files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obrazom: Sneh šarapatil na cestách Košického kraja

Cesty Košického kraja pokryl nadránom prvý sneh. Či niekoho prekvapil, ťažko konštatovať. Policajtov však isto prekvapili odvážlivci, ktorí 2. decembra sadli a na cesty sa vybrali na vozidlách s letnými pneumatikami. Od rána je množstvo policajtov v uliciach a na cestách, ktorí dohliadajú na vašu bezpečnosť. Monitorujú rizikové úseky ciest, odkláňajú dopravu z úsekov, kde hrozí nebezpečenstvo kolíznych situácií.

„Snaha policajtov zabezpečiť plynulý prejazd, no najmä dojazd do cieľa, však nie je možná, ak sa na cestách nájdu vodiči, ktorí svojou jazdou riskujú nielen svoj život, ale aj život ostatných účastníkov cestnej premávky. Predbiehať iné vozidlá s vozidlom na letných pneumatikách, alebo skúšať, akú rýchlosť auto „vytiahne“ na snehu je v aktuálnej poveternostnej situácií obrovským riskantným krokom,“ píše sa v tlačovej správe Polície. Do dnešnej 9.30 hodiny policajti na cestách Košického kraja dokumentovali 8 dopravných nehôd a 29 škodových udalostí. Všetky udalosti v cestnej premávke sa policajti snažili zrealizovať v čo najkratšom čase, aby predišli vzniku ďalších kolízií.

Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach plk. JUDr. Radoslav Fedor dnes ráno cestou do práce dokonca osobne zareagoval na zhoršujúcu sa situáciu na horskom prechode Dargov, kde v tom čase husto snežilo a na vozovke sa tvorila súvislá vrstva snehu, pretože sledovať 2 kamióny, ktoré sa v tomto nečase vzájomne predbiehali, neveštilo nič iné, iba blížiacu sa tragédiu. „Kamióny výstražným zvukovým a svetelným znamením zastavil a upozornil ich vodičov. Zároveň vydal pokyn, aby všetky nákladné vozidlá, smerujúce na horský prechod Dargov, boli odstavené a vyčkali až do príchodu cestárov, prípadne do jeho sprejazdnenia,“ pokračuje polícia vo svojej tlačovej správe.

 

„Od 9. hodiny do 9.30 hodiny bol horský prechod Dargov pre kamiónovú dopravu úplne neprejazdný, po vykonaných opatreniach cestármi bol prechod sprejazdnený v oboch smeroch. Pre kamiónovú dopravu bol cca od 9.30 hodine neprejazdný Veľatský kopec, cestári ho však už sprejazdnili. K problémom a čiastočným obmedzeniam na jazdu v jednom jazdnom pruhu došlo na úseku ciest Vtáčkovce – Kecerovce na ceste III/3336 z dôvodu tvorby poľadovice, rovnako tak úsek cesty Družstevná pri Hornáde – Košice – cesta III/3390. Úsek cesty Bohdanovce - Slanské Nové Mesto bol odkláňaný cez obce Ďurkov a Ruskov, momentálne je smer na Trebišov sprejazdnený,“ dodáva polícia.




Uverejnené: 02.12.2019 14:07:36 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.