files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trápenie lastomírskych futbalistov

 

 

V Lastomíre má futbal veľmi bohatú tradíciu. Tamojšie A-mužstvo hrá už celé desaťročia rôzne krajské súťaže. Po excelentne zvládnutej jari sa však momentálne dosť prekvapujúco trápi. Po 5.kole mu patrila nelichotivá posledná 14.priečka.

 

Žalostná koncovka

 

„Jednu z príčin slabších výsledkov vidím aj v tom, že sa nám po sľubných vyhliadkach nepodarilo zrealizovať príchod veľmi skúseného hráča na post stredopoliara. Ten sa napokon rozhodol pre iný klub, čo nás veľmi mrzí,“ povedal starosta Ľubomír Šipoš. Konkrétne meno však nechcel uvádzať. Faktom je, že Lastomírčania doplácali aj na vagón smoly. „Súperi nám vsietili rozhodujúce góly v nadstavených časoch. Nehovoriac o tom, že našim problémom je aj zakončenie,“ konštatoval. Typickým príkladom bola prehra so Sečovcami (1:2.) . Celok z trebišovského okresu sa dvakrát dostal do tesnej blízkosti lastomírskej brány, no zakaždým skóroval. Lastomír si vypracoval až deväť šancí, no vyťažil z nich len jediný presný zásah. Kolektívu citeľne chýba klasický zakončovateľ, ktorým bol svojho času Milan Verbič. Ten pred rokom odišiel za prácou do Talianska. „Nehádžeme flintu do žita, veď máme veľmi mladé perspektívne mužstvo,“ neklesol na duchu.

 

Veľká vďaka M. Lukáčovi

 

Vekový priemer lastomírskeho tímu kazí len 44-ročný  veterán Viktor Senjuž. Zástupcami strednej futbalovej generácie sú Jaroslav Andrašov, Ivan Adam a Albín Krišo.

„Zvyšok tvoria mladí, talentovaní hráči,“ doplnil. Tí sa vynikajúco prejavili počas odvetných súbojov v uplynulej sezóne. „Boli sme azda najúspešnejším celkom jarnej časti piatej ligy. Za celý ten čas sme len dvakrát prehrali. Veľmi sme potrápili aj vtedy vedúci Medzev, ktorý napokon postúpil do štvrtej ligy . Ak by mu rozhodcovia nepomohli, stretnutie by sa určite neskončilo bezgólovou remízou. Obrovský podiel na tomto úspešnom účinkovaní má už bývalý tréner Milan Lukáč, ktorý rád pracuje s mladými hráčmi. Je nám ľúto, že sa počas súťažnej prestávky pre zdravotné problémy vzdal trénerskej funkcie. Chceme sa mu však aj touto cestou poďakovať za všetko, čo pre lastomírsky futbal urobil,“ vyčerpávajúco rozprával.

 

 Historický úspech

 

Lastomír patrí k najlepším futbalovým kolektívom v michalovskom okrese. „Prakticky už od roku 1985 nepretržite hráme v súťažiach riadených Východoslovenským futbalovým zväzom. Boli sme účastníkmi bývalej I.A. triedy, pätnásť sezón v rade sme bojovali o body v štvrtej lige. Už druhý rok sme v piatej lige. Takouto výbornou vizitkou sa v okrese nemôže hocikto pochváliť,“ vyzdvihol. Lastomírčania najradšej spomínajú na rok 1994, keď ich mužstvo odohralo s Kochanovcami pri Humennom barážový zápas o postup do III.ligy. Ich dres vtedy obliekali aj takí hráči ako Ľ.Čižmár, M.Melník, J.Čechovič a ďalší.

Mužstvo síce medzi regionálnu elitu nepostúpilo, ale vďaka tomuto úspechu sa nezmazateľne zapísalo do futbalovej kroniky.

                                                                                     (jan)

 

 



Uverejnené: 15.09.2010 10:59:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.