files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Solerov michalovský debut snov

Španielsky stopér Ian Pino Soler má za sebou vydarený debut. V drese MFK Zemplín Michalovce sa hneď vo svojom prvom zápase zapísal do streleckej listiny, keď v rámci deviateho kola Fortuna ligy v 60. minúte otvoril skóre duelu v Nitre, kde Michalovčania nakoniec vyhrali 2:0. Poisťovací gól krátko pred koncom pridal útočník z Nigeru Modibo Sidibe.

Soler v drese Malagy (foto: internet)

V úvode zápasu v Nitre síce boli lepší domáci, no Michalovčania postupne hru vyrovnali a po hodine hry gólovo udreli. Na rohový kop Igora Žofčáka najvyššie vyskočil práve 23-ročný Soler a hlavou upratal loptu do siete. Gól Solera, ktorý nastúpil v stopérskej dvojici s už etablovaným krajom Carrilom, mal nakoniec prívlastok víťazný. „Ani som si nemohol želať krajší debut. Nečakal som, že skórujem hneď v prvom zápase za Michalovce,“ priznal pre Denník Šport 23-ročný Pino Soler.

Ian Pino Soler je v Michalovciach ešte iba vyše týždňa (foto: Róbert Andrejov)

Ten bol veľmi rád, že v stopérskej dvojici nastúpil spolu s krajanom Carrilom. „Na ihrisku sa snažíme komunikovať po anglicky, aby nám rozumeli aj ďalší spoluhráči. Občas nám ale ujde aj španielske slovíčko. José mi veľmi pomáha. Je tu už tretí rok, pozná ligu, hráčov, vie ako sa zachovať v situáciách. Ale aj ostatní chlapci sú ku mne milí. Od svojho príchodu do Michaloviec mám z kabíny aj trénerov iba dobré pocity,“ zdôrazňuje hráč, ktorý je odchovancom Espanyolu Barcelona. Bol aj v anglickom Fulhame či druholigovej Malage. Za ňu odohral jeden zápas v Španielskom pohári.

Španielsky stopér verí, že jeho čas ešte príde. „Som po zranení. Na Slovensku chcem získať hernú prax. V prvom rade však musím nabrať kondičku. Som tu len niečo vyše týždňa. V Španielsku sa hrá úplne iný futbal. Musím si zvyknúť na určité veci a verím, že to bude z mojej strany len lepšie,“ uzatvára pre Šport druhý Španiel v službách MFK Zemplín Michalovce.



Uverejnené: 24.09.2019 11:09:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.