files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Do michalovských škôl a škôlok nastúpi v pondelok takmer päť tisíc detí

Prázdniny sa pomaly končia a už v pondelok 2. septembra sa po dvoch mesiacoch vrátia žiaci do škôl. Michalovskými bránami materských a základných škôl by malo v tomto školskom roku 2019/2020 prejsť takmer päť tisíc žiakov. Na ich príchod je v ôsmich materských a ôsmich základných školách všetko pripravené.

„Počet škôlkarov by mal byť v Michalovciach oproti minulému školskému roku vyšší, nastúpi do nich 934 detí. Žiakov v základných školách bude naopak o čosi menej, presne 4 031. Nová etapa života sa začne pre prváčikov, ktorých do michalovských základných škôl nastúpi viac ako 400,“ informuje hovorkyňa mesta Adela Kalaninová.

Školákov čaká tento školský rok 190 dní v laviciach a  92 dní prázdnin. Už od teraz sa môžu tešiť na jesenné prázdniny, ktoré potrvajú od 30. do 31. októbra a do lavíc sa vrátia 4. novembra. Pred vianočnými sviatkami budú žiaci v škole poslednýkrát v piatok 20. decembra. Do lavíc sa vrátia až v roku 2020, v stredu 8. januára. Prvý polrok školského roka ukončia 31. januára, oddýchnu si jeden deň, teda 3. februára a druhý polrok odštartujú 4. februára. Počas jarných prázdnin budú školáci v Prešovskom a Košickom kraji oddychovať ako poslední, od 2. do 6. marca. Počas veľkonočných sviatkov budú prázdninovať od 9. do 14. apríla. A odtiaľ to už nie je ďaleko k záveru školského roka. Ten sa skončí 30. júna. Dvojmesačné letné prázdniny si školáci užijú od 1. júla do 31. augusta. Do školy sa vrátia 2. septembra 2020.

Do nového v materskej škole na Vajanského ulici
Do svojej materskej školy sa po roku vrátia žiaci i zamestnanci Materskej školy na Vajanského ulici. Tá prešla komplexnou rekonštrukciou v náklade viac ako 600 tisíc eur. Začiatok rekonštrukcie bol v auguste 2018. Cieľom rekonštrukcie bolo zníženie energetickej náročnosti budovy, čím sa prispeje k jej ekologickej prevádzke. Realizácia projektu pozostávala zo zateplenia fasády a strechy, výmeny okien a dverí, výmeny prestrešenia bočných vstupov, klampiarskych výrobkov, interiérových svietidiel, bleskozvodu, bezbariérovej rampy a vykurovacích rozvodov.

Na záver dopĺňame, že od 1. septembra dochádzka v školstve k viacerým zmenám, spomenieme napríklad novelu Zákona 245/ 2008 o výchove a vzdelávaní, ktorou  vstupuje v novom školskom roku do platnosti zmena v spôsobe výučby cudzích jazykov. Školy si tak môžu vybrať iný prvý jazyk ako angličtinu. Druhou zmenou je, že od 1.septembra budú školské stravovne poskytovať obedy pre žiakov s dotáciou od štátu vo výške 1,20 € tzv. obedy zadarmo, na základe novely Zákona č. 544/ 2010 Z.z. o dotáciách.



Uverejnené: 30.08.2019 20:58:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.