files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vyjde Michalovčanom revanš za hladkú prehru v Košiciach?

Príprava hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce speje do finále. Zverenci trénera Miroslava Chudého odohrajú už iba dva zápasy. Najskôr vo štvrtok hostia v tradičnom čase od 17.30 hod. Košice a následne na druhý deň absolvujú generálku na ľade ďalšieho účastníka Tipsport ligy Miškolca.

Michalovčania v príprave dosiaľ odohrali v príprave osem duelov, v ktorých majú pozitívnu bilanciu. V piatich vyhrali, v troch prehrali. Keby neboli posledné dve prehry – doma s Liptovským Mikulášom (2:3) a v Košiciach (0:4), táto bilancia by bola ešte lepšia. „Stále ide o prípravu. Nedá sa vždy iba vyhrávať. My sa musíme poučiť z tých chýb, čo sme urobili a verím, že tu bude dobré,“ zdôraznil útočník Tomáš Hričina, jeden z piatich bývalých hráčov HC Košice v tíme Dukly. Sú zápasy s HC pre neho osobne prestížnejšie? „Ja som Košičan, takže špecifickejšie pre mňa osobne to je. Hrať proti HC bude pre mňa niečo iné a osobne sa budem na zápasy s nimi veľmi tešiť a motivovať,“ podotýka 29-ročný útočník.

Zverenci trénera Miroslava Chudého prehrali minulý piatok v Košiciach hladko 0:4. Až tri góly dostali z oslaboviek. Tkvie hlavná príčina prehry v nich? „Samozrejme, že áno. Vo vyváženom stave bol zápas vyrovnaný, Košičania ho zlomili presilovkami. Pre nás to bol ťažký zápas. Mali sme v nohách stredajší duel s Liptovským Mikulášom. My sa jednoducho musíme poučiť z tých chýb, čo sme urobili. Musíme menej faulovať a nedávať im šancu v presilovkách,“ konštatuje Tomáš Hričina a vzápätí uvádza recept na úspech vo štvrtkovom zápase. „Meniť na našej hre ani tak nemusíme nič. Musíme hrať náš hokej, o ktorom si hovoríme v šatni a ktorý chceme hrať. Keď budeme plniť všetko to, čo si povieme, určite budeme trápiť aj tých najsilnejších súperov v lige. Košice k takým určite patria.“

V kádri „oceliarov“ po tretej prehre vo štvrťfinále v rade opäť nastali čistky. Vymenila sa značná časť kádra a o svoje „fleky“ prišli aj tréneri. „Ambície budú opäť určite najvyššie. Košice mali stále silné mužstvo, tak to bude aj tentoraz. Je to proste značka a stále majú v kádri silné mená. Sú jedným z mojich favoritov na medailové umiestnenie,“ zdôrazňuje odchovanec košického hokeja v službách Dukly Ingema. Ten si ešte príliš prácu nového trénera „oceliarov“ Petra Draisaitla (otec hviezdy NHL Leona) nevšímal. „Ešte nie. V príprave sa skôr zameriavame na seba. Možno v priebehu ligy sa budeme viac venovať aj súperom a ich štýlu hry. Teraz sa pozeráme iba na seba a na našu hru,“ dodáva na záver Tomáš Hričina.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.09.2019 11:47:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.