files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Strážskom spadla časť mosta, obchádzka bude viesť cez Michalovce

V pondelok predpoludním sa medzi obcou Krivošťany a mestom Strážske zrútila časť most. Našťastie sa v tejto lokalite nikto nenachádzal.

„Polícia dala príkaz na uzávierku mosta. O jeho ďalšej budúcnosti rozhodne statik,“ píše sa v stanovisku polície, podľa ktorej správy obchádzka bude viesť cez Michalovce.

Most cez Laborec za obcou Krivošťany M1578, bol postavený v roku 1963. Správa ciest KSK vykonáva raz ročne obhliadky všetkých mostných objektov. Jeho stavebno-technický stav bol posúdený ako uspokojivý (t.j. STS=4). Čo bolo príčinou odtrhnutia časti chodníka sa aktuálne vyšetruje. Predpokladá sa, že príčinou havárie nosníka pod chodníkom v dĺžke 21 metrov bol krehký lom predpätej lanovej výstuže vo vnútri nosníka, čo spôsobila pravdepodobne korózia. Posledná prehliadka mosta bola vykonaná 12. apríla tohto roka.

„Intenzívne pracujeme na zistení príčin zrútenia časti chodníka a na odstránení problému. Most bude až do odborného prešetrenia príčiny odtrhnutia chodníka uzavretý pre všetku dopravu. Posúdené bude statické pôsobenie a únosnosť ostatných nosníkov. Na základe výsledku tohto posudku bude rozhodnuté o celkovom, alebo čiastočnom obmedzení premávky do celkovej rekonštrukcie mosta. Kraj tiež vykoná mimoriadnu kontrolu všetkých mostov, ktoré majú rovnaké stavebné riešenie, aby sme predišli prípadným škodám. Zvolaný bude aj krajský krízový štáb, ktorý sa bude situáciou zaoberať. Ako problém vnímame aj to, že v minulosti boli zrušené mostné čaty, ktoré po odbornej stránke posudzovali stav mostov. Kraj preto v súčasnosti obnovuje tieto mostné čaty a vykonáva ďalšie opatrenia, aby nedochádzalo k takýmto havarijným stavom,“ poznamenal k problému predseda KSK Rastislav Trnka, v ktorého územnom pôsobení most sídli.




Uverejnené: 14.10.2019 21:54:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.