files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce po piatich dôležitých bodoch naďalej v hokejovej eufórii

Slovenskému hokeju momentálne vládne východ. Po piatich kolách najvyššej Tipsport ligy je na čele tabuľky s dvanástimi bodmi HC Košice. Oceliari po prehre v prvom kole so Slovanom Bratislava ťahajú šnúru štyroch víťazstiev. Hneď za nimi je nováčik ligy HK Dukla Ingema Michalovce, ktorý nazbieral iba o bod menej. Michalovčania si výrazne pomohli v závere týždňa, keď najskôr zdolali doma Poprad 4:3 po nájazdoch a v nedeľu suverénnym spôsobom zvládli duel v Detve, kde vyhrali jednoznačne 4:0.

Podpoľanci v doterajších zápasoch nezískali ani bod a práve duel proti nováčikovi súťaže mal byť tým, ktorým sa odrazia. Domáci začali tlakom, ktorý ale Dukla umne ustála a následne gólmi Lineta a Mesaroša vzala opraty zápasu do svojich rúk. V druhej tretine pridali góly Mašlonka a opäť Linet, ktorí stanovili konečný rezultát na 4:0. „Odohrali sme veľmi dobré stretnutie, o čom svedčí aj výsledok. Výrazne nás podržal Adam Trenčan. Toho momenty prišli v našich slabších chvíľach. Dôležité bolo, že sme uhrali prvú tretinu, v ktorej závere sme dokonca pridali druhý gól. Po treťom góle sme už zápas kontrolovali a zaslúžene ho doviedli do víťazného konca. Myslím, že sme boli lepším tímom a naša výhra je zaslúžená,“ poznamenal na margo nedeľňajšieho zápasu piateho kola tréner Michalovčanov Miroslav Chudý.

Zmeny v zostave pomohli

Michalovský kormidelnik urobil pred duelom v Detve dve zmeny v zostave. Po prvýkrát nechal doma obrancu Bdžocha a útočníka Hvilu. Nahradil ich skúseným Danielom Hančákom a mladíkom Radoslavom Mesarošom. Obaja ukázali hlad po hokeji a Mesaroš dokonca svoj tohtosezónny premiérový štart premenil aj na dôležitý druhý gól, ktorým otupil tlak Podpoľancov. „Zmeny v zostave nám určite pomohli. Obaja boli prínosom pre tím. Nie každý hral v optimálnej forme a je dôležité, že máme hráčov, ktorí vedia naskočiť do zostavy. Dano Hančák ide do tréningov na sto percent a určite si zaslúžil šancu. Má za sebou zranenie a potrebuje sa dostať do hry. Mesaroš takisto ukázal, že si zaslúži šancu. Dal dôležitý gól a bol prínosom aj v ďalších momentoch zápasu,“ uviedol k zmenám zostave Miroslav Chudý.

Spilár mimo ešte týždeň, Boltun opäť na operáciu

Ambicióznemu nováčikovi v zostave naďalej chýbajú dvaja útočníci, od ktorých si diváci veľa sľubujú. Skúseného matadora Gabriela Spilara trápi zrannenie v dolnej časti tela a Petra Boltuna koleno, ktoré mal v minulej sezóne operované. Aký je momentálne ich zdravotný stav a kedy by mohli hrať? „Čo sa týka Gabriela Spilara, potrebuje ešte týždeň. Budúci pondelok by sa mal zapojiť do tréningového procesu. Petra Boltuna trápi koleno, kvôli ktorému rok nehral. Tento týždeň by mal ísť na menšiu operáciu menisku. Po nej budeme vedieť, ako je presne na tom,“ podotýka Miroslav Chudý, ktorého ďalších zverencov síce trápia menšie boľačky alebo choroby, no na ďalšie zápasy by mali byť v poriadku.

Hokejovým sviatkom každý zápas

Michalovčania si po výbornom štarte do súťaže teraz na chvíľu môžu oddýchnúť. Ako odmenu za víťazstvo v Detve dostali dvojdňové voľno, keďže najbližšie budú v hre až v nedeľu, kedy na Michalovce čaká obrovský hokejový sviatok. Dukla Ingema totiž bude hostiť bratislavský Slovan. „Samozrejme, Slovan je lákadlom, ale pre mňa osobne je sviatkom každý jeden extraligový zápas tu,“ zdôrazňuje tréner Dukly, ktorý následne k tejto téme dodáva. „Ja si atmosféru tu užívam. Je fantastická. Divák je s nami, čo je najdôležitejšie. Viem, že Slovan môže byť lákadlom. My sa ale nemôžeme pozerať na to, kto k nám prichádza. Na každý zápas sa musíme pripravovať rovnako, pretože ani jeden súper v Extralige nie je slabý. Či je to Slovan, Poprad, alebo Košice, každého chceme zdolať a na každého si musíme veriť.“

 

V piatkovom šiestom kole má Dukla voľno. Môže to byť pre ňu pred nedeľou výhoda? „Má to dve roviny. Dobré je, že si chlapci trošku oddýchnu. Na druhej strane, niekedy je lepšie, keď ste stále v tempe. Čo sa týka zostavy, veľký priestor na manévre nemáme, takže zrejme nastúpime v takom zložení ako v nedeľu. Či bude týždňové voľno pre nás plus, alebo mínus, ukáže sa až v nedeľu. Momentálne sme boli na takej dobrej vlne a uvidíme, čo s nami spraví týždňové voľno,“ uzatvára debatu Slovan Bratislava michalovský lodivod.

Dobré výsledky aj zásluha diváka

Michalovčania majú za sebou výborný štart do súťaže. Z piatich duelov vyhrali štyrikrát a iba Košičania nazbierali viac bodov ako oni. Zaslúžene sú tak na druhom mieste v tabuľke. Miroslav Chudý ale krotí nováčikovskú eufóriu. „Je stále iba začiatok ligy. Teraz nás čakajú súperi hrajúci o špicu tabuľky, takže uvidíme, kde budeme po týždni či dvoch. Samozrejme, každý chce byť v tabuľke čo najvyššie, my nie sme výnimkou. Na našej stratégii nič nemeníme. Ideme od zápasu k zápasu a pokúsime sa ten najbližší vyhrať. Podstatné pre nás je, že ľudia za nami idú a chodia v hojnom počte na hokej. To je pre nás víťazstvo. Aj keď chýbajú sily, plný štadión ich vie hráčovi dodať. Naše dobré výsledky sú aj ich zásluha,“ skladá po niekoľkýkrát pred divákom klobúk tréner michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.09.2019 11:12:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.