files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po výhre v šlágri na druhom mieste: Toto sú priečky, kde patríme, hovorí kanonierka Kompaniecová

Zdá sa, že hádzanárky Iuventy Michalovce sú z najhoršieho vonku. V sobotňajšom šlágri jedenásteho kola MOL ligy, ktorý bol aj priamym súbojom o druhú priečku v tabuľke, zdolali ambiciózny DHK Zora Olomouc 31:26 (14:15) a v tabuľke sa tak dostali už za vedúci Most. Na ten strácajú aktuálne tri body.

Michalovčanky sa na dno dostali v závere októbra po prehre 24:26 na ihrisku nováčika z Dunajskej Stredy. Prehrou na Žitnom ostrove vyvrcholila kríza slovenského majstra, ktorý predtým prehral aj v Moste a doma iba remizoval so Slaviou Praha. Spolu s dvoma nezdarmi s francúzskym OGC Nice v druhom kole Pohára EHF tak ťahala Iuventa sériu piatich duelov bez výhry. Po troch víťazstvách v rade, keď postupne zdolali Hlohovec, Zlín a aj Olomouc sa zdá, že Zemplínčanky to najhoršie majú za sebou. „Všetci veríme, že to tak je,“ rozhovorila sa kanonierka Iuventy Iryna Kompaniecová, ktorá sa siedmimi gólmi podieľala na výhre 31:25 nad Olomoucom. „Určite to pre nás nebola ľahká situácia. Dostali sme sa však do toho samé a samé sa z nej musíme dostať. Verím, že sa tak už stalo. Po troch výhrach sme v tabuľke už na druhom mieste a práve na tieto miesta patríme,“ sebavedomo pokračuje ukrajinská bombardérka v službách Iuventy Michalovce.

Výhra s Olomoucom sa ľahko nerodila. Zdá sa, že spoločná liga Češiek a Sloveniek sa začína vyrovnávať. Okrem Mostu, Poruby či Slavia Praha totiž začínajú vystrkovať rožky aj ďalšie tímy. Nebezpečný je Písek, tradičnú silu majú Šaľa či Poruba, no a v posledných rokoch sa dvíha aj Olomouc. „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas a taký aj bol,“ podotýka Kompaniecová, ktorý troma gólmi pomohla Iuvente v šesťgólovej šnúre z 2:3 na 8:3. Potom ale domáce hráčky poľavili, čo DHK Zora využil na otočenie výsledku a v polčase viedol 15:14. V druhom dejstve už ale Michalovčanky ďalšiu bodovú stratu nepripustili. Hoci sa poriadne potrápili, Olomouc zdolali o šesť gólov 31:25. „Začali sme dobre, potom sme ale urobili niekoľko chýb v obrane. Súper bol kvalitný a naše chyby potrestal. Nepopieram, v šatni cez prestávku padli aj tvrdšie slová. Tréneri chceli, aby sme sa vrátili k tej hre, ktorú sme predvádzali v úvode. Nakoniec sme to uhrali a tešíme sa z dôležitého víťazstva,“ dodáva ešte k sobotňajšiemu zápasu Iryna Kompaniecová.

Do konca roka už len u súperov

V spoločnej MOL lige hádzanárok teraz prichádza na rad reprezentačná pauza. Po nej sa ešte odohrajú tri kolá, v ktorých sa Michalovčanky zakaždým predstavia u súperov. Náročné to budú mať hlavne v prelomový víkend novembra a decembra. V hre budú totiž hneď dvakrát. Najskôr ich v sobotu 30. novembra čaká duel dvanásteho kola na ihrisku nebezpečného Veselí nad Moravou a hneď v nedeľu hrajú v Písku predohrávku trinásteho kola (po dohode klubov nastala výmena domáceho prostredia). Ligový kolotoč roka 2019 napokon zakončia v stredu 11. decembra v predohrávanom súboji štrnásteho kola v Hodoníne. Okrem týchto troch konfrontácii ich v závere roka čaká aj prípravný duel s poľským Jaroslawom, ktorý trénuje Michalovčan Vít Teleky (termín zápasu ešte nie je známy) a po tretíkrát v rade sa predstavia aj na prestížnom Stadtwerk Cup vo švajčiarskom St. Gallene, kde vlani obsadili parádne druhé miesto. Dodajme len, že doma sa zverenky trénera Petra Dávida v ligovom zápase predstavia až v nedeľu 5. januára, kedy v prestížnom súboji privítajú Šaľu, ktorú vedie ich bývalý tréner Ján Packa.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.11.2019 13:26:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.