files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hviezda skupiny Rednex na plese v Michalovciach

Po viac ako roku obnoví michalovská speváčka Nika Karch spoluprácu s Cimbalovou hudbou FS Zemplín. Naposledy spolu vystupovali vlani na Vianočnom koncerte, teraz si spolu zahrajú a zaspievajú na reprezentačnom plese mesta Michalovce, ktorý sa uskutoční v sobotu 18. januára už po šiestykrát v jednej z najmodernejších hál na Slovensko, Chemkostav aréne. Okrem nich sa môžete tešiť aj na ďalšie osobnosti kultúry, či hudby, ktoré vám predstavíme v najbližších dňoch. Príde aj jeden z najpopulárnejších hercov, o tom už ale nabudúce...

Poďme sa trošku priblížiť tých účinkujúcich, o ktorých už vieme, že v sobotu 18. januára v Chemkostav aréne chýbať nebudú. Nika Karch je najznámejšia michalovská speváčka, ktorá prerazila na slovenskej scéne sama, ako aj so svojou švédskou skupinou Rednex, s ktorou koncertuje po celom svete. Nika Karch, vlastným menom Veronika Karchová, sa narodila v Michalovciach. Na konte má sólový album Iná (2013) a spolupracovala s kapelami a interpretmi ako Desmod, Cigánski diabli, Beáta Dubasová, Robo Opatovský, Mafia Corner či Karel Gott.

Novodobá ľudová hudba FS Zemplín sa začala formovať v roku 1993, kedy z pôvodnej hudby ostali len traja muzikanti. Vedúcim sa stal cimbalista Ľubomír Buraš a silný základ súčasnej hudby sa vytvoril v rokoch 1993 – 1994. Neskôr začali pribúdať ďalší členovia a v súčasnej dobe disponuje ľudová hudba 18 členmi.

Väčšina muzikantov ovláda hru na viacerých nástrojoch a tak vo vystúpeniach ľudovej hudby môžete počuť okrem klasického obsadenia cimbalovky aj píšťalky, okarínu, saxofón, hoboj, trúbku, gitaru, mandolínu, akordeón, drumbľu, gajdice, fujaru a rôzne perkusie. Hlavným pôsobením ľudovej hudby je účasť na vystúpeniach na domácich a zahraničných javiskách s ostatnými zložkami súboru.



Uverejnené: 05.12.2019 09:28:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.