files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Odčinená piatková prehra bez víťazného konca

Po piatkovej prehre s Miškovcom nepotrebovali hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvýšenú motiváciu. Sami vedeli, že výkon nebol ideálny a divák im ho odpustí iba vtedy, keď v nedeľu proti Slovanu Bratislava nechajú na ľade aj dušu. Tak to aj bolo. Favorita držali pol zápasu v šachu, slovanisti ale štyrmi gólmi v jeho druhej polovici zlomili zápas na svoju stranu. Prehra 2:5 ale nebolela až tak, ako piatková 3:6 s maďarským tímom.

„Ja verím, že sme to aspoň čiastkovo odčinili. Sami vieme, že náš výkon proti Miškovcu nebol ideálny. Prakticky nič nám nevyšlo, im všetko. So Slovanom sme chceli hrať inak. Divák nám po zápase aj zatlieskal a keď sa tak stane po prehre, znamená to, že uznal náš výkon,“ poznamenala po zápase skúsená opora zadných radov HK Dukla Ingema Daniel Hančák. Po druhej domácej porážke v rade a tretej celkovo nebolo „líškam z Ingemy“ príliš do reči. „Samozrejme, že nás to mrzí. V domácich dueloch sme chceli bodovať a pomôcť si tak v tabuľke. Žiaľ, nepodarilo sa nám to a súperi sa na nás nielen dotiahli, ale niektorí nám aj odskočili. Teraz si trošku oddýchneme a po reprezentačnej pauze sa pokúsime vrátiť na tie miesta v tabuľke, na ktorých sme boli predtým,“ pokračuje Daniel Hančák.

Michalovčania začali proti lídrovi tabuľky výborne. V prvej tretine ho nepustili do ničoho a sami si vytvorili niekoľko šancí. Jednu sa im aj podarilo premeniť, keď sa presadil v šiestej minúte Lukáš Hvila. „Z našej strany to nebol najhorší zápas,“ rozhovoril sa strelec úvodného gólu zápasu. „Prvá tretina bola v poriadku. V druhej sme ale urobili chyby, za ktoré nás súper potrestal. Opäť sme dostali góly spred bránkového priestoru, čo sa nám stáva čoraz častejšie. Chceli sme ukázať, že sme hokej hrať nezabudli. Chceli sme odčiniť prehru s Miškovcom a hlavne výkon v tomto zápase. Myslím si, že sa nám to aj podarilo, žiaľ, nie s víťazným koncom,“ dodáva Lukáš Hvila.

Slovanisti po piatkovom zápase v Banskej Bystrici (2:1 po predĺžení) domov necestovali. Hneď nabrali smer Zemplín, kde dorazili v piatok neskoro večer. V prvej tretine ale z ich strany nebolo vidieť, že majú za sebou oddych a nie cestu cez celé Slovensko. „Odohrali sme ju hrozne. Mohli sme byť radi, že sme inkasovali iba raz“ zdôrazňuje útočník Jindřich Abdul.

Práve český útočník bol strojcom víťazstva belasých, ktorí práve po jeho góloch v druhej tretine otočili z 1:2 na 3:2 a prebrali tak opraty zápasu do svojich rúk. „To bol veľmi dôležitý moment zápasu. Tie dva góly nám veľmi pomohli. Potom sme to už skúsene dohrali,“ pokračuje aktuálne najproduktívnejší hráč celej ligy. Slovanisti tak môžu byť so štvorbodovým tripom z ľadu majstra a nováčika súťaže spokojní. „Samozrejme, viac by ma tešilo šesť bodov, ale beriem aj štyri,“ smeje sa tréner Slovana Roman Stantien a k otázke, ako pomohlo tímu, že nemusel absolvovať v nedeľu dlhú cestu cez celé Slovensko dodal. „Vyhrali sme, tak to asi splnili svoj účel.“

Peter Brendza



Uverejnené: 09.12.2019 09:34:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.