files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude trinásty pokus úspešný?

Futbalisti MFK Zemplín figurujú v najvyššej Fortuna lige už piatu sezónu. Iba tri tímy, ktoré sú v nej teraz, ešte nepoznajú, aké je to s nimi prehrať. S nováčikom FK Pohronie Žiar nad Hronom mali doteraz iba jedinú remízovú skúsenosť. Oveľa viac zápasov odohrali proti Ružomberku a Slovanu Bratislava. V ani jednom ale nebodovali naplno. Minulý mesiac sa Michalovčanom po prvýkrát vo Fortuna lige nepodarilo poraziť Ružomberok, ktorému podľahli gólom z poslednej minúty 0:1. Túto nedeľu sa pokúsia oskalpovať aktuálneho majstra, účastníka základnej skupiny Európskej ligy a lídra tabuľky ŠK Slovan Bratislava.

V dvanástich dueloch iba tri remízy

Michalovčania zabodovali so Slovanom Bratislava v dvanástich doterajších dueloch iba trikrát. Zhodne to bolo na domácom trávniku. Najskôr v ich premiérovej sezóne vo Fortuna lige sa výsledok 1:1 zrodil v 32. kole a potom aj v dvadsiatom kole sezóny 2017/2018. Deľbou bodov sa skončil aj nateraz posledný duel týchto dvoch tímov, keď sa vlani v nadstavbe o titul zrodila remíza 3:3, hoci Slovan už prehrával 1:3. Títo súperi sa stretli ešte dvakrát v sezóna 2016/2017 v rámci semifinále Slovenského pohára. Najskôr Michalovčania doma prehrali 1:2 (mimochodom bol to ich jediný duel v jarnej časti na ich štadióne, ktorý bol vtedy rekonštruovaný) a v Bratislave 0:1.

Skloňovala sa aj mafia

V súbojoch týchto dvoch súperov sa hlavne na Zemplíne viackrát skloňovala téma rozhodcov. Už prvý vzájomný zápas v stredu 23. septembra 2015 priniesol zaujímavý futbal. Vernon de Marco krátko pred uplynutím riadneho hracieho času vtedy vyrovnával na 1:1, Michalovčania ale nakoniec nebodovali, keďže v nadstavenom čase po vymyslenom priamom kope si strelu Peltiera zrazil do vlastnej siete Milan Šimčák. „Na to, aby sme remizovali, nám chýbalo kus šťastia. Chlapcom ale nemám čo vyčítať, musím sa im poďakovať, lebo hrali proti štrnástim. Rozhodcovia duel riadili tak, ako sami chceli. Keď sme chceli hrať dopredu, rozhodca nás k ničomu nepustil. Od prvých minút držali rozhodcovia zápas vo svojich rukách, čo ma veľmi sklamalo. Každý kontakt bol odpískaný proti nám. Výsledok bol vopred daný. Všetci na vypredanom štadióne to videli, to nie sú len moje oči. Je to mafia, to už nie je možné," hodnotil vtedy zápas tréner Michalovčanov František Šturma, ktorý dostal za tieto slová na adresu rozhodcu Vlka tvrdý trest.

Vernon de Marco takto strelil gól Slovanu v 89. minúte. Nakoniec presný zásah v súčasnosti už hráča Slovana Bratislava body nepriniesol (foto: Peter Brendza).

Aj sezónu potom, síce nie vo Fortuna lige, ale v Slovnaft Cupe sa skloňovala pomoc rozhodcov. V prvom semifinále totiž víťazný gól Soumaha padol z jasného ofsajdu. A do tretice sa v domácom zápase so Slovanom skloňoval rozhodca, aj v sezóne 2018/2019, keď v treťom kole za stavu 0:1 neodpískali arbitri jasnú penaltu po faule na Blažeja Vaščáka.

Vyjde trinásty pokus?

V nedeľu (začiatok o 17.00 hod.) sa na michalovskom štadióne v rámci ligy stretnú títo dvaja súperi už po trinástykrát. Michalovčania teda majú trinásty pokus zdolať najúspešnejší a najlepší slovenský tím v histórii. Zverencom trénera Antona Šoltisa by tri body náramne pomohli v boji o prvú šestku. Zo štvrtkového duelu Európskej ligy unavený Slovan ale určite kožu lacno nepredá. Bude teda trinásty pokus úspešný?

Zápasy MFK Zemplín so Slovanom Bratislava
Sezóna 2015/2016
10. kolo: Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:2.
21. kolo: ŠK Slovan Bratislava - Michalovce 1:0.
32. kolo: Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:1.

Sezóna 2016/2017
11. kolo: ŠK Slovan Bratislava - Michalovce 3:1.
22. kolo: ŠK Slovan Bratislava - Michalovce 3:1.
33. kolo: Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:3 - hralo sa v Bratislave.
Slovnaft Cup semifinále
Prvý zápas: Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:2.
Druhý zápas: ŠK Slovan Bratislava - Michalovce 1:0.

Sezóna 2017/2018
9. kolo: ŠK Slovan Bratislava - Michalovce 3:1.
20. kolo: Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:1.

Sezóna 2018/2019
3. kolo: Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 0:1.
14. kolo: ŠK Slovan Bratislava - Michalovce 6:0.
Nadstavba skupina o titul
3. kolo: ŠK Slovan Bratislava - Michalovce 4:1.
9. kolo: Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 3:3.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.10.2019 19:31:11 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.