files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tréner Dukly volá po pokore, verí, že divák bude šiestym hráčom

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce nastúpia v piatok na svoj premiérový duel v najvyššej hokejovej Tipsport lige. V prvom článku sme vám priniesli názory trénera Miroslava Chudého na prípravu a zloženie kádra, tentoraz sa v rozhovore s ním zameriame na ciele tímu, zloženiu realizačného tímu a na chvíľku sa zastavíme aj pri hokejovom boome v Michalovciach.

O „uzamknutej“ Extralige

Sezóna 2019/2020 bude pre tipsportligistov iná, ako ostatné. Nebude nad nimi visieť „damoklov meč“ vypadnutia alebo baráže. Tá sa totiž hrať nebude, víťaz prvej ligy postúpi automaticky a doplní počet tímov najvyššej slovenskej súťaži na štrnásť. „Ako pre nováčika je to výhoda v tom, že máme najvyššiu súťaž zaručenú aj pre ďalšiu sezónu. My ale máme stále pred sebou stanovenú cestu. Z nej nechceme zísť, čiže nám sa na tom prakticky nič nemení. Je však pravdou, že môžeme hrať uvoľnenejšie. V klube, či v šatni môže byť menej stresu,“ zdôrazňuje Miroslav Chudý a následne k tejto téme dodáva. „Postupnými krokmi sa chceme zlepšovať. Z našich predsavzatí nezľavíme. Práve naopak. Túto sezónu chceme využiť perspektívne na tú ďalšiu. Do tímu chceme zapracovať hráčov, ktorí tu nebudú len tento rok, ale aj ten budúci. Po ďalšie. Michalovce sú premiérovo v najvyššej súťaži, takže fanúšikom chceme ponúknuť niečo navyše. Nechceme ich sklamať. Keď necháme na ľade všetko, divák odpustí aj prehru. Neodpustí ale lajdáckosť, či polovičný výkon. Tomu sa chceme vyvarovať. Aj keď na druhej strane, hráme proti kvalitnejším tímom ako vlani a musíme sa naučiť aj prehrávať, či preniesť sa cez prehru.“

O konkrétnom umiestnení

U nováčika súťaže sa najskôr hovorilo o etablovaní sa v najvyššej súťaži, teda hlavným cieľom pre sezónu 2019/2020 bola záchranu a vyhnutie sa baráži. To sa po rozhodnutí výkonného výboru zmenilo, keďže Michalovčania už teraz vedia, že si najvyššiu súťaž zahrajú aj v sezóne 2020/2021. Ako sa teda zmenili ich ciele? „Ako vravíte, naším prvotným cieľom bola záchrana. Z toho relatívne vzišlo. Aj keď, sezónu určite nechceme skončiť poslední. Chceme sa pobiť o play-off a všetci tajne dúfame, že sa do osmičky dostaneme. Takýto cieľ má ale aj ďalších dvanásť tímov,“ podotýka michalovský lodivod.

Podľa jeho ďalších slov nie je michalovská účasť vo vyraďovacej časti nereálnym cieľom. „Vonkoncom je ale ťažkým! Tímy sú totiž podľa papiera vyrovnané. Môže rozhodovať aj každý bod. Dali sme si síce náročný cieľ, no také si aj dávať musíme a budeme. Z môjho pohľadu ako trénera je cieľom účasť v play-off. Tento cieľ nie je nereálny, je splniteľný, no musí nám všetko klapať hneď od úvodu.“  

O posilnenom realizačnom tíme

Okrem kádra sa trénerovi Chudému zmenil aj realizačný tím. Ten sa obohatil o dvoch ľudí. Konkrétne nového asistenta Petra Bartoša a trénera brankárov Imricha Petríka. „Určite sa ich príchodom skvalitnila príprava a tréningový proces. Kompetencie sú rozdelené na väčší počet ľudí. Máme špecialistu na brankárov, máme špecialistu na herné systémy. Nie je to ale nič výnimočné. Týmto sme sa iba vyrovnali klubom, kde to funguje takto dlhšie,“ poznamenáva Miroslav Chudý.

O divákovi

O tom, že v Michalovciach je po futbalovom momentálne hokejový boom snáď nepochybuje nikto. Divák už cez prípravu naznačoval, že svojimi hlasivkami bude hnať „vojakov“ dopredu. Veď ešte sa ani raz nestalo, aby na prípravné zápasy prišlo viac ako tisíce fanúšikov. Teraz sa tak stalo vo všetkých piatich dueloch, ktoré Dukla hrala doma. „Ja priamo do centra mesta príliš nechodím, no ten divácky boom cítime asi všetci. Účasť na prípravných dueloch už niečo nasvedčuje. Uvidíme. Všetci čakáme, že na prvý zápas bude plno. Hlavne v začiatkoch budeme potrebovať pomoc divákov. Ja som to zažil na vlastnej koži. Divák tu bol šiestym, niekedy aj siedmym hráčom. Rozhodol v náš prospech aj siedmy duel v Žiline a môže rozhodnúť aj zápasy, ktoré sa budú lámať v Extralige. Inak sa vám hrá, keď je štadión plný a inak, keď je tam možno tisíc ľudí. Pre dobrý výsledok sa skrátka musíme spojiť celé mesto,“ konštatuje tréner michalovskej Dukly, ktorý už viackrát sňal pred michalovským divákom povestný klobúk.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.09.2019 14:34:19 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.