files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvakrát dotiahli, padli v nájazdoch. S bodom sme spokojní, znie z michalovskej šatne

Tretiu domácu porážku v tejto sezóne utrpeli hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Zverenci trénera Miroslava Chudého síce v zápase 21. kola Tipsport ligy dvakrát dotiahli náskok favorizovaných Košičanov, „oceliari“ ale boli šťastnejší v nájazdoch. Na druhej strane, vzhľadom na priebeh duelu bol remízový rezultát zaslúženým vyústením. Michalovčania totiž išli získanému bodu v ústrety.

Ako šťastné sa pre nich stali predposledné minúty tretín. V druhej vyrovnával Ventela na 1:1, v tretej ďalší fínsky zadák Mesikammen na 2:2. „Myslím si, že sme si bod určite zaslúžili,“ rozhovoril sa útočník Dukly Marek Mašlonka, jediný úspešný exekútor Michalovčanov v samostatných nájazdoch. „V prvej tretine bolo vidno, že máme za sebou reprezentačnú prestávku. Od druhej sme si vypracovali tlak, ktorý sme premenili na vyrovnávajúci gól. To isté sa nám podarilo aj v závere tretej tretiny. Nikto nebol vyložene lepším tímom a myslím si, že deľba bodov bola zaslúžená,“ pokračuje Mašlonka.

Michalovčanom po prehre 2:3 po nájazdoch chýbalo k viac ako bodu aj kus šťastia. Opäť totiž doplácali na koncovku, keďže v druhej a tretej časti si vypracovali gólovejšie šance ako „oceliari“. „Ako hovorím, my sme radi aj za bod, keďže sme vyrovnali v predposlednej minúte. Sme radi, že ho máme. Nájazdy sú už lotéria,“ zdôrazňuje Mašlonka, ktorý je rád, že sa Dukla po slabších výsledkoch z predreprezentačnej prestávky vrátili s bodovým ziskom. „Ja by som o slabších výsledkoch nerozprával. Náša hra nebola zlá, chýbali nám akurát góly. Všetci veríme, že sa to bude zlepšovať.“

Dukla má po naskočení do ligového kolotoča bohatý zápasový program. Veď v priebehu ôsmych dní odohrajú zverenci trénera Miroslava Chudého štyri zápasy. V nedeľu sa predstavia v Nových Zámkoch a hneď v pondelok si predohraj duel 26. kola v Budapešti. „Ideme tam s cieľom uhrať nejaké body. Dúfam, že sa nám to podarí hneď v Nových Zámkoch v nedeľu. Určite to nebude ľahké. Budeme mať v nohách dlhú cestu. Musíme ustáť začiatok a keď sa tak stane, verím, že to tam zvládneme,“ zdôrazňuje na záver Marek Mašlonka.   

Prvý zápas po zranení odohral v drese Dukly Gabriel Spilar. Paradoxne, skúsený už 38-ročný útočník si svoj návrat načasoval na súboj proti materskému klubu. „Bolo to strašne ťažké. Dva mesiace som nehral, bolo to cítiť. Nie je čas ale na výhovorky. Verím, že sa do toho čoskoro dostanem, že mi chlapci pomôžu a potom pomôžem ja im. Je to trošku ťažšia situácia. Dobrým tréningom sa však do toho postupne určite dostanem,“ zdôrazňuje Spilar, ktorého od začiatku sezóny kvárilo vykĺbené koleno. Meno skúseného útočníka viackrát v zápase skandovali aj fanúšikovia z tábora hostí. „Ja som to ani nezaregistroval, no keď to tak bolo, tak im veľmi pekne ďakujem. Čo sa týka zápasu, atmosféra bola kvôli udalostiam, ktoré sa stali, trošku pochmúrnejšia. My sme dvakrát vyrovnali, takže s bodom sme spokojní. Verím, že nám tento zápas psychicky pomôže a odrazíme sa z neho k tým, ktoré nás čakajú,“ pokračuje Spilar. Ten si netrúfal pomôcť tímu v nájazdovej lotérii. „Tam musia ísť hráči, ktorí sú v pohode a ja mám k pohode ešte ďaleko.“



Uverejnené: 16.11.2019 10:21:54 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.