files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvá výhra vonku po deviatich mesiacoch im otvára bránu k prvej šestke

Viac ako deväť mesiacov trvalo, kedy sa futbalistom MFK Zemplín Michalovce podarí priniesť body od súpera. Naposledy „šoltisovci“ vonku bodovali v poslednom jesennom kole lanskej sezóny, konkrétne v sobotu 8. decembra, keď gólom Blažeja Vaščáka z deväťdesiatej minúty vyhrali 1:0. Toto víťazstvo im veľmi pomohlo k postupu do prvej šestky. V nej ani raz vonku nevyhrali a nestalo sa tak ani v úvodných štyroch dueloch tejto sezóny. Až prišlo deviate kole a súboj na ihrisku Nitry, ktorá podobne ako Michalovčania poškuľuje po hornej časti tabuľky. V šesťbodovom zápase nakoniec zvíťazili Michalovčania 2:0 a po prvýkrát v sezóne tak nielenže zvíťazili vonku, ale aj vyhrali dva zápasy v rade.

Rozhodli legionári

Pod Zoborom sa nehral príliš oku lahodiaci futbal. Michalovčania v prvom polčase nehrali ideálne. Strácali veľa lôpt, v ofenzíve sa nedokázali presadiť a boli to práve domáci, ktorí boli bližšie ku gólu. Karta sa začala obracať krátko pred uplynutím hodiny hry. Najskôr síce Sidibe Modibo svoju šancu nevyužil, po hodine hry ale na Žofčákov rohový kop vyskočila najvyššia nová posila, španielsky stopér Pino Soler, ktorý svoj prvý zápas premenil na nesmierne dôležitý gól. „Tento moment nás dostal na koňa. Dovtedy sme nehrali najlepšie. Prvý polčas vôbec nebol ideálny. Zle sme riešili niektoré situácie, súper dobre bránil a my sme sa nevedeli nakopnúť. Po našich ľahkých stratách mala Nitra dve alebo tri možnosti. Samozrejme, efektivita patrí k takýmto zápasom. My sme mali tri, či štyri šance, dve sme využili. Z tohto hľadiska sme spokojní. Sú to pre nás veľmi dôležité tri body,“ uviedol na margo zápasu tréner Michalovčanov Anton Šoltis, ktorého tím pečatil svoje víťazstvo krátko pred koncom, kedy na 2:0 zvyšoval nigerský útočník Sidibe Modibo.

Najvýchodnejší fortunaligista počas rozbehnutej sezóny poriadne doplnil káder. Počas minulého týždňa podpísal ďalších dvoch hráčov, útočníka Milana Kvoceru naposledy pôsobiaceho v Trenčíne a španielskeho stopéra Iana Pinu Solera, ktorý sa dokonca uviedol gólom. Dobrým výkonom si vypýtal miesto v základnej zostave aj ďalší Španiel Pedrito Martinez, ktorý prišiel v druhom dejstve a spolu s Grékom Popovitsom patril k najlepším hráčom obliekajúcim žltý dres. „Obaja naskočili veľmi dobre. Čo sa týka Solera, je dobré, že na štandardné situácie sme získali hráča, ktorý vie dať gól. Bola ale vidieť jeho nesúhra s ďalším stopérom Carillom. Na súhre ešte nielen pri ňom musíme popracovať. Budeme mať teraz na to čas, keďže po dvoch zápasoch príde ďalšia reprezentačná pauza,“ zdôrazňuje michalovský lodivod.   

Po dvoch výhrach blízko k prvej šestke

Michalovský lodivod sa musel v zápase zaobísť nielen bez dlhodobo zranených Mateja Trusu a Cheicka Diarru, ale chýbali mu aj krajní beci Rota, Vojtko či Turan. Aj preto na ľavej strany obrany musel nastúpiť pravák Martin Kolesár a na pravej zase kapitán Igor Žofčák. Napriek tomuto hendikepu jeho zverenci náročný zápas zvládli a výrazne sa tak priblížili k brehom prvej šestky, kde by sa chceli po základnej časti opäť dostať. „Samozrejme, týmto víťazstvom sme si veľmi pomohli. Získané body ale musíme potvrdiť v ďalších dvoch zápasoch, ktoré nás čakajú do reprezentačnej pauzy,“ zdôrazňuje Šoltis.

Ten netajil, že v kabíne sa po vypadnutí zo Slovnaft Cupu stanovil interný cieľ na zisk konkrétneho počtu bodov z nasledujúcich štyroch zápasov. V nich jeho zverenci zabrali, keďže po Trenčíne (2:1) zvíťazili tentoraz aj v Nitre a po prvýkrát v sezóne bodovali v dvoch zápasoch v rade. „Chlapci majú v šatni napísaný cieľ na konkrétny počet bodov, ktoré majú získať zo štyroch zápasov. Výhrou v Nitre sme sa k tomuto cieľu priblížili. Máme ešte dva zápasy, takže verím, že ho splníme. V tejto fáze, ktorá nastala teraz by som ale chcel, aby sme ho prekonali,“ podotýka Šoltis, ktorého zverenci do reprezentačnej prestávky privítajú Ružomberok (sobota 28. september o 19.00 hod.) a predstavia sa na ihrisku nováčika súťaže Pohronie Žiar nad Hronom. „Nás momentálne viac zaujíma Ružomberok. Ten v sobotu prekvapil výhrou v Dunajskej Strede a podobne ako my po prvýkrát v sezóne zvíťazil u súpera. Keby sa nám ho podarilo zdolať, body z Nitry by nabrali ešte väčšiu váhu a v tabuľke by sme si nesmierne pomohli,“ podotýka Anton Šoltis.   

Michalovčania sú v najvyššej Fortuna lige už piatu sezónu. Za ten čas sa im nepodarilo zdolať akurát Slovan Bratislavu a práve Ružomberok. Bude to budúcu sobotu motivácia navyše? „Nechcem to veľmi rozoberať, ale je to pravda. Sú dve mužstvá, ktoré sme ešte nezdolali. Budúcu sobotu budeme mať vhodnú príležitosť na to, aby sa nám to s jedným z nich podarilo. Motiváciou je miesto v prvej šestke a zvýšenou motiváciou môže byť aj to, aby sme konečne „Ružu“ porazili,“ dodáva na záver lodivod najvýchodnejšieho fortunaligitu.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.09.2019 16:16:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.