files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín hlási desiatu posilu, je ňou navrátilec Mensah

V poradí desiatym futbalistom, ktorý od začiatku sezóny rozšíril káder MFK Zemplín Michalovce, je ghanský ofenzívny univerzál Emmanuel Mensah. Dvadsaťpäťročný rodák z Accry prichádza do Michaloviec už po tretíkrát. Predtým sa tu dobre uviedol v jesenných častiach sezón 2015/2016 a hlavne 2016/2017.

Sľubuje si od neho góly

Tréner Šoltis Mensaha dobre pozná z jeho predchádzajúceho pôsobenia v Michalovciach. V jesennej časti sezóny 2016/2017 bol Ghančan jedným z ťahúňov ofenzívy michalovského celku. „Poznáme jeho kvality a veríme, že nám môže pomôcť. Uvidíme, v akej hernej pohode bude. Jeho príchodom sa nám vytvára ďalší priestor na manévrovanie v zostave. Naposledy tu bol gólový a góly si od neho sľubujeme aj teraz,“ konštatuje michalovský lodivod na margo desiatej letnej posily. Jeho káder sa rozrástol nielen do kvantity, ale aj do kvality. „Naša kvalita stúpa a je to vidno aj v samotných zápasoch. Posily sa pomaly adaptujú, naša hra sa zlepšuje. Bolo to vidno aj proti Ružomberku, kde nám ale chýbali góly. Práve tie si sľubujeme aj od Mensaha, pri ktorom veríme, že naša ofenzívna sila jeho príchodom stúpne,“ pokračuje Šoltis, ktorý ešte nevie, či Mensaha nasadí už túto sobotu na pôde nováčika FK Pohronie Žiar nad Hronom. „Uvidíme, v akom stave je. Videl som ho iba na jednom tréningu. V posledných týždňoch trénoval individuálne. Možno bude hrať už v sobotu, možno nastúpi až po reprezentačnej prestávke.“

Emmanuel Mensah v jesennej časti sezóny 2016/2017 zaknihoval päť gólov (foto: Peter Brendza)

Tretí príchod k Laborcu

Mensah už v Michalovciach dvakrát pôsobil a zanechal výraznú stopu. V  sezóne 2015/2016, kedy boli Michalovčania premiérovo v najvyššej súťaži, v jesennej časti odohral pätnásť zápasov, v ktorých zaknihoval jeden presný zásah. Následne odišiel do Frýdku Místku, odkiaľ sa ďalšiu jeseň vrátil v ešte lepšej forme. Bol jedným z najplatnejších hráčov tímu. V štrnástich dueloch strelil päť gólov. V zime ale odišiel do albánskeho KF Laci, následne prestúpil do gréckeho Atromitosu Atény, odkiaľ išiel do ďalšieho gréckeho klubu AOK Kerkyra. Minulé leto opäť menil klub, keď sa presunul do albánskeho FK Partizan Tirana, ktorému pomohol k zisku titulu. V lete si dokonca zahral aj v jednom zápase predkola Ligy majstrov.   

Desať posíl od začiatku ligy

Káder najvýchodnejšieho fortunaligistu sa od začiatku ligy rozšíril do kvality aj do kvantity. Postupne prišlo až desať hráčov z ôsmych krajín. Ako prví boli Grék Popovits a Brazílčan Bezzera. Následne sa Michalovčania dohodli na hosťovaní ukrajinského stopéra Červaka a tureckého krajného beka Emreho Bekira, ktorý ale stále nemôže kvôli nevybaveným vízam hrať. Následne podpísali dvojicu Savvidis - Sidibe, po nich prišiel španielsky ofenzívny univerzál Pedro Martinéz aj jeho krajan, stopér Pino Soler. Ofenzívu posilnil Milan Kvocera z Trenčína a desiatym je Mensah.

Príchody do MFK Zemplín počas prestupového obdobia

Meno Krajina Predchádazjúci klub/štát
Dimitrios Popovits Grécko Viktoria Koln/Nemecko
Gabriel Palmeira Bezzera Brazília Boston City/USA
Vadym Červak Ukrajina Sparta Praha/ČR
Emer Bekir Turecko Alanyaspor/Turecko
Kyriakos Savvidis Grécko Aris Solún /Grécko
Issa Modibo Sidibé Niger FC Mulhouse/Francúzsko
Pedro Martinez Garcia Španielsko UD Logrones/Španielsko
Milan Kvocera Slovensko AS Trenčín
Ian Pino Soler Španielsko Atletico Malagueňo /Španielsko
Emmanuel Mensah Ghana FK Partizan Tirana/Albánsko

Peter Brendza



Uverejnené: 01.10.2019 12:32:30 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.