files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Galaprogram Sté výročie Zemplínskej župy

V roku 2019 si Michalovce pripomínajú výročie významnej udalosti zo svojej histórie. Presne pred sto rokmi sa mestečko stalo centrom Zemplínskej župy a začalo tak písať svoju zrejme najslávnejšiu históriu, ktorá nakoniec trvala štyri roky. Zemplínska župa zaberala z dnešného pohľadu 13 zemplínskych miest a patrila tak k územne najrozsiahlejším.


Pri príležitosti stého výročia tejto udalosti Mesto Michalovce a Zemplínske múzeum  pripravilo viacero podujatí, ktorých vyvrcholením je slávnostný galaprogram. Ten sa bude konať 21. októbra o 18.00 hod vo Veľkej sále Mestského kultúrneho strediska a prísť sa určite oplatí.
Čo je pre Vás pripravené? V prvom rade to bude uvedenie do života knihy Michalovce ako sídlo Zemplínskej župy. Vyše stostranová publikácia prináša informácie o tejto časti dejínnášho mesta, o tom ako fungovala samospráva, armáda, zdravotníctvo, školstvo či spoločenský život. Knihu uvedie do života primátor mesta spolu s Doc. Jánom Adamom, PhD. z Inštitútu histórie Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity.

Program bude pokračovať vyhlásením výsledkov ankety Michalovčan storočnice (1919 – 2019). V tejto ankete si mohli Michalovčania zvoliť svoju naj osobnosť spojenú s mestom Michalovce a uvedeným obdobím. Desať kandidátov bolo predstavených na webovej stránke mesta aj v novinách Michalovčan a ďalšie zaujímavé informácie o nich z ústhistorikov, odborníkov z rovnakého fachu, ich známych, rovesníkov či pamätníkov si budete môcť pozrieť v rámci krátkych videoklipov práve v tento večer.

Ako to celé vlastne dopadlo, kto sa stal Michalovčanom storočnice a bude následne uvedený do Panteónuosobnostímesta Michalovce,sa dozvieme v pondelok večer. Slávnostným galaprogramom bude sprevádzať moderátorská dvojica Matej Starjak a Eva Bučková, a celý večerný program spríjemní hudobným programom sláčikové kvarteto Kombozetquartet. A ešte jedna potešujúca informácia. Novú knihu Michalovce ako sídlo Zemplínskej župy budú môcť získať desiati šťastlivci, ktorí si ju pred začiatkom podujatia vyžrebujú z osudia ako výhru, úplne zadarmo. Srdečne pozývame všetkých, Michalovčanov, rodákov a všetkých, ktorí majú radi naše Michalovce. Vstup je voľný. Tešíme sa na Vás!



Uverejnené: 18.10.2019 13:56:57 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.