files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejový Mesi opúšťa michalovskú Duklu: Dvere tu mám otvorené vždy

V kádri nováčika hokejovej Tipsport ligy nastali v týchto dňoch zmeny oboma smermi. Pribudol doň 24-ročný útočník Eduard Šimun, ktorý naposledy hrával v Nitre. Útočné rady na druhej strane opúšťa Radoslav Mesároš. Dvadsaťjedenročný odchovanec michalovského hokeja totiž v týchto dňoch dostal výzvu v podobe ponuky majstra HC 05 iClinnic Banská Bystrica a tú sa rozhodol prijať.

„Ponuka majstra ma veľmi milo prekvapila,“ rozhovoril sa pre náš portál hokejový "Mesi", ktorý v Extralige za materský klub odohral desať duelov s bilanciou jedného gólu a jednej prihrávky. „Za túto šancu som rád a som aj rád, že mi v Michalovciach nerobili žiadne problémy s odchodom. Neodchádza sa mi určite ľahko. Je to klub, ktorý mi dal šancu do veľkého hokeja. Dvakrát sme vyhrali prvú ligu, nikdy nezabudnem na postupovú radosť. Nastal ale čas posunúť sa ďalej. Banská Bystrica je pre mňa obrovská výzva a ja sa s ňou chcem popasovať,“ pokračuje Radoslav Mesároš.

Pre odchovanca michalovského hokeja to nebude prvý pobyt mimo domova. Pol sezóny totiž strávil v dvadsiatke. „Bude to pre mňa niečo nové. Nebránim sa však tomu a som tomu otvorený,“ konšatuje Mesároš, ktorý by mal prvé zápasy za majstra odohrať až po reprezentačnej pauze. Nehrozí tak, že v utorok nastúpi na svoj debut pod Urpínom práve proti Michalovciam. „Nie. Hrať ešte nebudem, až po reprezentačnej pauze.“ Michalovský hokejový Mesi sa radil aj s trénerom Miroslavom Chudým. Ako je známe, ten dlhé roky u trojnásobného majstra pôsobil a pôsobenie tam mu iba odporučil. „Povedal mi len, že mi nechce v ničom brániť. Ja som ale už bol presvedčený, že to skúsiť chcem, takže ma ani nepresviedčal, aby som ostal,“ smeje sa Mesaroš. „Nepresviedčali ma ani z vedenia klubu. Mal som rozhovor s prezidentom klubu pánom Burinským, ktorý mi poprial všetko dobré a rozlúčili sme sa s tým, že dvere do Michaloviec budem mať vždy otvorené,“ pokračuje Mesároš.

Ten bude mať v Banskej Bystrici určite iné ambície ako v Michalovciach. Veď iClinnic je trojnásobným majstrom a pohár za víťazstvo dvíhal dvakrát po sebe v predošlých sezónach. „Ambície určite sú majstrovské a aj to ma presvedčilo, aby som ponuku prijal. Je to pre mňa rozhodne výzva. Bystrica má dobrý tím, hrajú o špicu tabuľky a bude ťažké dostať sa do zostavy. Ja sa ale výziev nebojím a rozhodne sa tam chcem presadiť,“ dodáva na záver Radoslav Mesároš.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.11.2019 13:35:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.