files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Skvelý vstup michalovskej Dukly na mapu tipsportligy

Slávnostné otvorenie moderované skvelým Jurajom Rašlom, vystúpenie FS Zemplín, pyro šou, svetelná šou, úvodné buly hodené legendou. Takmer do posledného miesta natrieskaný michalovský zimák sa fakt mal na čo pozerať. Hokejisti HK Dukla Ingema vo svojej premiére v najvyššej Tipsport lige takisto prispeli k tomu, že divák odchádzal spokojný. Po parádnom výkone zdolali Liptovský Mikuláš 5:1 a po prvom kole sa vyšvihli na prvé miesto v tabuľke. Toto sme tu ešte fakt nemali!

V prvej tretine ešte Liptákov držal nad vodou brankár Zalivin, ktorý vyriešil niekoľko šancí domácich. Tí sa dostali na koňa v 25. minúte, kedy Juusela využil presilovú hru a stal sa tak prvým hráčom Dukly, ktorý skóroval v Extralige. Keď o minútu neskôr skóroval aj Matej Giľák, štadión praskajúci vo švíkoch skoro spadol. „Tieto dva góly nás dostali na koňa. Šance sme mali aj predtým. Myslím si, že sme od úvodu boli lepším tímom a zaslúžene sme zvíťazili,“ skonštatoval po stretnutí útočník Dukly Samuel Chalupa, ktorý pečatil víťazstvo na 5:1 gólom, ktorý zdvihol divákov zo sedačiek. Obišiel bránku a pred brankárom Zalivinom parádne zavesil pod hornú tyčku. „Videl som tam priestor, a tak som skúsil. Vyšlo to. Tento gól venujem všetkým fanúšikom, ktorí nás hnali k víťazstvu. Boli fantastickí,“ pokračuje odchovanec prešovského hokeja v službách michalovskej Dukly.

Historický moment. Fín Aki Juusela strieľa prvý gól Michaloviec v najvyššej súťaži

Michalovčania od úvodného gólu kontrolovali priebeh hry. Bavili divákov akciami a tí im to vracali fantastickou atmosférou. „Práve na toto sme sa celú jar a celé leto pripravovali. Náš vstup do Extraligy vybuchol parádne. Dosiahli sme historické víťazstvo pre toto mesto, pre klub a pre týchto parádnych fanúšikov,“ nadchýnal sa atmosférou kapitán Dukly Michalovce Marek Kolba. Ten si takisto myslí, že vysoké víťazstvo nováčika Extraliga bolo zaslúžené. „Od úvodu sme boli lepším tímom. Už v prvej tretine sme mali čisté šance, nejako nám to tam ale nepadalo. Fantastickí diváci nás hnali ku gólom. Keď sme strelili prvý, všetko z nás opadlo a už to šlo. Ja verím, že divákom sa toto divadlo páčilo a budú v takomto hojnom počte chodiť aj na ďalšie zápasy,“ pokračuje Marek Kolba.

Fantastickou atmosférou sa nadchýnal aj brankár Dukly Adam Trenčan. Ten veľa roboty nemal a až na jeden puk v bráne ďalšie situácie vyriešil. „Hrať a chytať pred takouto atmosférou a takými divákmi je niečo fantastické,“ skladá poklonu divákom Trenčan, ktorý sa následne pustil do hodnotenia duelu. „Takýto zápas si v Michalovciach rozhodne nepamätám. Hrali sme fakt výborne a súperovi sme prakticky nič nedovolili.“

Prvé súboj Michalovčania zvládli, v nedeľu ich čaká druhý, pravdepodobne ešte ťažší. Na Zemplín totiž pricestuje vicemajster z Nitry. „Naše víťazstvo a predvedená hra sú najlepšou pozvánkou pre divákov,“ smelo konštatuje Marek Kolba. Práve zápas s Corgoňmi môže mať špecifický náboj pre Trenčana s Chalupom. Obaja totiž pod Zoborom hrávali. „Ja som tam bol asi iba pol roka, takže to nejako špecificky brať nebudem. Očakávam veľmi ťažký zápas. Nitra ma na papieri kvalitnejší káder ako Mikuláš. Dôležité je, čo sa bude diať na ľade. Keď nadviažeme na piatok, môžeme si trúfať na každého,“ zdôrazňuje Adam Trenčan. „Pre mňa to špecifickejší súboj určite bude,“ priamo odpovedá na našu otázku Samo Chalupa a následne k Nitre dodáva. „Čakám takisto ťažký zápas. Nitra je vicemajster a zdolať ho bude pre nás obrovská motivácia. Verím, že divákom opäť urobíme radosť.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.09.2019 13:35:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.