files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po čiernom októbri vyšlo v Iuvente novembrové slnko

Na desiaty kalendárny mesiac roku 2019 dali zabudnúť výsledkami. Hádzanárky Iuventy Michalovce mali čierny október, no v novembri vyšlo slnko. Zverenky trénera Petra Dávida vyhrali po troch ligových dueloch bez víťazstva päťkrát v rade. Svoju víťaznú sériu natiahli počas víkendu v dvoch dôležitých dueloch. V zápase dvanásteho kola zvíťazili v sobotu vo Veselí nad Moravou 30:25 a hneď na to uspeli aj v nedeľňajšej predohrávke trinásteho kola v Písku, kde zvíťazili 33:24. To všetko sa im podarilo aj bez účasti spojky Iryny Kompaniecovej. Ukrajinská bombardérka si na reprezentačnom zraze privodila zranenie kolena a na dlhšiu dobu bude bez hádzanej.

Trápili ich najlepšie strelkyne ligy

Michalovčanky cestovali do Čiech síce bez veľkých rečí, no s cieľom natiahnúť víťaznú sériu. Čakali ich však ťažkí protivníci. Na Morave sa hrá každému ťažko a Písek v tejto sezóne uhral viacero pozoruhodných výsledkov. Dlhý čas sa pohyboval dokonca aj na druhom mieste v tabuľke. „Som veľmi rád, že sme zvládli tieto kľúčové zápasy,“ rozhovoril sa tréner aktuálneho slovenského majstra a víťaza MOL ligy Peter Dávid. „V obidvoch dueloch sme ukázali, že sme už ďalej, ako pred mesiacom. Náš výkon bol postupne čoraz lepší, herný progres je už cítiť. Hlavne prvý polčas vo Veselí bol vynikajúci,“ pokračuje Peter Dávid. Toho družstvo výrazne trápili aktuálne dve najlepšie strelkyne ligy. V Písku im dala Hana Kvašová deväť gólov, vo Veselí bývala hráčka Iuventy Julia Kučerová dokonca trinásť. „Neskutočne nás trápila. V Písku sme sa do stavu 8:8 ťahali o každý gól, potom sme sa už ale krásne utrhli,“ vrátil sa ešte k úspešnému víkendu Peter Dávid.

Dlhšiu dobu bez Kompaniecovej

Víťazstvá vo Veselí nad Moravou a Písku sú o to cennejšie, že ich Michalovčanky dosiahli aj bez momentálne kľúčovej ostrej spojky Iryny Kompaniecovej. Ukrajinská kanonierka sa zranila v reprezentačnom zápase proti Poľsku tak vážne, že ju čaká operácia kolena. „Táto sezóne je už pre ňu pasé,“ smutne konštatuje michalovský tréner, ktorý bombardérku plánuje nahradiť hráčkami z vlastných zdrojov. „Určite ešte viac priestoru dostanú mladé dievčatá Holejová, Bajčiová, Štefanová či Rovňáková. „Kompaša“ nám ale bude veľmi chýbať. V útoku to ešte spomenutými dievčatami nahradíme, horšie to bude v obrane, kde bola pilierom.“

Opäť aj na prestížny Stadtwerk Cup

Hádzanárky Iuventy sa teda po slabšom októbri poriadne rozbehli. Po piatich víťazstvách v rade už dýchajú prvému Mostu na chrbát. Na českého majstra strácajú jeden bod, no ten má o jeden odohraný duel menej. „Som veľmi rád, že sme sa z ťažkej situácie otrepali a po takom „čiernom októbri“ sa nám začalo dariť. Naša tendencia výkonov je stúpajúca. Náš mladý mančaft je stále vo vývine, no teraz môžeme povedať, že nabral tú správnu cestu,“ zdôrazňuje Peter Dávid, ktorý so svojim tímom odohrá v rámci MOL lige v tomto roku už iba jeden zápas.

V stredu jedenásteho decembra sa predstaví v Hodoníne v rámci predohrávky štrnásteho kola. To ale vonkoncom nie je, čo sa týka zápasov všetko. „Z Hodonína sa domov nevraciame. Hneď vo štvrtok cestujeme do nemeckého Dachau, kde nastúpime v rámci prípravy proti tamojšiemu treťoligistovi. Hneď na to pocestujeme do švajčiarskeho St. Gallenu, kde sa už tretí rok po sebe predstavíme na turnaji Stadtwerk Cup. Tentoraz budú našimi súpermi domáci LC Bruhl, nemecký Metzingen a španielska Grand Canaria. V týchto štyroch zápasoch nám nepôjde o výsledky. O ten nám pôjde akurát v Hodoníne. Vo zvyšných zápasoch dostanú šancu všetky hráčky. Ide nám o to, aby každá jedna nabrala čo najviac skúseností z týchto ťažkých duelov,“ v závere konštatuje Peter Dávid.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.12.2019 20:33:08 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.