files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Chudý: Niektorí hráči sú si až príliš istí svojim miestom

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce mali na dosah ďalší výrazný úspech. Po dvoch tretinách finálového duelu Tatranského pohára, ktorý sa odohral v rámci šestnásteho kola Tipsport ligy, viedli po góloch Jakuba Lineta nad DVTK Jegesmedvék Miškolc 2:0 a prakticky už držali prestížny pohár vo vlastných rukách. Vlastnými chybami ale pomohli maďarskému tímu v tretej časti vyrovnať a rozhodujúci úder inkasovali po štrnástich sekundách predĺženia. Nič teda nebolo z ligového víťazstva a ani z víťazstva na druhom najstaršom turnaji v Európe, ktoré im unikli cez prsty.

Michalovčania začali prestížne poňatý súboj šestnásteho kola výborne. V prvých dvoch tretinách boli lepším tímom a keby po nich viedli aj 5:0, nikto by nemohol pochybovať. Karta sa začala obracať v úvode tretej tretiny, kedy Miškolc využil presilovku a dostal sa na koňa. Zaslúženým vyústením toho, čo sa dialo na ľade bolo jeho vyrovnanie a nebyť brankára Suráka, Dukla mohla prehrať už v riadnom hracom čase. „Asi sme nepremenenými šancami v druhej tretine urazili šťastenu. My ju ale urážame už dlhšie. Hlavne v zápasoch u súperov máme veľa šancí, nedávame však góly. Trápime sa, niečo musíme zmeniť. Keď máte toľko nešťastia ako my posledné zápasy, niečo potom nefunguje,“ zdôraznil po nepríjemnej prehre kapitán Dukly Marek Kolba. „Pred zápasom sme si hovorili v šatni, že nemôžeme pozerať na to, že ide o dvojitý zápas. Chceli sme si to užiť. Myslím si, že sme dve tretiny zahrali veľmi dobre. Viedli sme dva nula a kľudne mohlo byť aj päť či šesť nula. Úplne zbytočný faul na konci druhej tretiny ich postavil na nohy. My sme po kontaktnom góle znervóznel, oni ožili a tretiu tretinu boli lepším tímom,“ pokračuje Marek Kolba, ktorému sa po druhýkrát Tatranský pohár vyhrať nepodarilo. „Mňa ako Popradčana to veľmi mrzí, že sme nevyhrali. Treba si ale vážiť už to, že sme sa dostali do finále prestížneho turnaja. Kto by to povedal pred dvoma rokmi, že Michalovce budú hrať na Tatranskom pohári a budú vo finále,“ dodáva na záver michalovský kapitán.

Po šestnástich kolách najvyššej Tisport ligy sa zdá, že extraligový nováčik začína pomaly vytriezvievať z úvodného opojenia v najvyššej súťaži. Dukla sa trápi v koncovke, čo bolo vidno od začiatku súťaže vonku, no v zápase s Miškolcom už aj doma. Ešte dobre, že má vo svojich radoch Jakuba Lineta. Center tretej lajny zaknihoval už deväť presných zásahov a k trom do siete Budapešti minulý piatok tentoraz pridal dva. „Strelené góly ma tešia, no vymenil by som ich za pohár,“ okamžite reagoval na našu otázku Jakub Linet, ktorého takisto mrzel nezvládnutý duel s maďarským tímom. „A koho by to nemrzelo? Veď po dvoch tretinách sme viedli 2:0. Mali sme pridať aj ďalšie góly a bolo by po zápase. Tak oni strelili kontaktný gól, dostali sa na koňa a zápas nakoniec otočili. Takéto zápasy si hlavne doma, pred našimi fanúšikmi, strácať dovoliť nemôžeme,“ pokračuje v kritickom tóne Jakub Linet.

Nie je to ale center tretej lajny, od koho sa čakajú góly. Tie by mali padať z hokejok iných hráčov, ktorí ale strelecky mlčia. Na pozápasovej tlačovej konferencii to do bodky vystihol tréner Miroslav Chudý. „Chalanom nemôžem za prvé dve tretiny až na zbytočné fauly vyčítať veľa,“ začal svoje hodnotenie Chudý a potom sa už pustil do kritiky vlastných hráčov. „Po prvom inkasovanom góle sme stratili pôdu pod nohami. Potom sa to už s nami viezlo. Súper nás dokázal viackrát prečísliť. Môžeme byť radi, že máme jeden bod, pretože Miškovec mohol rozhodnúť už na konci zápasu. My už dlhodobo bez prvého útoku. Chlapci nie že nám nevyhrávajú zápasy, ale dokonca inkasujú góly. To keď sa nezmení, budeme mať ťažký každý zápas. Každý v tíme má svoju úlohu a keď si ju nebude plniť, tak to dobré nebude. Vo chvíľach, keď sa lámu zápasy musia zabrať práve títo hráči.“

Logicky nastáva otázka, čo robiť so súčasnou situáciou a takisto aj to, či Dukla nepotrebuje posilnenie ofenzívnych radov? „Títo hráči sa s tým musia vysporiadať sami. V tréningoch pracujeme na zlepšení, no žiaľ, každá naša presilovka je o tom istom. O zmenách v kádri zatiaľ hovoriť ešte nechcem. Na druhej strane, keď nepríde k pozitívnej zmene, niečo budeme musieť robiť. Nechceme riešiť veci dramaticky. Do reprezentačnej prestávky máme ešte tri zápasy, po nej možno niečo robiť budeme. Samozrejme, musíme sa aj posilniť. Nemáme až taký široký káder a nemáme priestor na manévrovanie. Hráči sú si tak možno istí svojim miestom,“ dodáva tréner michalovskej Dukly, ktorý vedie vojakov od októbra 2017.



Uverejnené: 26.10.2019 14:24:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.