files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovčan Bondra chce v Slovane napredovať, láka ho aj reprezentácia

Jedným z najtalentovanejších odchovancov trebišovského hokeja je Radovan Bondra. Aj keď má rodák zo Zemplína iba 22 rokov, hokejovo toho už má za sebou viac ako dosť. Ma extraligový titul s Košicami, aj bronzovú medailu z majstrovstiev sveta do 20 rokov. Takisto má za sebou účinkovanie za morom, kde pobudol štyri sezóny a aj úspešný draft, keď si ho vybralo Chicago Blackhawks.

Momentálne sa Bondra pokúša o druhý slovenský titul, keď pred začiatkom sezóny pristál na ponuku bratislavského Slovana. Ten uprednostnil aj pred Košicami, odkiaľ odchádzal pred sezónou 2015/2016 za more. „Poviem pravdu, od Košíc konkrétna ponuka neprišla,“ zdôrazňuje 22-ročný odchovanec trebišovského hokeja, ktorému sa ozval generálny manažér Slovana Juraj Bakoš. S ním Bondra spolupracoval aj v Košiciach. „Oslovil ma on a tréner Stantien. Vtedy som nemal nič konkrétne, tak som sa rozhodol kývnuť na ich ponuku. Ambície sú vysoké. Moje osobné hrať každý jeden zápas naplno a dotiahnúť to čo najďalej,“ pokračuje Radovan Bondra.

Bez štyroch centimetrov dvojmetrový útočník bol na prelome rokov 2014 a 2015 členom úspešnej reprezentácie do 20 rokov, ktorá v kanadskom Toronte vybojovala senzačne bronz. Viacerí z úspešnej generácie už nakukli do prvého mužského tímu. Nemá takéto chúťky aj on? „Kto by sa tam nechcel dostať?,“ pýta sa Bondra a následne pokračuje. „Je to každého sen, môj takisto. Budem robiť všetko preto, aby som sa tam dostal a reprezentoval Slovensko.“  

Radovan Bondra sa na svojom rodnom Zemplíne predstavil túto nedeľu. Jeho Slovan v Michalovciach zvíťazil v rámci tridsiateho extraligového kola 5:2, hoci v polovici zápasu ešte prehrával 1:2. „Bol to veľmi ťažký zápas,“ rozhovoril sa k zápasu Bondra, ktorý sa na výhre belasých podieľal štvrtým gólom a asistenciou pri treťom. „Nevyšla nám prvá tretina. Súper na nás vletel a bol lepším. Po prvej časti sme si v šatni povedali aj ráznejšie slová. Každý si vstúpil do svedomia. Myslím, že sme odohrali ďalšie dve dobré tretiny, čo rozhodlo o našom víťazstve.“

Slovanisti uspeli v Michalovciach až na druhý pokus. Ešte v septembri tu prehrali 3:4. „Táto prehra nás veľmi mrzela. Chceli sme ju odčiniť, čo sa nám podarilo,“ podotýka Bondra, ktorý v Michalovciach mal v nedeľu viacerých fanúšikov. „Bola tu rodina, aj kamaráti. Dlho ma nevideli hrať na vlastné oči. Som rád, že som ich potešil,“ smeje sa Bondra, ktorý okrem žiackych družstiev Trebišova v minulosti hrával aj za michalovský mládežnícky klub. Zažil ešte starý zimák, ktorý v posledných rokoch už bol v katastrofálnom stave. „Zrekonštruovaný ma veľmi prekvapil. Urobili to fakt dobre. Čo si pamätám ten starý, pomaly dosluhoval. Som preto rád, že prišlo k jeho rekonštrukcii a na Slovensku máme ďalší krásny hokejový stánok,“ dodáva na záver bronzový medailista z MS do 20 rokov, ktorý za morom hrával v tímoch Vancouver Giants, Prince George Cougars, Indy Fuel a Rockford IceHogs.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.12.2019 14:13:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.