files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude hokejová Tipsport liga po tejto sezóne uzavretá?

Už o dva týždne sa hokejoví fanúšikovia dočkajú. Vo štvrtok 12. septembra veľkolepým duelom HC Košice – Slovan Bratislava odštartuje ďalší ročník slovenskej hokejovej Tipsport ligy. Paradoxne sa tak stane zápasom, v ktorom doteraz najúspešnejší klub vyzve tím, ktorý sa po siedmych rokoch vracia z KHL do najvyššej slovenskej súťaže. Tešiť sa ale môžu aj v Michalovciach. Veď tunajšia Dukla Ingema je spolu so Slovanom nováčikom súťaže.

Richard Lintner si od Michaloviec sľubuje predovšetkým zvýšený divácky záujem. Veď „ingemáci“ nahradzujú Žilinu, kde v posledných sezónach tribúny zívali prázdnotou. Už prípravné zápasy ukazujú, že v Michalovciach to rozhodne takto nebude a najmä v prvých dueloch sa Zemplín môže zrejme tešiť na plný dom. „Som presvedčený, že nepôjde iba o tím, ktorý bude do počtu. Michalovce budú určite dravým nováčikom. Majú svoje ambície a už príprava ukazuje, že sa na súťaž pripravujú zodpovedne,“ zdôraznil Richard Lintner, ktorého slová potvrdili vystúpenia Dukly na Tatranskom pohár, kde jej hráči zabojujú o celkové víťazstvo. Odložený zápas s Miškolcom sa podľa našich informácii bude hrať v Michalovciach, no presný termín ešte známy nie je...

V Michalovciach sa očakáva hlavne v prvých zápasoch"plný dom"

Príchodom Michaloviec a Slovana Bratislava sa najvyššia slovenská hokejová súťaž rozrástla na trinásť tímov. A bude sa rozrastať aj naďalej. V sezóne 2019/2020 z nej totiž ani jeden tím nevypadne a neuskutoční sa teda ani baráž, z ktorej na druhý pokus Zemplínčania postúpili medzi slovenskú elitu. Víťaz prvej ligy automaticky postúpi hore a v sezóne 2020/2021 tak bude mať najvyššia slovenská súťaž už štrnásť účastníkov. Dvanásť slovenských a dvoch maďarských. Aj preto sa začalo špekulovať o tom, že maďarské tímy ju postupne opustia. „Spolupráca so zahraničnými klubmi nevznikla preto, aby sme zvyšovali počet klubov v lige. Chceli sme hlavne spropagovať náš hokej v zahraničí a zároveň priniesť zaujímavú konfrontáciu našich klubov so zahraničnými. Dovolím si povedať, že v novej sezóne budú maďarské tímy miešať karty ešte výraznejšie, ako tomu bolo naposledy. Dohoda znie na ďalšie dva roky a minimálne v nasledujúcich dvoch sezónach budú teda maďarské kluby súčasťou Tipsport ligy. Potom uvidíme...,“ podotkol Richard Lintner.

Najvyššia slovenská hokejová súťaž tak minimálne na rok ostane uzavretou, keďže z nej nik nevypadne. Momentálne v nej pôsobia iba kluby, ktoré sú finančne zdravé. Tie, ktoré mali problémy v tomto smere ju už opustili. V kuloároch sa povráva, že sa Tipsport liga v sezóne 2020/2021 dokonca uzavrie a postúpiť do nej bude môcť družstvo z prvej ligy iba vtedy, keď preukáže finančnú dôveryhodnosť a nejaký z klubov z najvyššej súťaže bude mať problémy v tomto smere. „Uvažujeme aj o takejto možnosti,“ podotýka Lintner na margo otázky „uzamknutia ligy“.

Takéto uzavretie funguje vo viacerých špičkových ligách. Zaručuje to hlavne stabilnú súťaž. Kluby vedia, na čom sú a takisto aj to, že keď si budú plniť finančné podmienky, z najvyššej súťaže neodídu. To vytvára stabilitu. „Finančné zdravie predstavuje krehkú vec, ale kluby sú momentálne určite v lepšej kondícii, než boli napríklad pred štyrmi rokmi. Tendencia bude naozaj taká, aby sme nastavili detailnejšie parametre, ktoré by vyžadovali od klubov presné plnenie stanovených podmienok. Je možné, že sa pristúpi k takému kroku, že baráž nebude. Momentálne to však nie je aktuálnou témou,“ dodáva Richard Lintner. Je teda dosť možné, že v Michalovciach si budeme môcť najvyššiu slovenskú hokejovú Tipsport ligu užívať veľmi dlho...

Peter Brendza



Uverejnené: 28.08.2019 10:21:13 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.