files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla dvakrát vonku bez gólu, v piatok u majstra bez Mesikammena

Výsledkovo a možno aj z hľadiska toho, čo sa dialo na ľade identické prehry zaknihovali minulý týždeň hokejisti HK Dukla Ingema na ľade súperov. Zverenci trénera Miroslava Chudého najskôr v utorok v priamom súboji o prvé miesto prehrali v Košiciach 0:3. Potom síce doma zdolali Nové Zámky 4:1, v nedeľu ale vonku opäť prehrali, konkrétne v Trenčíne a opäť to bolo 0:3.

Bez gólu vyhrať nemôžu

Okrem výsledkov boli tieto prehry identické aj tým, že Michalovčania v prvej tretine mali viac z hry. Do konca v Košiciach dominovali. Od druhých častí ale prevzal iniciatívu ich súper. „Ja by som celkom nehovoril o tom, že prehry boli úplne identické. Výsledkovo možno áno. Naša hra v Košiciach ale zniesla aj prísne kritéria. V Trenčíne sme už neboli spokojní s hrou, čo sme dali hráčom aj pocítiť. Bolo to vyrovnané. Keď dal súper prvý gól, ťahali sme za kratší koniec. Tak ako som chlapcov pochválil aj za prehru v Košiciach, po Trenčíne sme boli k ním kritický. Výsledky ale boli tie isté. Nedali sme gól a tak teda sme nemohli ani vyhrať,“ podotýka na margo minulotýždňových dueloch u súperov tréner Dukly Miroslav Chudý.

Doma ich dopredu ženú fantastickí diváci

Zatiaľ, čo nováčik hokejovej Tipsport ligy doma valcuje jedného súpera za druhým, vonku platí nováčikovskú daň. V štyroch zápasoch raz vyhral v Detve, v Miškolci, Košiciach a v Trenčíne sa však zmohol iba na jeden gól. V posledných dvoch zápasoch dokonca neskóroval... „Naše výkony neboli najhoršie. Najmä v Košiciach sme hrali dobre a náš gól visel na vlásku. V Miškolci a v Trenčíne sme ale prehrali zaslúžene. Tam sme nešli za víťazstvom. Je jasné, že doma sa nám hrá lepšie. Máme za sebou fantastických divákov, ktorí nás ženú dopredu. Asi to teda bude v tom. My sa musíme podobne ako vlani naučiť sa zvládať zápasy vonku. Je to síce iný level, ale aj tak to musíme zvládnuť,“ zdôrazňuje tréner michalovskej Dukly.

Chcú napodobniť Miškolc a Nové Zámky

Michalovská Dukla Ingema tento týždeň odohrá dva extraligové zápasy. Aktuálne štvrtý tím tabuľky sa predstaví na ľade majstra Banskej Bystrice, v nedeľu doma privíta Zvolen. Pre trénera Miroslava Chudého to môžu byť špecifickejšie zápasy. V Banskej Bystrici totiž rodák z Krupiny žije už 56 rokov. „Budem takpovediac doma. Trénersky som odtiaľ už dlhšie preč, nejaká nostalgia tam teda asi nebude. Vieme, že Banská Bystrica je ašpirant na titul číslo jeden, no aj tak tam chceme vyhrať. Keď sa to podarilo Miškolcu a Novým Zámkom, prečo by sme sa o to nemohli pokúsiť aj my?“ pýta sa tréner michalovskej Dukly, ktorý sa pod Urpínom bude musieť zaobísť bez defenzívnej steny Konstu Mesikammena.

Fínsky zadák totiž má päť vyšších trestov a duel jedenásteho kola tak bude sledovať iba z tribúny. „Jeho tresty nevyplynuli z nejakých faulov, ale z hry. Aj preto sa na neho nehneváme. Len si plnil svoju robotu. Boli to súboje spred brány. Bránil to územie, ktoré brániť má a preto sme mu to ani nevyčítali. Práve naopak. Chceme, keď ide do tuhého, aby sa tam niekto postavil. Zhodou okolností, doteraz to bol zakaždým iba Konsta. Máme v kádri ale viacero hráčov, ktorí vedia túto úlohu plniť,“ zdôrazňuje Miroslav Chudý.

Boltun na dlhšie mimo, o Spilarovi sa rozhodnú tesne pred zápasom

Káder nováčika hokejovej Tipsport ligy od začiatku sezóny kvária zranenia. Veď ani jeden duel ešte neodohral Gabriel Spilar a na dlhšie bude mimo aj odchovanec michalovského hokeja Peter Boltun, u ktorého sa potvrdili najhoršie obavy. Opäť má poškodené operované koleno a jeho pauza sa tak bude počítať na mesiace. „Čo sa týka Gabriela Spilara, ešte sme sa nerozhodli, či ho postavíme tento týždeň. Skôr to ale vidím až na ďalší týždeň. Nechceme nič uponáhľať, pretože dosť dlho sme čakali, kedy sa dá do poriadku. V tréningoch už zaberá naplno, potrebuje ale dohnať tréningový deficit. Ako hovorím, nie sme ešte rozhodnutí, kedy ho postavíme. Rozhodneme sa až tesne pred samotnými zápasmi. Pri Peťovi Boltunovi sa potvrdili najhoršie prognózy. Opäť bude operovaný, keďže má poškodené krížne väzy. Na dlhšie s ním teda nemôžeme rátať,“ smutne konštatuje Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.10.2019 10:00:15 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.