files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hričina s Linetom zhodne: Pred takými divákmi sa hrá fantasticky

Prvé ligové góly si nechával na východoslovenské derby. Tomáš Hričina prichádzal do Michaloviec s tým, že má nováčikovi pomôcť napĺňať jeho ciele aj svojimi presnými strelami či prihrávkami. V prvých troch ligových kolách ale gólovo mlčal. Všetko si vynahradil vo štvrtom, keď dvoma gólmi zostrelil favorizovaný Poprad, ktorý v Michalovciach prehral 3:4 po samostatných nájazdoch.

„V predchádzajúcich zápasoch sa našej druhej formácii gólovo nedarilo. Všetci ale vieme, prečo sme sem prišli. Mužstvo už od nás potrebovalo góly. Veľmi sa teším, že mi to tam padlo a ešte proti takému ťažkému súperovi ako Poprad. Sú to pre nás veľmi dôležité body,“ konštatoval po treťom domácom víťaznom stretnutí HK Dukla Ingema Michalovce Tomáš Hričina.

Bol to práve odchovanec košického hokeja, ktorý v polovici prvej tretiny otvoril skóre. Paradoxne, strelený gól Dukle skôr uškodil. O necelú pol minútu totiž vyrovnal Samuel Takáč a na koni boli na dlhší čas Popradčania. „Strelili rýchly vyrovnávajúci gól a my sme sa následne trošku stiahli. V kabíne cez prestávku sme si ale povedali, že takto hrať nemôžeme. Našťastie sa to zmenilo a my sme nakoniec doviedli zápas do víťazného konca,“ pokračuje Tomáš Hričina, ktorý dvakrát poslal Duklu do vedenia. Extraligový nováčik ale stav 1:0 a ani 3:2 neudržal. O víťazovi museli rozhodnúť samostatné nájazdy. Na ne si ale strelec dvoch gólov netrúfal. „Ja osobne sa veľmi za nájazdového hráča nepovažujem. Tréneri mi aj hovorili, že ma dávajú do tej päťky, no necítil som sa na to. Miesto mňa išiel „Giľo“ a ten to rozhodol,“ smeje sa Tomáš Hričina.

Aj v treťom domácom zápase Michalovčanov dali o sebe vedieť diváci. Tí aj keď ich mužstvo nebolo lepším, dohnali svojich miláčikov k tretiemu víťazstvu. „Pred takýmto publikom sa hrá fantasticky. Fanúšikovia sú našim šiestym hráčom na ľade. Veľmi nám pomáhajú. My ich nechceme sklamať v ani jednom zápase. Doma sme silní, no musíme začať zbierať body aj vonku,“ zdôrazňuje Tomáš Hričina.

Divákom je vďačný aj center tretej michalovskej lajny Jakub Linet. „Takáto atmosféra vás posúva ďalej aj keď telo už nemôže. Diváci sú výborní a pomáhajú nám nájsť stratenú energiu. Tak ako prvé dve, aj toto víťazstvo patrí všetkým, čo boli na hokeji,“ podotýka Linet, ktorý k zápasu dodáva. „Ja si myslím, že diváci videli výborný zápas. Bolo sa na čo povedať, bolo to aj dramatické, keď vyhrať mohli obaja. Hlavne v prvej tretine oni boli lepším tímom. Podržal nás ale Adam Trenčan. Postupne sa hra vyrovnala. Dá sa povedať, že sme dva body ubojovali. Máme to postavené na bojovnosti a srdiečku, a to sme dnes ukázali.“    

Najvyššia hokejová súťaž pokračuje v rýchlom tempe v nedeľu piatym kolom. Michalovská Dukla sa tentoraz predstaví v Detve, kde sa v minulosti viackrát sťažovali jej hráči aj na nehokejové prostredie či neférové podmienky. „Ja si myslím, že v Extralige to tam môže byť ešte ťažšie,“ smeje sa Jakub Linet, no na druhej strane dodáva. „Pôjdeme sa tam určite pobiť o víťazstvo. Oni ešte v sezóne nevyhrali a na nás sa určite vyhecujú, aby to v nedeľu zmenili. Čaká nás ťažký zápas, no v Extralige ľahký nie je ani jeden. Musíme si na to teda zvyknúť.“

Peter Brendza



Uverejnené: 21.09.2019 14:12:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.