files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišov naďalej bez víťazstva: „Môžeme si za to iba sami,“ hovorí kapitán Róbert Cicman

Pred sezónou sa hovorilo o útoku na lepší stred tabuľky. Po siedmych kolách ale trebišovskí futbalisti okupujú opačné póly tabuľky druhej ligy. Slavoj ako jediný tím doteraz nevyhral. Tri remízy v šiestich dueloch sa ešte ako tak dali zniesť, v nedeľu ale v Michalovciach (trebišovský futbalový stánok je stále v rekonštrukcii) nestačili v zápase dvoch tímov zo spodu tabuľky na Púchov, ktorému podľahli 0:1, hoci takmer celý duel tlačili súpera. Ten sa po prvom víťazstve v sezóne vyšvihol hore, zatiaľ čo Trebišovčania padli ešte viac dole. Aktuálne im patrí predposledné miesto, len o lepšie skóre pred béčkom bratislavského Slovana.

Slavoj, ktorý sa zachránil v druhej najvyššej súťaži iba preto, že sa do nej neprihlásila Lokomotíva Košice, rozhodne nemal v úmysle okupovať miesta, na ktorých je teraz. V lete výrazne posilnený káder má rozhodne na viac. Zverenci trénerskej dvojice Ľuboš Benkovský – Vladimír Rusnák ale momentálne horia v koncovke. Aj v nedeľu boli lepším tímom. Takmer celý druhý polčas tlačili, gól by ale asi nedali ani do rána. Púchovčanom tak stačilo vyťažiť z minima maximum. Z jednej šance ešte v prvom dejstve Patrik Krčula a jeho presný zásah ostal v zápase jediným. „Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo, ktoré sa nerodilo ľahko. V druhom polčase nás domáci hráči dostali pod tlak. Mali sme aj šťastie. Celý druhý polčas nám bolo ťažko. Bolo tam veľa centrov, štandardných situácii, no nakoniec sme to „ukopali“ a za dôležité tri body sme veľmi šťastní,“ zdôraznil po zápase tréner MŠK Púchov Vladimír Cifranič, ktorý v lanskej sezóne viedol fortunaligový Trenčín.

Zatiaľ, čo Púchovčanom sa na západ Slovenska v nedeľu večer cestovali dobre, hráči Slavoja majú o čom premýšľať. Body im totiž opäť utiekli pomedzi prsty. „Ja už ani neviem, čo k tomu mám povedať,“ ťahal zo seba slová kapitán tímu Róbert Cicman. „V každom smere sme boli jednoznačne lepším tímom. Nech sa ale na mňa nikto nehnevá, my prehráme opäť jednou strelou na bránu. Rozhodla jedna naša jednoduchá chyba, ktorá sa opakuje zápas čo zápas. Môžeme si ale za to iba sami. Nedali sme gól, Púchov ho dal a hoci sme boli lepším tímom, vyhral preto zaslúžene. Vyhrať sme potrebovali obaja. Aj preto sme z toho naozaj smutní. Strašne sme chceli, ale namiesto gólov dávame tyčky a trafiame to mimo brány. Zo začiatku sme dávali góly, no mali sme problémy v obrane. Teraz sa to otočilo. Súper urobí šesť, sedem chýb, my ich nepotrestáme, my urobíme jednu a ihneď za to pykáme...,“ pokračuje Róbert Cicman.

Spokojný nebol ani tréner Slavoja Vladimír Rusnák. „Ťažko sa mi tento zápas hodnotí. Prvý polčas sme doslova preflákali. Za druhé dejstvo sme si ale zaslúžili vyhrať. Súper mal jednu šancu, premenil ju. My oveľa viac, nedali sme ale gól a pykáme ďalšou prehrou,“ zdôrazňuje Rusnák.  Po siedmych zápasoch majú Trebišovčania na svojom konte tri body za tri remízy. Sú jediným tímom v druhej lige, ktorý ešte nevyhral. Môže za to aj to, že stále nemajú k dispozícii svoj domovský stánok? „Na to by som sa rozhodne nesťažoval!,“ okamžite odpovedal na našu otázku trebišovský kapitán a na jeho slová nadväzuje aj Vladimír Rusnák. „Nepridáva nám to na pohode, no nie je sa tu na čo vyhovárať. Jednoducho sme mali dnes premeniť šance a konečne si tak pripísať víťazstvo.“

Najvýchodnejší druholigista po prehre s Púchovom spadol na predposledné pätnáste miesto. „Nie je to nič príjemné pre nikoho. Ani pre divákov, ani pre funkcionárov, no ani pre hráčov a nás trénerov. Taký je však futbal. Dnes sme dole, o dva či tri zápasy môžeme byť hore,“ podotýka Vladimír Rusnák, ktorý veľký tlak zatiaľ nepociťuje. „Treba sa pozerať na to, že máme za sebou iba sedem kôl. Proti Púchovu sme nehrali zle, len sme nedali góly. Je to podľa mňa otázka času, kedy sa chytíme. Ako som povedal, teraz sme dole, po dvoch či troch výhrach môžeme byť hore. Liga je strašne vyrovnaná,“ dodáva na záver Vladimír Rusnák, ktorému v ďalších dueloch pomôže aj útočník Roland Černák. 22-ročný odchovanec trebišovského futbalu, ktorý naposledy pôsobil v Dunajskej Strede a v lete koketoval aj s Michalovcami, sa s materským klubom dohodol na zmluve do konca sezóny.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.09.2019 17:36:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.