files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Anton Šoltis na lavičke MFK Zemplín Michalovce skončil

Futbalový MFK Zemplín Michalovce po viac ako troch rokoch mení trénera. Neúspešná séria šiestich duelov bez výhry zlomila krk doterajšiemu lodivodovi Antonovi Šoltisovi. Ako informuje v tlačovej správe vedenie klubu, družstvo vo zvyšných troch jesenných zápasoch povedie jeho doterajší asistent Jozef Majoroš.

Potrebovali zmenu

Anton Šoltis bol do dnešného dňa služobne najstarším trénerom vo Fortuna lige. Ani jeden z jeho kolegov netrénoval tím z najvyššej súťaže tak dlho ako on. „K tomuto rozhodnutiu sme nedospeli len na základe sobotňajšej prehry v Senici. Už v predchádzajúcom období neboli výsledky také, ako by sme si predstavovali. Bodový stav pred poslednými troma zápasmi jesene, ktoré budú náročné, nie je dobrý, preto sme dospeli k záveru, že je potrebná zmena,“ poznamenal pre Denník Korzár člen predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol, podľa ktorého slov sa môže štatút dočasného trénera pre Jozefa Majoroša od zimnej prípravy zmeniť. „Predbežne sme sa dohodli, že tieto zápasy zvládne sám. Pokiaľ naznačí perspektívu a výkonnosť mužstva sa zlepší, potom budeme uvažovať aj nad tým, že bude pokračovať ďalej,“ doplnil pre Korzár Sabol.

Historicky najúspešnejší

Šoltis sa zapísal do histórie klubu. S tímom, ktorý má najnižší rozpočet v celej súťaži, skončil postupne dvakrát na ôsmom mieste a vlani s ním dosiahol parádny výsledok v podobe piateho miesta. Dvakrát sa s tímom dostal aj do semifinále Slovnaft Cupu. „Trénerovi Antonovi Šoltisovi ďakujeme za 4 roky, ktoré strávil pri A-mužstve MFK Zemplín Michalovce. Najprv ako asistent Stanislava Grigu v jarnej časti prvej sezóny medzi elitou a od júla 2016 už ako hlavný tréner. Anton Šoltis viedol ako hlavný tréner Zemplín vo Fortuna lige v 109 zápasoch, v ktorých dosiahol 34 víťazstiev, 25 remíz a 50 prehier. Pod jeho vedením strelilo mužstvo 127 gólov a inkasovalo 168 krát. V Slovenskom pohári viedol Zemplín v 16 zápasoch s bilanciou 10 víťazstiev, 1 remíza a 5 prehier. Mužstvo strelilo 40 gólov a 18 inkasovalo. Zo súčasných trénerov vo Fortuna lige bol najdlhšie slúžiacim trénerom nepretržite pri jednom mužstve. Aj to svedčí o konzistentnej a kvalitnej práci, ktorú na Zemplíne počas svojho pôsobenia odvádzal. Mužstvo pod jeho vedením bolo dvakrát pred bránami finále Slovenského pohára vo futbale. Do histórie Zemplína sa zapíše ako tréner, ktorý dosiahol zatiaľ najlepšie umiestnenie Zemplína v jeho histórii, a to piate miesto v konečnej tabuľke najvyššej futbalovej súťaže v sezóne 2018/2019. Vedenie MFK Zemplín Michalovce ďakuje Antonovi Šoltisovi za odvedenú prácu a nezabudnuteľné víťazstva, ktoré dosiahol so Zemplínom. V osobnom a futbalovom živote mu prajeme čo najviac úspechov,“ píše sa v tlačovej správe klubu.



Uverejnené: 11.11.2019 20:10:26 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.