keby sme túto deviatku robili ešte pred dvoma či troma mesiacmi, mladý Arménec Hovhannisjan by v nej určite chýbal. Po jeho raketovom štarte a dvoch góloch v dvoch zápasoch sme sa ale rozhodli risknúť a do tejto rubriky tak zaradzujeme aj tohto arménskeho reprezentanta do dvadsaťjeden rokov. Hovhannisjan ukázal nos na góly, cit pre hru, aj medzihru, ale aj to, že keď naskočí do zápasu, môže byť prospešný. Jeho rutinérsky gól Trnave môže u záujemcoch výrazne zapôsobiť. V jeho prípade by sme však asi počkali možno do leta. Keď dostane na jar viac šancí a chytí sa ešte viac, jeho cena môže v lete vzrásť.

Jozef Šimon Turík

Na záver do našej deviatky zaraďujeme aj čiperného stredopoliara Jozefa Šimona Turíka. „Dodo“ síce kvôli chorobe chýbal v závere jesene, no u záujemcov môže stále rezonovať vlaňajšia jeseň, keď patril medzi najlepších v lige. Jeho najväčším problémom sú ale zranenia a choroby. Nebyť zdravotných patálii sme presvedčený, že rodák zo Stakčína už kope do lopty niekde vo futbalovejšej krajine, ako je Slovensko. Stále je však relatívne mladý a v prajnom zdravotnom stave patrí k hráčom, ktorí majú čo ktorémukoľvek tímu, čo ponúknuť.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.12.2019 23:03:12 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.