files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trenčan sa teší na Extraligu, Mašlonka verí v plný dom

Michalovský hokej sa konečne dočká. Po 45 rokoch od svojho vzniku si zahrajú nasledovníci Hrtúsovej, Pinďárovej či novodobejšej Šechného garnitúry konečne v najvyššej súťaži. To, čo sa nepodarilo spomenutým generáciám, podarilo sa generácii okolo kapitána Mareka Kolbu. Po dvoch víťazstvách v prvej lige prišiel úspech najväčší – postup do Tipsport ligy. Tú Michalovčania otvoria už tento piatok, kedy o 17.30 hod. privítajú Liptovský Mikuláš.

Viacerí hráči z kádra trénera Miroslava Chudého si už najvyššiu Extraligu zahrali. Jedným z nich je aj útočník Marek Mašlonka. Možno preto ešte nervozitu z prvého duelu necíti. „Ja osobne ani nie,“ smeje sa odchovanec popradského hokeja, ktorý do Michaloviec prišiel v priebehu sezóny 2017/2018. „Možno nervozita príde pred zápasom. Nie však z toho, že je to náš prvý duel v Extralige, skôr z očakávania divákov, ktoré sú určite veľké. Možno by bolo pre nás lepšie, keby sme prvý zápas hrali vonku, no vyžrebovanie je také, aké je. Budeme ale bojovať a robiť všetko preto, aby to dopadlo v náš prospech,“ pokračuje Marek Mašlonka. Spolu s ním sa o postup do najvyššej súťaže zaslúžil aj brankár Adam Trenčan. Ten je v Michalovciach dokonca od sezóny 2015/2016, kedy v jej závere prišiel posilniť Duklu. Nakoniec je tu doteraz... „Všetci sa tešíme. Je to prvý extraligový zápas v Michalovciach a určite to už všetci cítime a vnímame. Za tie roky, čo som tu, to je pre mňa určite zadosťučinenie,“ rozhovoril sa brankár, ktorý počas svojho angažmánu v metropole Zemplína viackrát zdôraznil, že by si tu raz chcel zachytať najvyššiu súťaž. V piatok sa mu to splní. „Trvalo nám to tri roky. Som rád, že sa to podarilo. Teraz je pred nami nová éra a ja verím, že bude opäť úspešná,“ dodáva brankár, ktorý v najvyššej súťaži okúsil dres Zvolena, Skalici či Nitry.  

Všetky tímy v Tipsport lige sú v tejto sezóne oslobodené do záchranárskych prác. Z ligy totiž nikto nevypadne a hrať sa nebude ani baráž. Je to pre nováčika výhoda? „Ja si myslím, že aj áno,“ podotýka Adam Trenčan a hneď na to dodáva. „Na druhej strane, hovoriť teraz, že sme zachránení, tak sa nám nemusí nič stať, to nemôžeme. Michalovský fanúšik je náročný a bude aj v Extralige od nás vyžadovať výsledky a dobré výkony. Je samozrejme plusom, že nikto nevypadáva, pretože z nás opadne tlak. Máme ale svoje ciele. Chceme sa dostať do play-off, čo ja takým naším tajným snom. Okrem play-off je naším cieľom aj bavenie diváka, ktorý si za svoje povzbudzovanie zaslúži najvyššiu súťaž. Chceme mu dopriať čo najviac radosti.“

Obdobný názor na to má aj jeho spoluhráč z útoku Marek Mašlonka. „My pôjdeme do každého zápasu, či sa vypadáva, alebo nie, naplno. Každý z nás sa chce ukázať v čo najlepšom svetle. To, že nikto nevypadne nemôže znamenať, že sa nám nič nemôže stať. Každý bojuje o svoju budúcnosť. Každá sezóna sa hrá pre nás hráčov aj o ďalšiu a každý z nás určite chce byť v kádri aj v tej nasledujúcej, kedy už pôjde oveľa. Žiadne špekulovanie nepripúšťam. Hovorím za seba, ja osobne si chcem zahrať play-off. Musíme sa teda dostať do osmičky, čo je naším cieľom,“ konštatuje michalovský útočník.

Ten má v živej pamäti, ako skončil otváraci duel Dukly na vynovenom štadióne. Aj vtedy boli očakávanie obrovské, aj vtedy bol plný doma, ktorý sa čaká aj teraz, no so Skalicou prišla prehra 3:4. „Aj preto hovorím, že sa nemôžeme poblázniť. Vtedy sme mali mužstvo zložené inak, teraz sme silnejší. Máme tu sedem legionárov, ktorí už niečo odohrali, prišli aj ďalší skúsenejší hráči a aj tí, čo sme tu boli, sme skúsenejší. Verím teda, že psychickému tlaku nepodľahneme. Možno budeme trošku nervóznejší, pretože chceme pre klub, diváka, či mesto ukázať sa v čo najlepšom svetle. Určite príde veľa divákov. Ja verím, že môže byť aj plný dom. Možno budeme niekoľko striedaní nervóznejší, no potom verím, že sa nakopneme a predvedieme hokej, akého sme schopní,“ zdôrazňuje Marek Mašlonka, ktorý si Extraligu zahral v rodnom Poprade a v Nitre.

Prvým súperom Dukly bude Liptovský Mikuláš, teda paradoxne súper, s ktorým sa v play-off prvej ligy stretla najviac. S Liptákmi Michalovčania odohrali prípravný duel aj pred dvoma týždňami, kedy im na vlastnom ľade podľahli 2:3. Treba ale povedať, že tréner Miroslav Chudý šetril viaceré svoje opory aj s Marekom Mašlonkom. „Videl som ten zápas, viem teda, čo asi očakávať od Mikuláša. Určite od svojho hokeja neupustia. Budú bojovať o každý puk. Možno by som aj trošku krotil emócie, že oni nebudú mať čo stratiť. My sme nováčikom ligy, nemôže nás teda nikto stavať do roly favorita. Musíme ísť krok po kroku a každé naše víťazstvo nás určite bude posúvať vyššie. Čo sa týka súpera, ja čakám od neho podobnú hru, akú hral v príprave. Budú nám znepríjemňovať hru. Oni sa ju určite budú snažiť kaziť a budeme to my, ktorí budú útočiť. Najlepšie by bolo rýchlo skórovať a dostať ich pod tlak takisto,“ dodal na záver recept na piatkové víťazstvo Marek Mašlonka.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.09.2019 20:21:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.