files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V kádri Dukly posun von aj dnu: Mesaroš odchádza do Banskej Bystrice, prichádza Eduard Šimun

V kádri michalovskej Dukly nastali v týchto dňoch zmeny oboma smermi. Do Banskej Bystrice odchádza po dohode klubov Radoslav Mesaroš. Na druhej strane, Duklu posilní 24-ročný útočník Eduard Šimun, ktorý naposledy pôsobil v Nitre. Ten sa dnes objavil na tréningu a mal by hrať už v nedeľu proti Detve (17.30 hod.).

Radoslav Mesaroš odohral v tejto sezónu za materský klub deväť zápasov, v ktorých sa raz zapísal do streleckej listiny. V minulých sezónach mu pomohol k dvom víťazstvám v prvej lige a takisto aj k postupu do najvyššej súťaže. „Mesi dostal ponuku od majstra a my sme mu nechceli brániť v odchode. On to cíti tak, že ide pre neho o posun v kariére. Ide do klubu, ktorý je majstrom Slovenska a je to pre neho kariérny posun. Šli by sme proti nemu, keby sme mu to neumožnili. Osobne klub poznám a odporučil som mu ho. Budeme mu držať palce, nech skúsi niečo nové. Či bude hrať o titul, to ukáže až sezóna. Banská Bystrica je pre neho určite výzva. Verím, že sa tam chytiť môže, pretože typologicky sa tam hodí. Ich herný systém by mu mal viac sedieť ako ten náš. Preto verím, že sa tam presadí,“ poznamenal k odchodu svojho útočníka tréner Dukly Miroslav Chudý.

V Dukle na odchod Mesaroša reagovali angažovaním útočníka Eduarda Šimuna. 24-ročný center túto sezónu pôsobil v Nitre, kde sa mu vôbec nedarilo. V 20 dueloch zaznamenal hráč, ktorý má na svojom konte aj sedem štartov v slovenskej reprezentácii a vlani odohral jedenásť duelov za Slovan Bratislava v KHL, iba štyri kanadské body. Aj preto sa s ním pod Zoborom rozlúčili. „Ako sme avizovali, stále chceme mužstvo posilňovať. Nechceme z ničoho zľaviť. Náš cieľ, ktorý sme prehodnotili, chceme naplniť. Naskytla sa možnosť angažovania Eda Šimuna, ktorú sme využili. Tohto hráča poznám z juniorky Banskej Bystrice. Osobne je rád, že sem prichádza a určite je pôsobenie tu pre neho výzvou. V jeho prípade pozeráme aj do budúcnosti. Ide o mladého, perspektívneho hráča, navyše je Slovák. Som rád, že sa nám začína dariť v posilňovaní aj v tomto smere. Myslím si, že bude prínosom pre tento klub,“ uviedol na margo novej posily tréner Miroslav Chudý, ktorý nevylúčil ani ďalší pohyb v kádri. „Uvidíme ako sa všetko vyvinie. Zmeny asi ešte budú. Trh aj so slovenskými hráčmi sa začína teraz iba otvárať. Určite budeme reagovať.“   

Peter Brendza



Uverejnené: 29.11.2019 14:29:06 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.