files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Borov si každú minútu na ľade užíva, chce byť tímu nápomocný čo najviac

Od sezóny 2019/2020 sú pravidlá v najvyššej hokejovej Tipsport lige nastavané tak, že jednotlivé tímy musia mať na zápasovej súpiske dvoch mladých hráčov, jedného s ročníkom narodenia 2000 a jedného s ročníkom narodenia 1999. Extraligový nováčik HK Dukla Ingema Michalovce takto využíva služby obrancu Alexandra Zekuciu a útočníka Dominika Borova, ktorý je síce rodený Humenčan, no podstatnú časť mládežníckej kariéry strávil v Michalovciach.

Dominik Borov bol jedným zo strojcov postupu dorastu do Extraligy a tú si s HK Mládež zahral aj v jej premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou. „Na postup mám tie najkrajšie spomienky. Zišli sme sa tam výborná partia, ktorá ťahala za jeden koniec povrazu. Vyhrali sme prvú ligu a verili sme si aj na Topoľčany v baráži. A to aj vtedy, keď sme prehrávali 0:3 na zápasy. Verili sme, že to otočíme, čo sa nám nakoniec aj podarilo,“ spomína Dominik Borov, okrem ktorého sú z tímu, čo vybojoval postup momentálne v Dukle aj brankári Tkačík s Glosárom, či Radoslav Mesároš.

Fotka víťaza prvej ligy dorastu v sezóne 2015/2016 (foto: Peter Brendza)

Poďme ale k tejto sezóne, v ktorej sa Borov naplno zaradil do prvého tímu trénera Miroslava Chudého. Ten ho v prvých zápasoch využíval ako trinásteho útočníka, v posledných dueloch už ale hral podstatne viac. A to aj napriek tomu, že Dukla narazila na majstra z Banskej Bystrice, či na popredný tím Extraligy Zvolen. „Prehry s týmito tímami ma mrzia. Viac ma teší nárast môjho času na ľade. Urobím všetko preto, aby sa každým zápasom zvyšoval. Hral som pravidelne dorasteneckú Extraligu, v Košiciach som si zahral aj juniorskú, teraz chcem naplno preraziť v mužskej najvyššej súťaži,“ sebavedomo konštatuje Borov, ktorý momentálne pendluje medzi juniorkou a prvý tímom.

Aj juniori sa snažia o najvyššiu súťaž. Aktuálne im patrí štvrté miesto, dvaja si po základnej časti pôjde zahrať medzi extraligistov. „Hovorí sa o tom, žeby sme tam mohli ísť aj my. Bude to ale ťažké, keďže sme stratili niekoľko dôležitých bodov. Aj v zápasoch juniorky sa snažím čo najviac pomôcť tímu. Verím, že mu môžem byť nápomocný ešte viac,“ zdôrazňuje mladík. Viac sa ale sústredí na Duklu. „Bol som milo prekvapený dôverou trénera Chudého v posledných zápasoch. Za seba môžem povedať, že urobím všetko preto, aby som hrával viac. Verím, že som trénerov presvedčil. Ja som si minúty, čo som bol na ľade užil. Určite to boli najťažšie zápasy, aké som doteraz hral. To sa ale dalo čakať, keďže hrávame mužskú Extraligu,“ smeje sa Dominik Borov.

Nasadzovanie mladíka do zápasov súvisí s nariadením Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý chce, aby mladí hráči hrávali viac. Aj preto každý extraligový klub musí mať na zápasovej súpiske jedného hráča s ročníkom narodenia 1999 a jedného s ročníkom narodenia 2000. „Je to povinnosť každého klubu. Keď náhodou takéhoto hráča nebude nejaký klub na zápasovej súpiske mať, hrať môžu iba devätnásti korčuliari, čo sa stalo napríklad aj nám v Trenčíne,“ upozorňuje manažér HK Dukla Ingema Michalovce Peter Tirpák.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.10.2019 13:00:45 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.