files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla na druhý najstarší turnaj v Európe

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce pokračujú v sérii prípravných stretnutí aj tento týždeň. Extraligový nováčik sa tentoraz zúčastní prestížneho už 72. ročníka Tatranského pohára. Na druhom najstaršom hokejovom turnaji v Európe (prvým je Spenglerov pohár) sa v základnej skupine stretne s domácim HK Poprad a francúzskym Les Aigles de Nice. Prvý duel odohrajú jeho hráči vo štvrtok o 15.00 hod. proti francúzskemu tímu, druhý v piatok o 19.00 hod. proti domácemu výberu. Zverencov trénera Miroslav Chudého v nedeľu čaká aj duel o konečné umiestnenie.

Tatranský pohár je druhým najstarším hokejovým turnajom na starom kontinente. Starším je iba Spenglerov pohár, ktorý sa hrá ale v zime, Tatranský pohár je teda najstarším letným turnajom. Svoju sedemdesiatu druhú kapitolu napíše po prvýkrát aj s michalovskou Duklou. „Sme veľmi radi, že sa takéhoto prestížneho turnaja môžeme zúčastniť aj my,“ hovorí za celú kabínu jej kapitán Marek Kolba, ktorý vzápätí dodáva. „Ja osobne som na ňom hral asi trikrát. Musíme si každý zápas na turnaji užiť. Bude to dobrá previerka a ukáže nám, ako na tom sme v polovici prípravy.“ V michalovskom drese sa na turnaji predstavia aj viacerí hráč, ktorí v minulosti v Poprade hrávali. Dokonca trojica Lukáš Hvila, Marek Mašlonka a práve Marek Kolba sú odchovancami usporiadateľského klubu. V závere tohto týždňa sa tak predstavia na „domácom“ ľade „Určite som za to rád, že si zahrám v Poprade. Rodina sa už teší, že ma uvidí hrať na domácom ľade a dokonca aj proti Popradu. Hlavne na našom zápase s ním očakávam veľa ľudí. Popradčania totiž v príprave hrali tuším iba jeden zápas a fanúšikov teda určite bude zaujímať výkonnosť tímu, ako aj nováčik Extraligy,“ podotýka Marek Kolba.

Extraligový nováčik na turnaji narazí okrem domáceho tímu aj na popredný francúzsky Les Aigles de Nice, v ktorého radoch pôsobia aj dvaja bývalí hráči Dukly, obrancovia Boris Brincko a Radek Deyl. „Ide takisto o silné družstvo. Očakávam od nich iný štýl hokeja, aký sa hrá na Slovensku. Ja som vo Francúzsku hrával, takže viem o čom hovorím. Popradčania budú mať určite takisto vysoké ambície. Čakajú nás teda dva ťažké zápasy,“ pokračuje Marek Kolba. My len dodajme, že v druhej skupine, z ktorej vyplynie súper Michalovčanov o konečné umiestnenie sú dvaja účastníci Tipsport ligy HC Košice a maďarský Miškolc. Šesticu účastníkov dopĺňa poľský Comarch Cracovia Krakov.

Rozdelenie mužstiev do skupín
Skupina A: HK Poprad, Les Aigles de Nice, HK Dukla Ingema Michalovce
Skupina B: HC Košice, DVTK Jegesmedvék Miškolc, Comarch Cracovia

Turnajový program
Štvrtok 22. 8. 2019
15.00 hod. Les Aigles de Nice - HK Dukla Ingema Michalovce.
19.00 hod. HC Košice - DVTK Jegesmedvék Miškolc.

Piatok 23. 8. 2019
15.00 hod. DVTK Jegesmedvék Miškolc - Comarch Cracovia.
19.00 hod. HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce.

Sobota 24. 8. 2019
15.00 hod. Comarch Cracovia - HC Košice.
19.00 hod. HK Poprad - Les Aigles de Nice.

Nedeľa 25. 8. 2019
11.00 hod. 3. mužstvo sk. A - 3. mužstvo sk. B (o piate miesto)
15.00 hod. 2. mužstvo sk. A - 2. mužstvo sk. B (o tretie miesto)
19.00 hod. 1. mužstvo sk. A - 1. mužstvo sk. B (o prvé miesto)

Peter Brendza



Uverejnené: 21.08.2019 14:52:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.