files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín po tretej výhre v rade zimuje najlepšie v histórii

Kto by to bol povedal začiatkom novembra po šiestich zápasoch bez výhry v rade. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce boli v kríze, ktorá vyústila prehrou 0:4 v Senici. Boli na desiatom mieste a na vytúženú prvú šestku strácali čoraz viac. Tímy bojujúce o ňu sa im vzďaľovali, tie, ktoré boli v pásme vypadnutia či baráže približovali. Prišli však tri víťazstvá v rade a Michalovčania sú tam, kde chceli byť. Po poslednom jesennom kole sa vyšvihli po prvýkrát v sezóne do hornej šestky a zimovať budú na historicky najlepšom umiestnení, na piatom mieste.

V čom spočíva ich výsledkové obrodenie? Možno aj v trénerskej zmene, no podľa nášho názoru to je skôr v zomknutí kádra. Ten nepriaznivá situácia vyústená zmenou trénera prinútila zamyslieť sa a vyčistiť poriadne vzduch. Ako je vidieť, zmena pomohla. Deväť získaných bodov môže mať na jar cenu zlata. Michalovčania sú po roku znova v hre o prvú šestku. Zimujú s 23-bodmi na prvom mieste, no musia byť ostražití. Rovnako 23 bodov majú totiž ďalšie dva tímy, ôsmy Trenčín stráca iba dva body a na jar má práve Zemplínčanov doma. Tí okrem duelu v Žiline (AS tam hráva svoje domáce zápasy) nastúpia doma proti Nitre a Pohroniu a predstavia sa aj v neprajnom Ružomberku. Tento žreb im dáva reálnu šancu na účasť v prvej šestke.

Prakticky počas celej jesennej časti sme prinášali analýzy jednotlivých zápasov. Čo sa týka samotného Zemplínu ten predvádzal výkony ako na hojdačke. Úvod mal znova zlý. Súvisí to ale aj s tým, že káder bol veľmi riedky. Po doplnení prišli aj výsledky, no v spomenutom októbri aj výsledková kríza, ktorá vyústila k zmene trénera. Až po nej sa Michalovčania nakopli k takej fazóne, akú mali vlani na konci jesennej časti. Vtedy zaknihovali štyri víťazstvá v rade, teraz ich majú tri, ale aj tie im vyniesli historicky najlepšie umiestnenie po jesennej časti. Čo sa týka sobotňajšieho zápasu, hráčom sťažovalo situácie aj počasie. S nástrahami chladu a ťažkého terénu sa vysporiadali lepšie Michalovčania. Tí Spartak Trnavu nepustili do ničoho, iba k jednej strele na bránu, s ktorou nemal Kira ťažkú prácu. V poli boli dominantnejší. Najskôr ovládli hru, potom strelili gól a po prečkaní očakávaného v úvode druhého polčasu udreli po druhýkrát a definitívne rozhodli.

Treba zdôrazniť, že Jozef Majoroš našiel optimálnu zostavu. Vysunul vyššie Savvidisa, čo dodalo michalovskej hre krídla. Na jeho miesto sa posunul Jakub Grič, ktorému post defenzívneho stredopoliara pasuje viac ako stopéra. Tam kraľuje dvojica Španielov, na krajoch obrany zase moderní obrancovia Rota s Vojtkom. Svoje si v strede poľa zastali Danko s Kolesárom a Žofčákom, takisto aj Martinez, no a radi to konštatujeme, v Michalovciach konečne našli strelca. Issa Sidibe Modibo dal na jeseň sedem gólov, čo je viac, ako dal čo i len jediný hráč v celej sezóne. Doteraz mali najlepší strelci na svojom konte po šesť presných zásahov v celej sezóne. Modibovi patrí v tabuľke strelcov aktuálne tretie miesto. Pri očakávanom odchode Šporara môže dokonca zabojovať o korunu kráľa strelcov. To, že nejaký hráč Michaloviec môže byť v hre o ňu by sme si pred pol rokom určite povedať nemohli...  

Hodnotenie Michalovčanov v zápase so Spartakom Trnava
Matúš Kira – budeme sa opakovať, ale „Kiri“ opäť ukázal, že patrí k špičke ligy. Išla na neho jediná strela, s ktorou problémy nemal. Čo mal poriešiť, poriešil, čo mal odkopnúť, odkopol. Výsledná známka 7.

Martin Kolesár – je pravdou, že v úvode sa trochu hľadal. Urobil niekoľko pozičných chýb, postupom času ale ovládol svoju stranu a v druhom polčase už ukázal, že v prípade predaja Rotu má tréner Majoroš adekvátnu náhradu na kraj obrany. Výsledná známka 5.

Jose Carrillo – španielsky stopér konečne našiel súlad so svojim krajanom Pinom Solerom. Tri nuly sú aj ich výraznou zásluhou. Navyše, Carrillo sa prezentuje aj presnou rozohrávkou, čo je pre stopéra obrovská devíza. Výsledná známka 7.

Pino Soler – je pravdou, že Trnava príliš michalovskú obranu nepreverila. Soler s Carrillom odvrátili, čo odvrátiť mali, veľa toho za chrbát nepustili. Výsledná známka 7.

Matúš Vojtko – mladík v michalovskom drese výrazne klope na dvere slovenskej dvadsaťjednotky. Keby bol zo Žiliny, možno tam už je... Opäť predviedol v obrane bezchybný výkon, ktorý podporil ofenzívnymi chúťkami. Presne takto si predstavujeme moderného krajného obrancu. Výsledná známka 8.

Jakub Grič – tentoraz to nebol výkon zo zápasu s Dunajskou Stredou, no aj tentoraz si michalovský defenzívny štít zastal svoje miesto a ukázal, že patrí do základnej zostavy. Výsledná známka 6.

Stanislav Danko – podobné konštatovanie ako pri Gričovi. Zástupca kapitána podal štandardný výkon. Výsledná známka 6.

Kyriakos Savvidis – grécky záložník v sobotu opäť ovládol stred poľa a opäť ukázal, že mu pozícia vyššie svedčí viac. Keď hral defenzívny štít, zabíjali sa jeho útočné chúťky. Na tomto poste patrí k špičke ligy. Výsledná známka 9.

Pedro Martinez Garcia – dobrý výkon podporený nesmierne dôležitým gólom. Presne toto od legionára čakáme. Výsledná známka 9.

Igor Žofčák – michalovský kapitán sa vrátil do zostavy po dvoch zápasoch na lavičke. A dal jasný signál, že ešte končiť nemôže. Ešte stále ho tím a michalovský futbal potrebuje. Nacentroval na prvý gól, ďalšie jeho parádne centre ostali nevyužité. Verme, že príde k opätovnému predĺženiu kontraktu s ním. Výsledná známka 8.

Issa Sidibe Modibo – útočník z Nigeru tentoraz gól nedal, bol ale v ofenzíve platným. Každým zápasom sa zlepšuje. Už nevodí zbytočne loptu, vie ju rozohrať, aj vyhrať vzdušný súboj. A hlavne vie dať gól... Výsledná známka 6.

Peter Kolesár, Armen Hovhannisjan, Dimitrios Popovits – všetkých striedajúcich hráčov tentoraz hodíme do jedného vreca. Najdlhšie hral Kolesár, ktorý vystriedal dobre hrajúceho Žofčáka a vôbec nebolo vidieť, že „Žofi“ nie je na ihrisku.

Hovhannisjan v druhom zápase po sebe ako žolík definitívne zlomil zápasu na michalovskú stranu, no a Popovits po zranení ukázal, že s ním takisto treba na jar (ak dôjde k predĺženiu zmluvy s ním) počítať.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.12.2019 21:34:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.