files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trpký koniec v pohári si chcú vynahradiť domácim víťazstvom

Po reprezentačnej pauze sa naplno rozkrúti aj kolotoč futbalových zápasov najvyššej Fortuna ligy. Jej najvýchodnejší účastník MFK Zemplín Michalovce sa v ôsmom kole po štvrtýkrát v tejto sezóne predstaví na svojom trávniku, keď v sobotu v tradičnom čase od 19.00 hod. privíta pred prestávkou poriadne rozbehnutý Trenčín. Tím spod hradu Matúša Čáka neprehral v štyroch zápasoch v rade a túto sériu si určite bude chcieť udržať aj na Zemplíne.

Aj Michalovčania ťahali sériu bez prehry. V siedmom kole ale aj vinou niekoho iného prehrali v Trnave 1:2 a ich trojzápasová bodová séria sa skončila. Aktuálne im patrí s piatimi bodmi desiate miesto. „Je to síce lepšie ako vlani, no dosť sa to tomu podobá,“ rozhovoril sa brankár MFK Zemplín Matúš Kira. „Opäť sme začali v menšom počte a káder sa dopĺňal za pochodu. Aj preto naše začiatky nie sú ideálne. Všetkých nás to mrzí, no veríme, že podobne ako v minulej sezóne sa po začiatku jesenných mesiacov rozbehneme,“ pokračuje Matúš Kira.

Rozbehovať sa už ale Michalovčania nebudú v Slovnaft Cupu. Tam ich v utorkovom treťom kole zastavil líder štvrtej ligy Juh Slávia TU Košice. „Vysokoškoláci“ doma zvíťazili po remíze 1:1 v riadnom hracom čase 4:3 na pokutové kopy a postúpili tak do štvrtého kola. „Nálada po tejto prehre určite nie je dobrá. Je to potupa pre nás všetkých. Hoci tréner šetril viacerých hráčov základnej zostavy, mali sme to aj tak zvládnuť. Za celú kabínu sa mi to hodnotí ťažko, no musíme dať hlavy hore a sústrediť sa na ďalšie ligové zápasy,“ priznáva Kira nie optimálnu situáciu, do ktorej sa Zemplínčania dostali po utorkovej prehre.

Po sobote ale všetko môže byť inak. Michalovčania doma v ligovom stretnutí hostia nebezpečný Trenčín a v prípade víťazstva môže byť ich nálada omnoho lepšia. „Samozrejme, že si to takto aj predstavujeme. Máme ale ťažkého súpera. Trenčín nemal minulú sezónu najlepšiu, zachraňoval sa až v baráži. Teraz je to ale úplne iné mužstvo. Vrátili sa tam viacerí hráči, ktorí dodali tímu kvalitu. Určite je to úplne iný Trenčín, ako bol minulú sezónu,“ zdôrazňuje Kira, podľa ktorého mužstvo nejakú zvýšenú motiváciu nepotrebuje. „Hráme najvyššiu súťaž a pre nás musí byť motivácia každý jeden zápas v nej. V lige nie je ani jeden jednoduchý súper, každý má svoju kvalitu.“

Metropola Zemplína je známa tým, že je tu na šport výborné podhubie. Hádzanárky Iuventy Michalovce sú dlhoročným lídrom na Slovensku, najvyššiu súťaž okrem futbalistov hrajú aj florbalistky, stolný tenisti a sú v nej aj džudistky. Od sezóny 2019/2020 si najvyššiu republikovú súťaž dokonca zahrajú aj hokejisti Dukla Ingema. A práve v druhý septembrový víkend sa všetci predstavia doma. Futbalisti s Trenčínom, hokejisti privítajú v piatok Liptovský Mikuláš a v nedeľu Nitru, no a na hádzanárky v sobotu a v nedeľu čaká dvojzápas prvého kola Pohára EHF proti švajčiarskemu Spono Eagles. „Je toho na fanúšika fakt dosť. Ja verím, že si cestu nájde na všetky podujatia a bude fandiť všetkým. Mojím takým prianím je, aby sme po víkende boli spokojní všetci. Tak hádzanárky, ako aj hokejisti a aj my futbalisti. Najlepšie by bolo, keby sme všetci vyhrali,“ dodáva na záver Kira.

Peter Brendza (foto: Róbert Andrejov)



Uverejnené: 13.09.2019 16:02:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.