files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania uťali nepriaznivú sériu päťgólovým nákladom za prvý polčas

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce skoro dva mesiace nepoznali ako chutí víťazstvo. V šiestich ligových dueloch v rade získali iba tri body za tri remízy, čo stálo funkciu trénera Antona Šoltisa. Jeho nástupca Jozef Majoroš, predchádzajúci asistent, mal vo svojej premiére veľmi ťažkú úlohu. Na Zemplín totiž zavítal druhý tím tabuľky DAC Dunajská Streda. Toho ale Michalovčania vôbec nešetrili. Rozbili ho totiž po výsledku 5:0, keď všetkých päť gólov dali v prvom polčase!

Na gólovú kanonádu to v úvode ešte nevyzeralo. Prvých desať minút boli totiž hostia lepším tímom, keď sa lepšie vysporiadali s ťažším terénom. Michalovce ale odklial gólom Sidibe. Narástli im krídla. Pridali ďalšie štyri góly, keď sa ešte raz presadil reprezentant Nigeru Sidibe Modibo, dva góly pridal Peter Kolesár a jeden si dal DAC sám. „V prvom rade by som chcel chlapcom zablahoželať k výkonu a víťazstvu,“ rozhovoril sa tréner Jozef Majoroš. Zemplínčania sa predtým trápili v koncovke. Ich hra nebola zlá, doplácali ale na situácie, z ktorých nedávali góly a na druhej strane ich súperi trestali za všetko. „To, čo sme mali problém predtým, sa nám tentoraz darilo premieňať. Prakticky z ôsmych šancí sme strelili päť gólov. Až na prvé minúty, kedy sme mali problém s ťažkým terénom, sme boli lepším mužstvom. Súperovi sme nedali priestor. Vyrážali sme do rýchlych protiútokov, z ktorých sme strelili päť gólov. Cez polčas som chlapcom hovoril, aby hrali akoby bolo 0:0. Aby nepoľavili v koncentrácii. Druhý polčas sme mali pod kontrolou a už sa iba dohrával,“ pokračoval Majoroš.

Kapitán Danko ďakoval za dôveru

Michalovský lodivod sa musel zaobísť bez viacerých hráčov. Chýbali hlavne ofenzívne opory Popovits s Kvocerom, ktorý sa zranil na reprezentačnom zraze dvadsaťjednotky. Hrať nemohol ani kapitán a momentálne aj hrajúci asistent Žofčák, ktorý ostal na lavičke náhradníkov. Šancu tak dostali hráči, ktorí hrávali menej. Kapitánsku pásku si dal na rukáv Stanislav Danko, ktorý podal jeden z najlepších výkonov za posledné obdobie. „Čo povedať k zápasu? Polčas 5:0... Tak sme si to predstavovali. Chceli sme hrať nátlakovo. Boli sme nesmierne efektívni a to rozhodlo. Sme radi za toto vysoké víťazstvo,“ skonštatoval Danko, ktorý sa v základnej zostave MFK Zemplín objavil naposledy v závere augusta v siedmom kole v Trnave. Odvtedy nastúpil iba dvakrát ako striedajúci hráč. „Dlhšie som nehral a preto mi futbal chutil. Som veľmi rád, že som mohol nastúpiť. Hralo sa mi celkom dobre,“ zdôrazňuje kapitán Danko, ktorému páska na rukáve v sobotu svedčala „Žofi nemohol nastúpiť, tak s tréner rozhodol dať kapitánsku pásku mne. Ja mu ďakujem za dôveru.“    

Prvé tohtosezónne góly Petra Kolesára

Svoje prvé tohtosezónne presné zásahy si pripísal na svoje konto Peter Kolesár. Ten v 27. minúte rutinérsky premenil pokutový kop a v nadstavenom čase prvého dejstva dorazil DAC piaty gólom. Jeho pečať má aj štvrtý gól, keďže bol to práve slovenský reprezentant do 21 rokov, ktorého center si zrazil Koštrna do vlastnej bránky. „Zo začiatku sme si dlhšie zvykali na ťažší terén. Bolo dôležité, že sme ustáli prvé minúty. Podržal nás „Kiri“. Po prvom góle sme naberali sebavedomie a potom to už išlo,“ podotýka Kolesár, ktorý tak nadviazal na gól z reprezentácie. „Teší ma to. Dlho som čakal na góly. Do šancí som sa dostával, góly ale neprichádzali. Aj preto som rád, že mi to tentoraz vyšlo,“ pokračuje Peter Kolesár, ktorý sa v základnej zostave takisto v poslednom období objavoval čoraz menej.

Chcú bodovať aj vo zvyšných dueloch

Michalovčania tak po šiestich nezdaroch zabodovali naplno. Priblížili sa tak k cieľu, ktorý si stanovili ešte na začiatku súťaže. Tým je opäť preniknúť opäť do prvej šestky. Aj keď im momentálne patrí až desiate miesto, na šiestu priečku strácajú iba tri body. „Chceme sa pozerať iba hore,“ zdôrazňuje Peter Kolesár, ktorý sa nevyhol ani otázke o novom impulze do tímu skrz trénerskej výmeny. „Ja si myslím, že to bolo nastavené dobre. Určite to je menšia zmena. Tréneri Šoltis s Majorošom odvádzaj dobrú robotu. Určite vďaka patrí aj predchádzajúcemu trénerovi, ale aj trénerovi Majorošovi. Ani pred trénerskou zmenou sme nehrali zle, chýbali nám ale góly. Dnes nám to spadlo,“ pokračuje Peter Kolesár.

Potupnú prehru svojho tímu sledoval aj majiteľ DAC Oszkár Világi

S jedlom rastie chuť a Michalovčanom po sobote znova o niečo narástla. Vo zvyšných dvoch dueloch jesennej časti, v ktorých sa predstavia v Seredi a doma privítajú Trnavu chcú, aby bola ešte vyššia. „Naším cieľom je v týchto zápasoch bodovať. Chceme z nich šesť bodov. Určite to je v našich silách,“ podotýka Stanislav Danko, na ktorého slová nadväzuje aj Peter Kolesár. „Určite je v našich silách bodovať tak v Seredi, ako aj doma s Trnavou. Ako som povedal, už sa chceme pozerať len hore.“

Peter Brendza



Uverejnené: 24.11.2019 10:16:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.