files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Igor Žofčák pred historickou métou. V prípade sobotňajšieho štartu dosiahne 350 ligový zápas

Sobotňajší zápas siedmeho kola Fortuna ligy v Trnave môže byť pre kapitána MFK Zemplín Michalovce Igora Žofčáka jubilejný. Keď vybehne na trávnik na čo i len jednu minútu, dosiahne historický míľnik, keďže odohrá 350 zápas v slovenskej najvyššej súťaži. Odchovanec michalovského futbalu nazbieral tieto štarty nielen v materskom klube, ale aj v Ružomberku či Slovane Bratislava. Mimo toho pôsobil aj v Čechách (Sparta Praha, Jablonec) a v Maďarsku (Nyiregyháza).

Michalovský kapitán vôbec netušil, že má pred sebou jubilejný 350 ligový zápas. „Poviem pravdu, netušil som o tom. Je to pekný miľník. Pochopiteľne, celej šatni pripravím občerstvenie, ako sa patrí. Samozrejme, musí byť zaslúžené,“ poznamenal pre sobotňajšie vydanie Denníka Šport 36-ročný Igor Žofčák. S jedlom rastie chuť. Trúfa si dosiahnuť aj métu 400 zápasov, ktorá nie je až tak ďaleko? „Na prvý pohľad sa to zdá, že to nie je veľa, ale mám svoj vek. Môže prísť nejaké zranenie, ktoré prekazí všetky plány. Netreba zabúdať ani na to, že sa už venujem aj svojmu civilnému zamestnaniu. Pôjdem teda postupnými krokmi,“ zdôrazňuje pre Šport Žofčák, ktorý za túto porciu stretnutí vďačí aj pevnému zdraviu.

Igor Žofčák svoj prvý ligový zápas odohral vo februári 2002 v drese Ružomberka na Pasienkoch. Vtedajšieho majstra bratislavský Inter zdolala „Ruža“ 3:2. „Najpamätnejší zápas je ten, v ktorom som paradoxne nehral. Je to duel v Banskej Bystrici, ktorý sme s Ružomberkom vyhrali 5:0 a vybojovali si titul. Ten je doteraz mojim jediným,“ dodáva pre Šport Igor Žofčák, ktorý pod Urpínom na jar 2006 nehral kvôli zraneniu.

pb



Uverejnené: 31.08.2019 13:49:22 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.