files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Korhonenovi vydláždili cestu krajania, verí, že Dukle pomôže do play-off

Michalovskú Duklu pred reprezentačnou prestávkou trápili gólové suchoty. Vedenie klubu sa ich rozhodlo riešiť angažovaním fínskeho útočníka Villeho Korhonena. Skúsený 32-ročný útočník má na svojom konte vyše sedemsto duelov v najvyššej súťaži svojej krajiny a pôsobil aj v najvyššej nemeckej súťaži či krátko v nadnárodnej EBEL lige.

Práve v nej v drese Villachu odštartoval túto sezónu. Za tradičného účastníka nadnárodnej súťaže však odohral iba tri zápasy, bez bodového zápisu. „Na Slovensku som vôbec po prvýkrát,“ zdôveril sa pre náš portál útočník, ktorý v minulosti hrával vo fínskych Ilves Tampere Espoo Blues a Assat Pori. Rodák z Tampere je štvrtým Fínom, ktorý bude pôsobiť v Dukle. Pred ním na Zemplín prišli obrancovia Konsta Mesikammen a Sameli Ventela či útočník Akii Jussela. „Je veľmi dobré, že sú tu. Pomohlo mi vo viacerých veciach. Navyše, vždy je lepšie, keď je nás tu viac, ako by som bol v tíme sám,“ pokračuje Korhonen, ktorý okrem Fínska pôsobil krátko vo Švédsku, ale aj v Nemecku či spomenutom Rakúsku.

Paradoxne, Korhonen síce za Duklu ešte neodohral ani jeden zápas, na stredajšej klubovej akcii a stretnutí s fanúšikmi v reštaurácii Pestucci ale už rozdával podpisy. „Bolo to veľmi zaujímavé. Chlapci mi hovorili, že sa tu niečo také chystá, no sami boli prekvapení, koľko prišlo ľudí. Vidím, že tu je záujem o hokej a už teraz sa neviem dočkať domácich zápasov,“ podotýka Korhonen. Ten si premiéru v michalovskom drese odkrúti v piatok v domácom súboji s Duklou Trenčín. Hneď na to Dukla privíta v nedeľu majstra z Banskej Bystrice. „Čakajú nás ťažkí súperi. Chlapci však teraz zabodovali dvakrát vonku a určite sa pokúsime o to aj na domácom ľade, pred vlastnými fanúšikmi,“ sebavedomo konštatuje štvrtý Fín a v poradí ôsmy legionár v drese michalovskej Dukly.

Aj keď je michalovská Dukla nováčikom najvyššej Tipsport ligy, má svoje ambície. K tým by jej chcel pomôcť aj Korhonen, ktorý sám dobre vie, že sa od neho budú čakať aj góly, ktoré Dukla doteraz nedávala. „Áno, na druhej strane ja som útočníkom na obe strany, čiže dopredu a dozadu. Verím, že budem pre tím prínosný a že so mnou budú spokojní,“ podotýka Korhonen a na záver dupľuje ambície. „Chcem sa s tímom dostať do play-off.“

Peter Brendza



Uverejnené: 21.11.2019 15:14:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.