files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Naberie Matúš Kira smer Žitný ostrov?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce ešte pred vyše mesiacom chceli, aby už bol koniec jesennej časti, teraz by ešte možno pár zápasov zobrali. Po vynútenej zmene trénera sa poriadne rozbehli. Pod vedením Jozefa Majoroša zvíťazili vo všetkých troch zápasoch a to rovno na nulu. Postupne vynulovali Dunajskú Stredu (5:0), Sereď (2:0) a v sobotu aj Trnavu (2:0). Brankár Matúš Kira neinkasoval už 270 minút a opäť potvrdil, že patrí medzi špičku najvyššej Fortuna ligy.

„Samozrejme, je to aj vizitka obrany, či defenzívnej hry celého tímu,“ berie od seba pozíciu hrdinu michalovsky golman, ktorý vlani zaznamenal ešte dlhšiu sériu bez gólu. „Aj vtedy som ju naštartoval koncom jesene a pokračoval som v nej v jarnej časti. „Verím, že v tom môžem pokračovať aj teraz,“ smeje sa Matúš Kira.

Najvýchodnejší fortunaligista bol na prelomoch októbra a novembra vo výsledkovej kríze. Nevyhral šesť duelov v rade, čo vedenie klubu riešilo výmenou trénera. Antona Šoltisa nahradil jeho doterajší asistent Jozef Majoroš. Pod jeho vedením Michalovčania zvíťazili vo všetkých troch dueloch jesennej časti. „Stále sa každý točí v tom, že to prišlo zmenou trénera,“ reaguje na našu otázku Matúš Kira, ktorý vzápätí dodáva. „Skôr to podľa mňa prišlo nejakou vzpruhou v šatni. Začali sme pracovať ako kolektív, bojujeme jeden za druhého. Stále je jednoduchšie vymeniť jedného človek, ako poslať preč celý tím. Teraz musíme žiť v prítomnosti. Po zmene trénera sme získali deväť bodov, za čo sme všetci vďační a tešíme sa z nich.“

Aj keď sa to pred mesiacom možno zdalo ako nemožné, teraz je to realita. Po zisku spomenutých deviatich bodov sa Michalovčania posunuli na piate miesto v tabuľke a takto vysoko odkedy sú v najvyššej súťaži ešte nezimovali. „Je to výborné. Sme radi, že sme stále v hre o prvú šestku a na jar to budeme mať opäť vo svojich rukách. Nemusíme sa na nikoho spoliehať, môžeme si to vybojovať na ihrisku sami,“ zdôrazňuje Kira, ktorý možno na jar Zemplínčanom vo zvyšných štyroch zápasoch základnej časti nepomôže.

Čoraz hlasnejšie sa totiž hovorí o tom, žeby sa mal v kariére posunúť ďalej. Hovorí sa o záujme zo zahraničia, aj zo Slovenska, kde sa najviac spomína pre Michalovce v súčasnosti spriaznená Dunajská Streda. Práve tam minulý rok odišli jeho bývalí spoluhráči Milan Šimčák s Martinom Bednárom a ešte predtým jeho brankársky kolega Patrik Macej či tréner brankárov Martin Raška. Bude Kira nasledovať ich kroky? „Špekulovanie to je práca vás novinárov,“ smeje sa Kira a následne dodáva. „Nevolal mi môj manažér, nevolal mi nikto. Som stále brankárom Michaloviec a som rád, že som tu.“

Peter Brendza



Uverejnené: 09.12.2019 10:28:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.