files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori HK Mládež do nadstavbovej časti s cieľom pobiť sa o extraligovú baráž

Domácim dvojzápasom s Liptovským Mikulášom počas nasledujúceho víkendu odštartujú nadstavbovú časť prvej ligy juniorov hráči HK Mládež Michalovce. Tí po základnej časti obsadili štvrté miesto, čím si nevybojovali miestenku do dolnej šestky najvyššej Extraligy. V nej si zahrajú Trnava a Považská Bystrica. Aj v nadstavbe ale pôjde oveľa. Veď prvé dva tímy si to rozdajú v baráži s najhoršou štvorkou Extraligy o dve miestenky v najvyššej súťaži v sezóne 2020/2021.

Druhý najlepší útok, druhá najhoršia obrana

Michalovskí juniori odohrali v základnej časti štrnásť duelov. Sedem z nich vyhrali v riadnom hracom čase, šesť prehrali a jednu porážku utrpeli aj po predĺžení. S 22 bodmi obsadili štvrté miesto, s čím celkom spokojnosť nebola. „Ja osobne spokojný nie som,“ rozhovoril sa tréner Ivan Boržík, ktorý sa pred začiatkom sezóny netajil ambíciou zaútočiť na jednu z prvých dvoch priečok, ktoré by znamenali účasť v nadstavbovej časti najvyššej Extraligy. Tie tentoraz viseli až príliš vysoko. Tímu na ne chýbalo až desať bodov. „Štart do sezóny sme mali dobrý, potom ale prišli aj zbytočné straty bodov. Príčiny boli rôzne. Niekedy nás bolo málo, niekedy nám nepriali okolnosti. Keďže sa hralo iba raz doma a raz vonku každý s každým, postupujúci tím si veľa strát dovoliť nemohol. Nám sa to nepodarilo eliminovať,“ pokračuje Ivan Boržík.  

Michalovčania mali v základnej časti druhý najlepší útok (dali 56 gólov), ale aj druhú najhoršiu obranu. Dostali až 49 gólov a viac inkasovali iba posledné Piešťany. Práve tam treba hľadať príčiny toho, že sa nedostali do nadstavbovej časti najvyššej Extraligy. „Presne ako hovoríte! Už počas prípravy mi v tíme chýbali obrancovia. Preto sme si vypomáhali aj so zádakmi z Košíc. Zakaždým ale prišiel niekto iný a my sme to nemohli stabilizovať. Zohratosť obrany viazla,“ uvádza hlavné dôvody až štvrtého miesta tréner juniorky.

Bez piatich dôležitých hráčov

Michalovčanom k vysokým ambíciám nepomohlo ani zloženie kádra. Zatiaľ, čo v lete to vyzeralo viac ako sľubne, po odchode Jakuba Ragana s Adamom Stripaiom do slovenskej osemnástky, Dávida Hájnika do Fínka (všetci traja môžu hrať ešte aj za dorast), Lukáša Lačného do Slovana Bratislava a Gabriela Vereša do Košíc prišiel tréner Boržík hneď o päticu kvalitných hráčov. „S nimi by sme sa určite do extraligovej nadstavby dostali,“ zdôrazňuje prezident HK Mládež Michalovce Richard Mašlanka, podľa ktorého spomenutí hráči chýbajú, ale... „Čo sme mali Raganovi so Stripaiom brániť ísť do reprezentácie? Alebo sme nemali pustiť Hájnika s Lačným do väčších klubov? Chlapcom prajeme čo najviac úspechov, aby sa sem vrátili v lepšej športovej forme a aby boli prínosom nielen pre náš klub, ale aj pre seniorskú Duklu,“ pokračuje Mašlanka.

Práve medzi Duklou Ingema a juniorkou poendloval najproduktívnejší hráč tímu Dominik Borov. Ten si postupne získava pevné miesto v tíme nováčika Tipsport ligy. „Určite mu to prajem. Podobne ako Jaroslavovi Šiňanskému v Humennom. Pre nás, keď s nami nie sú, je to strata. Na druhej strane, pre ich rast je to dobré. S trénermi oboch klubov máme dohodu na tom, že nám v prípade potreby hráčov uvoľnia,“ podotýka tréner Ivan Boržík, podľa ktorého slov sa na vystužení kádra pracuje aj v týchto dňoch. „Určite sa chceme posilniť. Rokujeme s klubmi o uvoľnení hráčov. Verím, že sa nám to podarí a my zabojujeme o dve miesta do baráže.“

Play-out o Extraligu? Prečo nie!

Zabojovať o Extraligu môžu juniori aj v nadstavbovej časti, ktorá začína nasledujúci víkend. Prvé dva tímy zo zvyšnej šestice si totiž zahrajú play-off o najvyššiu súťaž spoločne so štyrmi extraligistami. „Myslím si, že je v silách nášho družstva sa do dvojky dostať,“ zdôrazňuje tréner Ivan Boržík, ktorý následne dodáva. „Chceme nadviazať užšiu spoluprácu s Košicami, aby sa to trošku zastabilizovalo. V klube sa už dlhšie hovorí o tajnom cieli, ktorý je dostať juniorku do najvyššej súťaže. Potenciál v tíme určite je. Verím, že ho chlapci ukážu aj v zápasoch.“

Program juniorov HK Mládež v nadstavbovej časti
1. kolo: Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš (sobota 16. november o 14.00 hod.).
2. kolo: Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš (nedeľa 17. november o 10.00 hod.).
3. kolo: HK 99 Ružinov - Michalovce (sobota 23. november o 14.00 hod.).
4. kolo: HK 99 Ružinov - Michalovce (nedeľa 24. november o 10.30 hod.).
5. kolo: HOBA Bratislava - Michalovce (sobota 30. november o 13.15 hod.).
6. kolo: HOBA Bratislava - Michalovce (nedeľa 1. december o 12.15 hod.).
7. kolo: Michalovce - MHK Dubnica nad Váhom (sobota 7. december o 14.00 hod.).
8. kolo: Michalovce - MHK Dubnica nad Váhom (nedeľa 8. december o 10.15 hod.).
9. kolo: ŠHK 37 Piešťany - Michalovce (sobota 21. december o 14.00 hod.).
10. kolo: ŠHK 37 Piešťany - Michalovce (nedeľa 22. december o 10.30 hod.).

11. kolo: MHK 32 Liptovský Mikuláš - Michalovce (nedeľa 5. január o 10.30 hod.).
12. kolo: MHK 32 Liptovský Mikuláš - Michalovce (pondelok 6. január o 10.30 hod.).
13. kolo: Michalovce - HK Ružinov 99 (sobota 11. január o 14.00 hod.).
14. kolo: Michalovce - HK Ružinov 99 (nedeľa 12. január o 10.30 hod.).
15. kolo: Michalovce - HOBA Bratislava (sobota 18. január o 14.00 hod.).
16. kolo: Michalovce - HOBA Bratislava (nedeľa 19. január o 10.30 hod.).
17. kolo: MHK Dubnica nad Váhom - Michalovce (sobota 25. január o 14.00 hod.).
18. kolo: MHK Dubnica nad Váhom - Michalovce (nedeľa 26. január o 10.30 hod.).
19. kolo: Michalovce - ŠHK 37 Piešťany (sobota 1. február o 14.00 hod.).
20. kolo: Michalovce - ŠHK 37 Piešťany (sobota 2. február o 10.30 hod.).

Peter Brendza



Uverejnené: 13.11.2019 13:43:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.