files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kolba so Šechným zhodne: V nedeľu nás čaká hokejový sviatok

Hokejový sviatok, aký metropola Zemplína nezažila už tridsať rokov. V poslednú septembrovú nedeľu sa tešia všetci Michalovčania na zápas, na ktorý čakali už od augusta, kedy prišlo potvrdenie účasti Slovana Bratislava v najvyššej Tipsport lige. Práve v nedeľu 29. septembra sa bývalý účastník KHL predstaví v Michalovciach a tento duel odvysiela v priamom prenose aj verejnoprávna RTVS. Bude to prvýkrát v novodobej histórii, kedy sa michalovská Dukla predstaví v priamom prenose v štátnej televízii.

Nedeľňajší zápas nebude prvým, v ktorom Michalovčania nastúpia doma proti Slovanu Bratislava. Prvýkrát sa tak stalo v sezóne 1989/1990, kedy sa stretli v rámci prvej ligy. Slovanisti tu najskôr prehrali 3:4 a potom vyhrali 6:2. Osemnásobný slovenský majster tak príde do Michaloviec znova po tridsiatich rokoch. Záujem o zápas je obrovský. Po lístkoch sa zaprášilo do pol hodiny. Fanúšikom teda nevadilo ani to, že vedenie klubu zdvihlo cenu vstupeniek o sto percent, na dvanásť eur...

Fanúšikom nevadilo ani zvýšenie vstupného. Za vstupenkami sa len tak zaprášilo... (foto: Peter Brendza)

Lepší vonku ako doma

Slovanisti sa do najvyššej slovenskej súťaže vrátili po siedmych rokoch, v ktorých účinkovali v nadnárodnej KHL. V druhej najsilnejšej lige sveta museli skončiť kvôli finančným problémom. Opäť sa tak vracia ich rivalita s najlepšími tímami pod Tatrami. „Na konfrontáciu so Slovanom Bratislava sa tešíme všetci. Či už sú to diváci, hráči, alebo my tréneri. Určite to bude pre Michalovce hokejový sviatok,“ zdôrazňuje asistent trénera Miroslava Chudého Richard Šechný. Ten proti „belasým“ odohral veľa súbojom na ostrie noža. „Ja som vždy pôsobil v tímoch, ktoré hrali o špicu tabuľky, súperili teda so Slovanom. Zápasy s ním boli zakaždým vybičované,“ pokračuje Šechný, ktorý v drese Košíc alebo Zvolena zakaždým bojoval so slovanistami o titul. Aj preto v rozhovore po skončení kariéry uviedol, že jeho „najobľúbenejším“ klubom bol práve Slovan Bratislava.

Belasí sa po siedmych rokoch vrátili do najvyššej slovenskej súťaže vo veľkom štýle. V otváracom zápase celej Extraligy zvíťazili na ľade úhlavného rivala Košíc a víťazne sa tak vrátili tam, kde svoju púť slovenskou extraligou v roku 2012 ukončili. „Tento duel som videl na vlastné oči a musím povedať, že Slovanisti v Košiciach vyhrali zaslúžene. Aj napriek tomu, že v lete dlho nevedeli, či ich do ligy pustia, poskladali na naše pomery viac ako solídny káder. Určite s ním nebudú hrať o šieste, či siedme miesto. Budú chcieť hrať o špicu, o tom som presvedčený. Mužstvo poskladali tak, aby znova hrali o titul,“ hovorí Šechný o tíme, ktorému sa zatiaľ viac darí vonku ako doma. Na domácom štadióne Ondreja Nepelu belasí dvakrát ťahali za kratší koniec, zatiaľ, čo z vonku si z troch zápasov priniesli plný počet deviatich bodov. „Neviem teraz povedať, čím to je. Ja som ako hovorím videl iba ich zápas v Košiciach. Tam boli jednoznačne lepším družstvom. Možno je to tým, že k ním prichádzajú iné tímy brániť, zatiaľ, čo vonku to nemusia až tak otvárať. Aj tak si ale myslím, že svoju silu majú,“ dodáva Šechný.

Krásne spomienky

Z michalovského celku obliekala dres bratislavského Slovana štvorica hráčov. Zatiaľ, čo brankár Adam Trenčan či útočník Gabriel Spilar strávili v najznámejšom slovenskom klube minimum času, Daniel Hančák a Marek Kolba tam hrávali podstatne dlhšie. Michalovský kapitán v Bratislave strávil štyri sezóny, v ktorých sa dvakrát tešil zo slovenského titulu. „Hlavne na prvý titul zo sezóny 2001/02, kedy sme triumfovali pod vedením trénera Říhu, mám krásne spomienky. Čo si pamätám, Slovan bol vždy lákadlom. Každý sa na nás chcel vytiahnúť a hlavne vonku bol pre nás každý zápas ťažký. Je to tak aj teraz. Všade kde príde je plný štadión a parádna hokejová atmosféra,“ podotýka michalovský kapitán Marek Kolba, ktorý v Slovane hrával v rokoch 2000 až 2002 a potom aj v sezóne 2006/2007.

Po tom, čo bolo známe, že belasí sa vracajú do najvyššej slovenskej súťaže bolo jasné, kto bude na Slovensku najvyhľadávanejším súperom. „Slovan je vždy Slovan. Láka divákov, plní štadióny. Sme všetci radi, že sa vrátil do Extraligy. Bude to v novodobej histórii Dukly prvý vzájomný zápas so Slovanom, čo divák určite chce vidieť. Je vidno, že sa ľudia naň tešia. Počul som, že štadión je vypredaný. Bude to pravý hokejový sviatok. Verím, že divákov nesklameme,“ zdôrazňuje Marek Kolba, podľa ktorého ďalších slov sa družstvo spolieha aj na fantastického fanúšika. „Diváci nás doteraz podržali. Už keby neprišli na Slovan, tak neviem na koho. Ja verím, že príde plný štadión a po zápase nám ľudia zatlieskajú.“

Čo sa týka kádra, podľa michalovského kapitána ho má tréner belasých Roman Stantien vyvážený. „Je tam skúsenosť aj mladosť v obrane či v útoku. Majú vynikajúceho brankára, ktorý sa presadil v KHL. Určite majú na súpiske mená. Tie ale nehrajú na ľade. Som o tom presvedčený, že ich môžeme doma v nedeľu potrápiť,“ dodáva na záver Marek Kolba.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.09.2019 18:32:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.