files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sympatický koniec Iuventy v pohárovej Európe

Druhé kolo Pohára EHF je aj po roku znova stopkou pre hádzanárky Iuventy Michalovce. Tie zatiaľ čo vlani nestačili v tejto fáze na dánsky Nykobing, tentoraz bol nad ich sily francúzsky vicemajster OGC Nice Cote d´Azur Handball. Francúzskemu tímu, za ktorý hráva aj bývalá hráčky Iuventy a slovenskej reprezentácie Martina Školková, podľahli dvakrát tesne, doma 21:23 a vo francúzskom letovisku 23:25.

Nemajú ešte kvalitu na plných šesťdesiat minút

O dvoch prehrách slovenského majstra rozhodli jeho hluché pasáže. Zatiaľ, čo doma ho zastihla takáto pasáž na začiatku druhého polčasu, kedy Nice dokázal otočiť z polčasových 10:11 na 15:13, chlieb odvetného duelu sa lámal na konci prvého polčasu. Iuventa síce viedla 7:4 aj 8:6, polčas ale prehrala 9:12 a de facto tak stratila šancu na postup do tretieho kola. „Treba si povedať pravdu, stále nemáme kvalitu na celých šesťdesiat minút. Iba takto môžeme takého ťažké zápasy zvládnuť. Mali sme hluché pasáže, ktoré rozhodli o našich prehrách tak doma, ako aj vonku,“ opísal hlavné príčiny vypadnutia Iuventy z pohárovej Európy tréner Peter Dávid. „Je to strašná škoda. Narazili sme na súpera, ktorý podľa mňa pôjde v pohári ďaleko. Nezľakli sme sa ho a boli sme mu vo viacerých fázach dvojzápasu vyrovnaným súperom. Dva polčasy sme s ním dokonca dokázali vyhrať,“ pokračuje Dávid a k dvojzápasu s francúzskym vicemajstrom dodáva. „Dve tesné porážky ukázali rozdiel, aký medzi týmito tímami ešte bohužiaľ je. My musíme robiť všetko preto, aby sme na budúci rok boli silnejší a v konfrontácii s takýmto tímom uspeli. Nemôžeme si dovoliť také hluché pasáže, aké sme ukázali. Súper nás za ne kruto potrestal. Keď to mám zhodnotiť v globále, určite sme si hanbu neurobili. Naše účinkovanie v Európe musíme hodnotiť pozitívne. Rozhodne sme nesklamali. Boli sme favoritovi vyrovnaným súperom, bohužiaľ, na postup ďalej to nestačilo.“   

Musia ukázať, že sa posunuli ďalej

Hračky Iuventy sa tak po vypadnutí z pohárovej Európy naplno môžu sústrediť na domácu scénu. Na nej ich čaká obhajoba troch pohárov, ktoré rozhodne ľahká nebude. Pred dvoma týždňami sme ešte mohli skonštatovať, že sú na víťaznej vlne. Vyhrali päť prvých zápasov, v ďalších dvoch však zaknihovali iba bod. Tesne prehrali v Moste (25:26) a doma iba remizovali so Slaviou Praha (26:26). „Do repre pauzy máme pred sebou štyri zápasy. Čakajú nás hrateľnejší súperi, takže som zvedavý, ako hráčky skúsenosť z týchto ťažkých zápasov prenesú do ligy. Aj mladé musia teraz ukázať, že sa posunuli ďalej,“ dodáva na záver tréner, ktorého zverenky sa v najbližších štyroch kolách MOL ligy predstavia v Dunajskej Strede, privítajú Hlohovec, nastúpia v Zlíne a doma proti Olomoucu.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.10.2019 13:48:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.