files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Premiérový hetrik, premiérová asistencia. Pokladník bude mať čo robiť, smejú sa „Lišiaci z Ingemy“

Po troch prehrách v rade sa chceli hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce v piatkovom stretnutí trinásteho kola Tipsport ligy vrátiť na víťaznú vlnu. Proti MAC Budapešť sa síce aj kvôli vylúčeniam ťažšie rozbiehali, Jakub Linet ich ale svojim premiérovým hetrikom v najvyššej súťaži nasmeroval k zisku troch bodov. Po výhre 4:1 sa tak nováčik Extraligy vrátil na víťaznú vlnu a zaknihoval šieste domáce tohtosezónne víťazstvo.

Michalovčania sa síce v prvej tretine ubránili dvom vylúčeniam ich defenzívnej opory Mika Dalhuisena, tretiu presilovku ale MAC po góle Sófoka využil na otvárací gól. Následne prišli chvíle Jakuba Lineta. Center druhej michalovskej lajny čistým hetrikom otočil skóre v prospech Dukly Ingema. „Sú aj také zápasy, že vám do brány spadne všetko. Mne sa to stalo proti Budapešti, niekomu inému to môže spadnúť nabudúce. Najdôležitejšie je víťazstvo. To nás posúva ďalej, nie to, kto dáva góly,“ konštatoval po zápase hrdý strelec, ktorý nevedel, koľko ho jeho premiérový hetrik v najvyššej súťaži bude stáť. „Určite zadarmo nebude. Pokladník Marek Mašlonka mi to určite spočíta,“ smeje sa Linet.

Pokladník v Dukle si ale bude musieť posvietiť aj na ďalších hráčov. Premiérovú asistencie si totiž pripísali Alexander Zekucia a Gabriel Spilar, ktorý nastúpil na svoj prvý duel v drese Dukly. „Nie je jednoduché naskočiť do zápasu po takomto dlhom čase. Teší ma ale víťazstvo. Chlapci hrali výborne už predchádzajúce zápasy a ja som sa tešil, že si s nimi zahrám. Nič viac ako víťazstvo vo svojom premiérovom zápase som si nemohol priať. Verím, že nás nakopne a budeme v tomto štýle pokračovať aj naďalej,“ zdôveril sa nám po zápase Gabriel Spilar, ktorý sa zranil krátko pred skončením prípravy v dueli v Košiciach. „Nie je ľahké prísť do nového mužstva a krátko pred začiatkom sezóny sa zraniť. Je ale super, že chalani hrali dobre. V takomto prípade je vrátiť sa do mužstva oveľa lepší pocit, ako keby sa prehrávalo. Mne to teraz pomohlo a ja verím, že to chalanom vrátim a v ďalších zápasoch im pomôžem,“ pokračuje skúsený, čochvíľa 39-ročný útočník.  

Tréner Miroslav Chudý po troch prehrách a návrate Spilara do zostavy pomenil jednotlivé útočné formácie. Spilara zaradil tak ako v príprave ku kanadskému centrovi Lalancettemu a finskemu kridelnikovi Juuselovi, druhý útok vytvoril center Galamboš s krídlami Mašlonkom a Giľákom, no a v treťom pribudol k zohratým Linetovi so Safaralejevom Tomáš Hričina, ktorý sa prezentoval asistenciami pri všetkých troch góloch Lineta. „Zdá sa, že nám to pomohlo. „Hričo“ je silný na puku a spolu so Safaralejevom mi pripravili gólové šance, ktoré som premenil. Spolupráca teda fungovala tak ako mala,“ smeje sa Jakub Linet a Spilar k výmenám v útokoch pokračuje. „Ja som naskočil do prvého útoku. Obavy aj boli, no je super, keď sa mužstvu darí a ja nabehnem k hráčom, ktorým to ide. To je aj prípad mojich spoluhráčov z útoku. Oni teraz potiahli mňa a ja verím, že im to v ďalších zápasoch vrátim,“ zdôrazňuje Spilar, ktorého nemrzí, že si v premiérovom zápase za Michalovce pripísal iba asistenciu, hoci mal aj dve sľubne šance. „Nemrzí! V bráne bol môj kamarát Tomáš Halász a kvôli nemu ma to nemrzí. Takto na diaľku by som ho chcel pozdraviť. Verím, že som si tie góly odložil na ďalšie zápasy.“



Uverejnené: 19.10.2019 15:20:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.