files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

To, čo zažil Peter Dávid v Lubine v hádzanej ešte nevidel...

Doslova fraškou sa skončil víkendový 22. ročník kvalitne obsadeného Memoriálu Henryka Kruglieňskiego v poľskom Lubine. Na ňom štartovala aj Iuventa Michalovce, ktorá mala našliapnuté k celkovému prvenstvu. Po troch výhrach a jednej prehre si jej hráčky spolu s trénermi mysleli, že turnaj vyhrali. Žiaľ, iba mysleli. Proti totiž boli organizátori, ktorí zmenili pravidlá v prospech domáceho tímu. Iuventa sa tak mohla sťažovať maximálne na lampáreň...

Víťazný pohár musel ostať doma

Aktuálny víťaz MOL ligy a slovenský majster vo svojich dvoch vystúpeniach zdolal nemecký Mainz a po veľkom obrate aj domáci MKS Zaglebie (25:24). Aj vzhľadom k dobrej pozícii dal tréner Peter Dávid v treťom zápase turnaja proti ďalšiemu účastníkovi poľskej Ekstraklasy KPR Kobierzyce šancu hráčkam, ktoré hrávali menej. Ani minútu nehrala kapitánka Wollingeorvá, spojky Kompaniecová s Holejovou, ako aj čiernohorské krídla Radovičová s Trifunovičovou.

Aj preto prišla prehra, ktorá podľa vtedajších vedomostí, aj podľa pravidiel všade inde vo svete nemusela, po prípadnom víťazstve Michalovčaniek nad ukrajinskou Galičankou Ľvov, nič znamenať. Pri rovnosti bodov totiž všade rozhoduje vzájomný zápas. Ten mali Michalovčanky s Lubinom lepší. Nič to neznamenalo, pretože Lubin mal celkové skóre o šestnásť gólov lepšie... „Žiaľ, mýlili sme sa,“ rozhovoril sa tréner Iuventy Peter Dávid. „To, čo som zažil v nedeľu v Lubine, som ešte v hádzanej nezažil. To, že turnaj nevyhrá družstvo, ktoré má lepší vzájomný duel, ale to, ktoré má lepšie skóre, to sa len tak ľahko nevidí. Všade totiž rozhoduje vzájomný duel. Iba v Lubine skóre, vzájomný zápas nie je podstatný... Nás ale počas turnaja o tom nikto neinformoval. Po dvoch výhrach sme chceli dať šancu aj hráčkam, ktoré hrali menej. To bol náš zámer, že zápas s Kobierzycami „obetujeme“ a sústredíme sa na Ľvov. Po našom poslednom zápase sme ostali v šoku. V hádzanej sa pohybujem dlhé roky, toto som ale videl po prvýkrát...,“ pokračuje 53-ročný tréner, ktorý v hráčskej a trénerskej kariére už preskákal veľa.

Na slová tréner Dávida zareagoval aj športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik. „To, že sme neskončili na prvom mieste nás samozrejme mrzí. Na druhej strane, pre nás v príprave nie sú najdôležitejšie výsledky. Dôležitejšie je, že je do zápasového diania zapojená každá jedna hráčka. O to nám v príprave ide.“

Opäť vo výbornom svetle   

Michalovčanky sa v Lubine opäť ukázali vo výbornom svetle. Nadviazali na solídne výkony z domáceho Memoriálu Tomáša Jakubča, kde skončili na treťom mieste. Postupne porazili Mainz 22:17, Lubin 25:24 aj Galičanku Ľvov 21:16, podľahli akurát Kobierzyciam 18:26. „Zdolali sme bundesligistu z Mainzu a po druhýkrát v priebehu týždňa aj poľskému vicemajstra. Teší ma hlavne výhra nad Lubinom, s ktorým sme polčas prehrávali po polčase 9:16. Od stavu 5:4 v náš prospech nám nevyšlo v zostávajúcom čase prvého polčasu asi nič. Sú ale aj takéto zápasy. Nepomohli nám ani dva time - outy. Počas prestávky bolo v kabíne dusno. Som rád, že to baby nezabalili a v druhom polčase otočili výsledok. To, že sa nám proti kvalitnému poľskému celku podarilo otočiť výsledok ukazuje obrovskú morálnu silu tímu. Proti Kobierzyciam som dal šancu aj hráčkam, ktoré hrávali dovtedy menej. Sústredili sme sa na Ľvov, ktorý sme chceli zdolať. Na prvenstvo nám to ale nestačilo...,“ hodnotí turnaj v Lubine Peter Dávid, ktorý je s dvoma hernými previerkami doteraz spokojný. „Hodnotím to kladne. Naša hra má stúpajúcu tendenciu. Najskôr sme sa s družstvom trošku spoznávali. Som spokojný s vývojom družstva,“ pokračuje tréner, na ktorého zverenky v závere tohto týždňa čaká tretia herná previerka v rumunskom Baia Mare. Okrem domáce CS Minaur budú ich súpermi ďalšie dva celky z najvyššej rumunskej súťaži – UC Kluž a CS Magura Cisnadie.

Iuventa v Lubine
Iuventa Michalovce – 1. FSV Mainz 05 22:17
MKS Zaglebie Lubin – Iuventa Michalovce 24:25 (16:9)
KPR Kobierzyce – Iuventa Michalovce 26:18 (14:6)
Iuventa Michalovce – Galičanka Ľvov 21:16 (9:11)

Ostatné výsledky turnaja: MKS Zaglebie Lubin – KPR Kobierzyce 26:25, Galičanka Ľvov – KPR Kobierzyce 26:22 (12:13), KPR Kobierzyce – 1. FSV Mainz 05 25:19 (10:9), MKS Zaglebie Lubin – Galičanka Ľvov 28:16 (13:7), MKS Zaglebie Lubin – 1. FSC Mainz 05 25:17, Galičanka Ľvov – 1. FSV Mainz 05 16:23 (10:12).

Konečná tabuľka
1. MKS Zaglebie Lubin 4 3 0 1 102:83 +19 6
2. Iuventa Michalovce 4 3 0 1 86:83 +3 6
3. KPR Kobierzyce 4 2 0 2 98:85 + 13 4
4. 1. FSV Mainz 05 4 1 0 3 76:88 – 12 2
5. KPR Kobierzyce 4 1 0 3 74:92 – 18 2

Peter Brendza



Uverejnené: 20.08.2019 12:42:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.