files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chudý si chváli podmienky: Michalovce sú doteraz mojim najlepším angažmánom

V minulosti sme sledovali na striedačke michalovskej Dukly časté zmeny kormidelníkov. Vedenia klubov nemali trpezlivosť a po nepriaznivých výsledkoch konali. Boli aj sezóny, v ktorých sa uskutočnili až tri, či štyri zmeny na trénerskom poste. Po príchode Miroslava Chudého sa táto situácia ustálila. Veď rodák z Krupiny je na striedačke Dukly už skoro dva roky. Za ten čas s ňou dvakrát vyhral prvú ligu a na druhý pokus postúpil do najvyššej Tipsport ligy. To ho radí za najúspešnejšieho trénera, aký v michalovskom hokeji pôsobil.    

Miroslav Chudý stojí na striedačke michalovskej Dukly už od októbra 2017. Odkoučoval presne 130 zápasov, čím sa stal najdlhšie slúžiacim trénerom v novodobej histórii klubu. Ani jeden z jeho predchodcov v novom miléniu totiž na takto vrcholovej úrovni nevydržal takto dlho. „O tom som ani nevedel,“ usmieva sa Chudý, ktorý na svoje takmer dvojročné pôsobenie na Zemplíne nedá dopustiť. „Pri svojom príchode sem som nekalkuloval, koľko zápasov by som mal odtrénovať. Človek totiž nikdy nevie. Môže mať nejaké predstavy, príde niekoľko nevydarených zápasov a je koniec. Osobne som tu veľmi spokojný a pre mňa to je asi najlepší angažmán, aký som doteraz mal. Našiel som tu fantastické podmienky pre prácu. Cítim sa tu veľmi dobre, či už v samotnom meste, alebo v klube. Našiel som tu fantastických ľudí, s ktorými je radosť pracovať,“ pokračuje k tejto téme 57-ročný lodivod.

Rodák z Krupiny zatiaľ Michalovce viedol v 81 prvoligových zápasoch, 30 dueloch play-off druhej najvyššej súťaže a 19 barážových zápasoch. Od piatka bude pridávať extraligové štarty. Mimochodom, aké číslo by chcel dosiahnúť? „Ja by som bol najradšej, keby ich bolo čo najviac, možno ešte raz tak, ako je ich teraz. Svoj príchod sem som nikdy neoľutoval. Som tu rád a ani som nepomyslel, že pôjdem preč. Budú ma teda musieť asi vyhodiť,“ smeje sa na záver michalovský lodivod, ktorý Duklu doviedol k dvom titulom v prvej lige a aj do vytúženej Extraligy. Ešte predtým sa z víťazstva v prvej lige a postupu do najvyššej súťaže tešil aj s Novými Zámkami a Detvou. V prvej lige tak triumfoval štyri sezóny po sebe...

Odkoučované zápasy Miroslava Chudého v Michalovciach

Sezóna Základná časť Play-off Baráž Spolu
2017/2018 36 12 12 60
2018/2019 45 18 7 70
Spolu 81 30 19 130

Peter Brendza



Uverejnené: 11.09.2019 18:37:10 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.