files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spoluhráči ho milo prekvapili, vrátiť sa chce už o pol roka

Pred dvoma týždňami z jeho zranenia viacerým naskakovali zimomriavky na chrbte a tísli sa slzy do očí. Útočníka MFK Zemplín Mateja Trusu fauloval obranca AS Trenčín Coe Desmond Kpekawa tak nešetrne, že mu na dvakrát zlomil nohu. Anglický bek si za svoj zákrok vyslúžil polročný dištanc, michalovského útočníka hneď v noci operovali. Prvé prognózy hovorili o ročnej pauze, nakoniec to až tak dlho byť nemusí.

Osemnásťročný Matej Trusa v sobotu nechýbal na zápase s Ružomberkom. Jeho spoluhráči naň nastúpili v bielych tričkách, na ktorých bol nadpis 29 Matej Skoro sa uzdrav Čakáme ťa. „Ja som o tom vôbec nevedel. Povedal mi to až Matúš Vojtko, ktorý sedel pri mne na tribúne vtedy, keď chlapci prichádzali na ihrisko. Veľmi ma to potešilo a milo prekvapilo,“ podotýka Matej Trusa, ktorého už menej potešil výsledok 0:1. „Bola to obrovská smola. Chlapci boli celý zápas lepší, nakoniec ale inkasovali v nadstavenom čase. Takéto prehry sú najťažšie, pretože po góle už nemôžete reagovať. Ja ale verím, že to nezanechá na nich nejaký zlý vplyv, z prehry sa otrasú a v ďalších zápasoch potiahnu aj za nás zranených,“ pokračuje rodák z Horoviec.

 

 Pred dvoma týždňami na trávniku plakal, teraz už bolo vidieť aj úsmev (foto: Peter Brendza a Róbert Andrejov)

 

Z hlasu slovenského mládežníckeho reprezentanta sa už dalo vycítiť, že po dvoch týždňoch je na tom oveľa lepšie. „Ako sa hovorí, čo ťa nezlomí, to ťa posilní. Teraz sú moje pocity o dosť lepšie, ako pred dvoma týždňami. Každým dňom sa to zlepšuje. Dúfam, že to takto pôjde ďalej a čoskoro sa vrátim k tímu,“ poznamenáva Trusa. Toho päť dní po operácii prepustili z nemocnici. Domov ale nešiel. Previezli ho totiž do Vranova nad Topľou, kde je špecializované rehabilitačné centrum. S rehabilitáciou po dvojitej zlomenine tak začal ihneď ako mohol. „Ihneď po operácii za mnou prišiel doktor a povedal mi, že operácia dopadla výborne. Veľmi dôležité boli prvé tri dni. Telo zareagovalo pozitívne. Železo v nohe prijalo bez problémov a preto môžem začať s rehabilitáciou ešte skôr, ako sa čakalo. Vo Vranove som bol ďalší týždeň. Ukázali mi jednotlivé cviky a koncom minulého týždňa ma pustili domov.“

Ako by mala rehabilitácia prebiehať? „Najbližšie štyri týždne budem ešte chodiť o barlách. Som rád, že už som doma. Aj domáce prostredie totiž pomáha zdraviu,“ pokračuje absolvent štvrtého ročníka gymnázia. Paradoxne, ťažké zranenie ho môže viac „prikovať“ ku knihám. „Mama mi už hovorila, že aspoň budem mať viac času na učenie. Ja by som sa učil aj tak, no aspoň na to môže byť toto zranenie dobré,“ smeje sa Trusa. Prvé prognózy jeho návratu na trávnik hovorili o roku. Nakoniec asi všetko bude inak a Trusa by mohol hrávať už oveľa skôr. „Doktor mi hovoril, že v decembri by som mohol začať behať a hrať by som mohol už vo februári. Nepotvrdili sa teda pôvodné obavy. Myslím si, že môj návrat až rok trvať nebude. Vrátim sa určite skôr a silnejší, ako som bol predtým. Verím doktorom, že vo februári budem hrať,“ zdôrazňuje odchovanec michalovského futbalu, ktorý v tejto sezóne nastupoval na hrote. Za osem kôl stihol streliť dva góly a dostal aj jednu červenú kartu, po ktorej dva zápasy stál.

Aj keď Trusa bude pauzovať možno dlhšie ako Kpekawa, ktorý ho zranil, na anglického beka sa nehnevá. „Nie, nehnevám sa na nikoho, všetko vyplynulo z hry. Čo sa týka súbojov, po mojom návrate na trávnik, možno sa v podvedomí trošku budem báť. Po niekoľkých súbojoch to ale určite hodím za hlavu a pôjde to tak, ako to išlo predtým,“ dodáva na záver Trusa, pre ktorého je dvojitá zlomenina nohy jeho prvou v živote.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.09.2019 19:25:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.